Tulburare depresiva

115 comentarii 1 23 4 Înainte ›
0
13-12-2010, ora 02:22
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată d-nă Iuliana M., mă bucur că soţul dvs. se simte foarte bine. Aşa se va simţi în continuare! Ajutaţi-l să continue tratamentul conform prescripţiei medicale, cultivaţi în dânsul lumină, iubire, bunătate şi credinţă, prin tot ce veţi face, şi gândiţi pozitiv.
După orice FURTUNĂ, fără excepţie, iese SOARELE, iar pentru oamenii care acceptă şi îndură, cu răbdare, credinţa că totul va fi bine şi cu mulţumire, efectele nefaste ale furtunii respective, răsplata va fi mult mai frumoasă decât un CURCUBEU.
Accesaţi şi citiţi cel puţin primul posting al acestui topic:

http://forum.romedic.ro/prod/%E2%80%9CNu_face_asta!%E2%80%9D, _%E2%80%9CNu-mi_place!%E2%80%9D, _%E2%80%9CLas%C4%83-m%C4%83_%C3%AEn_pace!%E2%80%9D, _dar..._042721.html
_
De fapt, Dumnezeu a fost colacul dvs. de salvare, doar că v-a ajutat şi prin mine, nevrednicul.
_

Vă mulţumesc din suflet pentru cuvintele frumoase. Să fiţi binecuvântată împreună cu familia dvs.
Cu iubire creştină şi respect, dorindu-vă toate cele bune şi sărbători fericite,
Nick
0
01-03-2011, ora 20:24
slavnean66
Nu este medic/terapeut
slavnean66
salut nick, ma numesc nicu si sunt din roman. am fost diagnosticat in urma cu 2 ani cu depresie severa in urma unor probleme la servici depresie ansotita de anxietate. am urmat tratament cu coaxil si dupa un an si ceva am reusit sa ma mai linistesc. in urma cu 2 luni tot pe fondul unor probleme la servici au reaparut problemele: tristete, ma trezesc dimineata la 3, 30 fix cu un fel de atacuri de panica si ami fac rugaciunea de dimineata dar tot nu ma linistesc. medicul mi-a dat cipralex dar nu l-am agreat si mi-a dat din nou coaxil 3 pe zi si xanax 3 jumatati pe zi. xanaxul l-am anlocuit treptat cu ANTIDEPRESIV de la daciaplant si a mers dar acum vreau sa iau si 5htp si vreau sa stiu daca pot sa-l asociez cu antidepresiv sau cu altceva. te rog din suflet ajuta-ma ca nu vreau sa mai iau chimice.
0
03-03-2011, ora 11:36
suflet trist
Nu este medic/terapeut
suflet trist
Buna ziua, d-nule Nick, citesc de mult timp acest forum si va admir mult ptr felul in care ajutati oameni, sunteti un om deosebit! Vreau si eu sa va spun de probl mea si sunt sigura ca o sa ma ajutati si pe mine- am 35 de ani, am 2 copii, de 4 si 8 ani, am o stare de depresie mai veche, care s-a accentuat cu timpul, am momente in care nu am rabdare cu nimeni, nici chiar cu copii mei, sunt suparata, trista, imi vine sa plang din orice, iar noaptea nu ma pot odihni bine. Am citi despre 5HTP, si as vrea sa i-au, dar nu stiu daca e sigur, adica nu as vrea sa-mi fac mai mult rau, nu am luat niciodata medicamente ptr depresie, vreau sa ma sfatuiti ce sa fac, doza pe care ar trebui sa o i-au, si de la ce firma ar treb sa i-au, am vazut ca sunt 3 producatori. Astept raspunsul dvs cu nerabdare. Va multumesc din suflet, sa aveti o zi superba!
0
07-03-2011, ora 07:08
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dnă Suflet trist,

Vă mulţumesc pentru aprecieri. Mă supraestimaţi!
Dv. vă recomand 2 tincturi: tinctură de angelică + tinctură de talpa gâştei, adică 2 produse perfecte pentru echilibrarea mentalo-psihicului dv., ambele administrate astfel:
1. Tinctura de angelică: se ia o linguriţă de tinctură de angelică, diluată în jumătate de pahar de apă călduţă, de două ori pe zi, pe stomacul gol, înainte de micul dejun şi înainte de masa de prânz;
----------*
2. Tinctură de talpa gâştei: se ia o linguriţă de tinctură de angelică, diluată în jumătate de pahar de apă călduţă, pe stomacul gol, înainte de cină.
----------*
Consultaţi-vă cu medicul dv. curant, pentru a primi acordul dânsului de administrare a tincturilor recomandate.
_
Observaţie: Ambele tincturi, administrate aşa cum v-am spus, se iau zilnic, timp de minim 2-3 luni de zile.
Folosite în combinaţie formează un remediu polivalent extraordinar de bun pentru tratarea depresiei, anxietăţii, isteriei, nevrozei şi chiar a unor tipuri de psihoză.
NU vă recomand 5-htp, din motive obiective!
_

ATENÈšIE!
Recomandările/Sugestiile făcute sunt orientative, ele nereprezentând o prescripţie medicală! Pentru a primi o schemă terapeutică individualizată, în vederea ameliorării sau tratării condiţiei medicale de care suferiţi, vă rog să consultaţi medicul specialist.
NU folosiţi informaţiile prezentate în acest mesaj, în scopul diagnosticării, a tratării unor probleme de sănătate sau a înlocuirii medicaţiei prescrise de către personalul medical autorizat.
NU vă administraţi niciun medicament/supliment alimentar fără a primi acordul medicului dv. curant (Un medicament nu este un produs ca oricare altul; utilizarea lui în terapeutică, deşi benefică, nu este lipsită de pericol, fapt pentru care, înainte de a vă administra vreun medicament anume, aveţi nevoie de examinare medicală, de diagnosticare şi de prescripţie). Şi suplimentele alimentare vă pot dăuna, dacă le luaţi în mod neadecvat!
Administrarea din proprie iniţiativă, după ureche, vă poate expune la riscul major de a experimennta efecte adverse grave, uneori chiar mortale.
_

Însănătoşire grabnică!

(*modificat de administrator)
0
07-03-2011, ora 07:13
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!

Stimate dle Slavnean66, NU puteţi asocia 5-htp-ul cu niciun antidepresiv, nici chiar cu unul naturist, pentru că riscaţi să aveţi parte de efecte adverse grave.
Voi încerca să vă ajut, dar vă rog să-mi scrieţi clar ce medicamente sau suplimente luaţi în acest moment, şi care este modul lor de administrare?!
...
Aştept răspunsul dv.!
0
10-03-2011, ora 20:32
slavnean66
Nu este medic/terapeut
slavnean66
Salut nick si doamne ajuta. dupa cum ti-am spus depresia mea are 2 ani. Am capatat-o in urma unui soc la servici. Am luat atunci coaxil 3 pe zi si anxiar 2 pe zi plus millgamma. Dupa un an si ceva de tratament am reusit sa ma linistesc da in ianuarie anul acesta tot din vina aceluiasi om (director) care acum a luat-o pe sotie la rind am cazut iar cu crize de panica dimineata la 3, 30 si cu multa tristete si anxietate. Psihiatrul la care merg mi-a recomandat cipralex dar nu l-am agreat, imi dadea stari si mai rele si nu l-am luat recomandindu-mi iar coaxil 3 pe zi si xanax 3 jumatati pe zi. Xanaxul nu prea l-am luat ca mi-e frica de dependenta si l-am inlocuit cu antidepresiv de la daciaplant si a mers. De 2 saptamini am oprit si coaxilul deoarece am vazut pe forum ce ai recomandat la alti prieteni si am luat 5htp 2 pe zi 5 zile si apoi 3 pe zi si omega 3- 2 pe zi si sa stii ca am inceput sa ma simt mai bine, e mai rau tot dimineata dar nu mai e ca la inceput. Te rog sa-mi spui daca e bine sau daca trebuie sa mai iau ceva, mi-e frica tare sa nu se intoarca. Dauneaza faptul ca lucrez in acelasi mediu unde vad aceeasi oameni care mi-au facut rau? M-a ajutat mult de tot si bunul Dumnezeu la care m-am rugat neincetat. Astept cu nerabdare raspunsul tau, te salut si Dumnezeu sa-ti lumineze mintea.
0
11-03-2011, ora 16:22
neerlandezul
Nu este medic/terapeut
neerlandezul
Nick,
Sunt Olandezul,
Pot lua 5htp pe linga 40mg/zi seroxat ? S-au eventual alte tincturi naturale ??? Pt a mari efectul serotoninei -.noradrenalinei?
Spune-mi ce crezi ca nu mai pot.
Multumesc anticipat, Olandezul
0
25-03-2011, ora 00:37
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!

Stimate dle Slavnean66, am înţeles, vă mulţumesc pentru explicaţii.
Vă rog frumos să îmi spuneţi ce vă face omul care vă este şef (directorul!)? Este foarte important să îmi spuneţi!
_

" am luat 5htp 2 pe zi 5 zile si apoi 3 pe zi si omega 3- 2 pe zi si sa stii ca am inceput sa ma simt mai bine, e mai rau tot dimineata dar nu mai e ca la inceput. Te rog sa-mi spui daca e bine sau daca trebuie sa mai iau ceva, mi-e frica tare sa nu se intoarca "

- Este corect ceea ce faceţi, dar NU asociaţi 5-htp-ul cu niciun medicament/supliment cu proprietăţi anxiolitice, antidepresive, antipsihotice sau timostabilizatoare, în principal.
Informaţi-vă medicul curant cu privire la faptul că aţi întrerupt medicaţia prescrisă de dânsul!
_

" Dauneaza faptul ca lucrez in acelasi mediu unde vad aceeasi oameni care mi-au facut rau? "

- Da, vă dăunează, dar nu ştiu în ce sens şi în cât grad, pentru simplul fapt că nu cunosc răul care vi s-a făcut.
_

" M-a ajutat mult de tot si bunul Dumnezeu la care m-am rugat neincetat "

- Dumnezeu vă va ajuta în continuare. Vă rog să aveţi grijă şi de sufletul dv. În acest sens discutaţi cu duhovnicul dv.; spovediţi-vă corect şi complet, folosind un îndreptar de spovedanie, şi împărtăşiţi-vă, în cazul în care vi se dă voie; mergeţi cât de des puteţi la Sfânta Liturghie şi la Sfântul Maslu; ţineţi post lunea, miercurea şi vinerea; rugaţi-vă dimineaţa, după sculare, şi seara, înainte de culcare, cel puţin; rugaţi-l pe duhovnicul dv. să vă citească Moliftele Sfântului Vasile cel Mare + alte rugăciuni de dezlegare; beţi aghiazmă mică dimineaţa, pe stomacul gol, după care mâncaţi o bucăţică de anafură, strict în zilele în care sunteţi curat trupeşte şi faceţi o sfeştanie în casă.
Ar fi indicat să spuneţi cât mai des rugăciunea inimii, pe lângă celelalte rugăciuni - Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul.
_

Însănătoşire grabnică!
Toate cele bune,
Nick
0
25-03-2011, ora 00:58
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!

Stimate dle Neerlandezul, NU, nu aveţi voie să luaţi 5-htp în combinaţie cu Seroxat.
_
În alt topic, în acesta: http://forum.romedic.ro/prod/PT.Mr.NICK_033166.html/12 ; dv. aţi postat următoarele rânduri:

" Nick,
Sunt Olandezul suferind de TOC credca-ti mai aduci aminte de mine pe numele de botez Nicolae. Nu mai inteleg nimic. deci de la ultima decadere avuta in septembrie dr. mi-a spus sa iau 45mg/zi seroxat timp de 2 luni iar dupa aceea sa ramanin pe doza de intretinere de 30mg/zi asa am facut iar cam in 6 saptamini m-am pus pe picioarea si dupa aceea am scazut cite 5 mg/ saptamina pina am ajuns la 30 mg./zi. La sfirsitul lui feb. m-a luat din nou deci sub tratament
Mentionez, cu 30mg/zi am avut chiar si 3 ani de TOC -Free.ACUM am inceput pe 40mg-zi seroxat din nou e bine???
Explica-mi tu ce sa fac din nou pt a putea stapini cit se poate de lung fiara. Crede-ma e o boala infecta eu am ginduri intruzive
Exista vreun preot cu har adevarat care ma poate ajuta ??? In afara de seroxat sa iau ceva intaritoare ca ungerea sinapselor sa se faca pe o durata de f lunga de timp??????
Astept raspunsul Tau
Olandezul "

- Răspunsul meu a fost aceasta, către dv.:

" Salve!

Stimate dle Neerlandezul, bineînţeles că îmi aduc aminte de dv. Foarte rar uit pe cineva, Slavă Domnului!

" Explica-mi tu ce sa fac din nou pt a putea stapini cit se poate de lung fiara. Crede-ma e o boala infecta eu am ginduri intruzive
Exista vreun preot cu har adevarat care ma poate ajuta ??? In afara de seroxat sa iau ceva intaritoare ca ungerea sinapselor sa se faca pe o durata de f lunga de timp?????? "
- Pe lângă administrarea celebrului Seroxat, vă recomand să începeţi şi un tratament cu esenţe florale Bach, după ce veţi fi consultat de un terapeut autorizat. Esenţa florală White Chesnut vă poate trata gândurile intruzive, combinată fiind cu un alt remediu tipologic!
_
Îmi aduc aminte că locuiţi în Olanda, parcă în Amsterdam, nu?
Vă voi recomanda un terapeut care să vă ajute în ceea ce priveşte terapia cu esenţe florale Bach.
...
CLAUDIA CABAT - Bach Foundation Registered Practitioner (sunaţi-o pe dânsa pentru a vă da mai multe informaţii cu privire la localizarea unui centru medical din Olanda, în cadrul căruia să activeze terapeuţi Bach F.)
Clinica AQUAMARIN, Bucureşti;
Email: contact@aquamarin.ro;
Telefon fix: 021 326 52 90;
Telefon mobil: 0724 222 522, 0745 633 474;
Adresa: Bulevardul Decebal, nr.6, bl.S10, sc.1, ap.3, Sect.3, Bucureşti.

Dacă nu doriţi aşa...

Mirjam de Groot - terapeut
Telefon: 033-4480095
_

Chiar vă rog să apelaţi la ajutorul unui preot. În acest sens vă rog să-l contactaţi pe Preotul paroh, Protopop Dr. Ioan Dură. Dânsul poate fi găsit la Sfânta Biserică " Heilige Gregorios de Theoloog - "Sfântul Grigorie Teologul" din Schiedam.
Adresă: Vlaardingerdijk 50, 3117 EW Schiedam
Preotul paroh, dr. Ioan Dură
tel./fax: +32(0)23752603
mobil: +32(0)498525843
e-mail: iondura@msn.com)
...
Cum se poate ajunge la Sfânta Biserică:

Cu trenul:
Venind dinspre gara Schiedam Centrum, vă daţi jos la gara Schiedam Nieuwland. Coborâţi de pe peron şi o luaţi prin pasajul de sub gară, de-a lungul străzii (aşadar, stând cu faţa în direcţia de mers a trenului, trebuie să o luaţi înspre stânga). Ca reper suplimentar, sediul poliţiei se află chiar lângă gară; pentru biserică trebuie sa treceţi de partea cealaltă a gării. Mergeţi drept înainte cam 500 metri (circa 7 minute), până când daţi de a doua intersecţie cu sens giratoriu, unde o luaţi la dreapta 150 metri, iar apoi la primul canal faceţi la stânga înspre parc. După 30 metri aţi ajuns la biserică (pe partea dreaptă). Puteţi intra prin parcarea aflată în dreapta aleii.

Cu trenul şi metroul:
De la gara Schiedam Centrum puteţi lua metroul in direcţia "Spijkenisse" şi coborâţi la staţia "Troelstralaan". Ieşiţi din staţie în sens contrar metroului cu care aţi venit şi mergeţi drept înainte circa 150 metri, până cand se termina rândul de case de pe dreapta. Aici faceţi la dreapta către parc şi după 30 metri aţi ajuns la biserică (pe partea dreaptă). Se intră prin parcarea de la Monuta în micul parc municipal care înconjoară biserica parohiei.

Cu maşina:
luaţi autostrada A20 dinspre Gouda, ieşirea nr. 10 (Schiedam-Noord)
urmăriţi direcţia Schiedam-Centrum
la al doilea sens giratoriu, faceţi la dreapta, pe: Burg. Honnerlage Gretelaan; după aproximativ 200 de metri, pe partea stangă, se află biserica; parcaţi în parcarea de la Monuta (Burg Honnerlage Gretelaan 377, 3118 BA, Schiedam).
sau, la al treilea sens giratoriu faceţi la dreapta şi vă aflaţi pe Vlaardingerdijk; după aproximativ 200 metri, pe partea dreaptă, în jos se afla biserica.
Parcarea pentru Sfintele Slujbe se face la Monuta (lângă parcul din jurul bisericii), din strada Burg Honnerlage Gretelaan, nr. 377.
_

Ţineţi post şi spovediţi-vă corect şi complet, folosind un îndreptar de spovedanie (fără să ascundeţi vreun păcat!); împărtăşiţi-vă, în cazul în care vi se dă voie; mergeţi cât de des puteţi la Sfânta Liturghie şi la Sfântul Maslu; rugaţi-vă dimineaţa, după sculare, şi seara, înainte de culcare, cel puţin; rugaţi-l pe preotul respectiv să vă citească Moliftele Sfântului Vasile cel Mare + alte rugăciuni de dezlegare; beţi aghiazmă mică dimineaţa, pe stomacul gol, după care mâncaţi o bucăţică de anafură, strict în zilele în care sunteţi curat trupeşte şi faceţi o sfeştanie în casă :)
_

Sper că v-am oferit toate informaţiile necesare şi sper că nu am făcut greşeala de a vă confunda cu domnul care locuieşte în Olanda.

Mai mult de atât nu vă pot ajuta. Ţineţi cont de ce v-am scris!
Numai bine,
Nick
0
08-04-2011, ora 12:05
deea_briolette
Nu este medic/terapeut
deea_briolette
Buna ziua! O intrebare pt Mr. Nick, daca se poate.
De 11 zile iau si eu 5 HTP de 50 mg. In primele zile m-am simtit bine, am luat 3 zile cate 1 tableta seara dupa care am marit doza la 2 tablete seara. Dupa inca 3 zile am marit doza la 3 tablete si apoi la 4 (Am respectat termenii de administrare inscrisi pe cutie). Dar au aparut reactii adverse, manifestandu-se prin insomnie. Mentionez ca 3 zile m-am simtit foarte bine.
Am nevoie de sfatul dumneavoastra, nu stiu ce sa fac in legatura cu medicamentul si cum sa reduc doza.
Va rog ajutati-ma si pe mine!
O zi buna! Astept raspuns!
0
08-04-2011, ora 12:12
deea_briolette
Nu este medic/terapeut
deea_briolette
Nu am specificat faptul ca am luat acest medicament pentru insomnie. Aproape de 1 an nu mai pot sa dorm. Am facut si acupunctura si tratament homeopatic si nimic. Mentionez ca acum fac un tratament naturist cu : aloe vera, spirulina, gemoderivat de seminte tuia, gemoderivat de rozmarin si lecitina. Toate sunt prescrise de medic.
Ajutati-ma va rog!
0
08-04-2011, ora 13:51
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dră/dnă Deea_briolette, reacţiile adverse, strict în cazul dv., şi-au făcut apariţia din cauza depăşirii pragului de toleranţă a căii indolaminergice. Vă rog, luaţi maxim 2 capsule / tablete de 5-htp, adică maxim 100 mg de substanţă activă, cu 1 h (sau 30 de minute) înainte de culcare, pe stomacul gol, sau la minim 1 oră de la momentul luării cinei (reduceţi doza la 3 capsule, apoi la două capsule; practic, luaţi în această seară 3 capsule, apoi 2, mâine-seară).
Dacă efectele adverse se vor menţine mai mult de 3 zile, strict în intervalul de timp în care veţi lua 2 capsule / tablete de 5-htp, vă rog să reduceţi doza la o singură capsulă / tabletă, administrată tot seara, aşa cum v-am indicat în rândurile de mai sus.
_
Observaţie! Însomnia, în foarte multe cazuri, are o caută de ordin spiritual. În acest sens, văzându-mă obligat de circumstanţe, vă rog să faceţi tot posibilul să vă apropiaţi de Dumnezeu, şi mai mult decât deja sunteţi, prin rugăciune zilnică, mers la Sfânta Biserică, spovedit corect după un îndreptar de spovedanie ortodox, împărtăşit etc. (discutaţi despre acest aspect cu duhovnicul dv.).
_


Dumnezeu să vă binecuvânteze cu tot ce aveţi nevoie, fizic, mental, psihic şi spiritual, pentru a vă trăi viaţa în iubire, lumină, bunătate, generozitate şi armonie, şi pentru a vă mântui. Amin.
Cu iubire creştină şi respect, dorindu-vă toate cele bune, inclusiv însănătoşire grabnică,
Nick
0
08-04-2011, ora 19:37
deea_briolette
Nu este medic/terapeut
deea_briolette
Va multumesc mult de tot! M-am gandit eu ca asta ar fi cauza pentru ca in primele zile cand luam doar 1, respectiv 2 tablete seara m-am simtit foarte bine.
Faptul ca reactiile adverse nu au aparut de la primele administrari ci doar dupa ce am marit doza inseamna ca imi face bine? sau e posibil sa-mi fi dereglat organismul si acum chiar daca le reduc sa nu mai raspund la fel de bine? sa persiste reactiile adverse?
Demult vroiam sa iau legatura cu dvs iar acum ma bucur ca s-a intamplat. Am studiat foarte mult raspunsurile pe care le-ati oferit altor persoane iar la una dintre ele, tot pentru insomnie i-ati indicat sa ia L-THEANINA. Vroiam sa va intreb daca as putea sa iau si eu si referitor la tratamentul care l-am descris mai sus ca il iau daca nu cumva interactioneaza negativ medicamentele intre ele? Eventual sa ma sfatuiti daca sa renunt la careva dintre ele.
Va multumesc mult mult de tot iar referitor la Dumnezeu, este in sufletul meu si in gandurile mele intotdeauna.
0
10-04-2011, ora 01:20
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dră/dnă Deea_briolette, cu multă şi deosebită plăcere v-am răspuns.
_

" Faptul ca reactiile adverse nu au aparut de la primele administrari ci doar dupa ce am marit doza inseamna ca imi face bine? "
- Da, acest fapt secundar certifică faptul primar că 5-htp-ul vă face bine, dar strict într-o doză de maxim maximorum 2 capsule/tablete pe zi.
_

" sau e posibil sa-mi fi dereglat organismul si acum chiar daca le reduc sa nu mai raspund la fel de bine? sa persiste reactiile adverse? "
- Posibila dereglare a organismului dv. şi pierderea responsivităţii optime la acţiunea pozitivă a 5-htpului, fără doar şi poate, este doar o supoziţie, nu o certitudine. Vă veţi simţi bine, iar reacţiile adverse îşi vor scădea intensitatea până la dispariţie, în câteva zile. Gândiţi pozitiv! :-)
_

" Am studiat foarte mult raspunsurile pe care le-ati oferit altor persoane iar la una dintre ele, tot pentru insomnie i-ati indicat sa ia L-THEANINA. Vroiam sa va intreb daca as putea sa iau si eu si referitor la tratamentul care l-am descris mai sus ca il iau daca nu cumva interactioneaza negativ medicamentele intre ele? Eventual sa ma sfatuiti daca sa renunt la careva dintre ele "

- NU, vă rog să nu luaţi şi L-Teanină (L-theanine). Luaţi doar tratamentul prescris de medicul dv. - aloe vera, gemoderivatele, lecitina şi spirulina (sper că nu am omis ceva!) - aşa cum vi s-au recomandat + 5-htp-ul, aşa cum dv. aţi decis, şi menţineţi legătura cu medicul dv., cerându-i periodic sfaturi şi mergând la fel de periodic la consultaţie.
Administrarea L-Teaninei ar produce un surplus! Ca să puteţi lua şi L-Teanina, ar trebui, aşa cum aţi dedus şi dv., să eliminaţi cel puţin un remediu naturopat prescris pe care deja îl luaţi, iar eu NU îmi permit să vă recomand să nu mai luaţi un anume remediu prescris de medicul dv., pentru simplu fapt că dânsul v-a creat o schemă terapeutică bine gândită, care va da rezultate foarte pozitive în următoarea perioadă de timp.
În cazul în care nu veţi înregistra rezultatele pozitive dorite şi aşteptate, mult prea puţin probabil, vă rog să vă adresaţi medicului dv. curant. Informaţi-l cu privire la dorinţa dv. de a lua L-Teanină şi rugaţi-l să vă conceapă o schemă terapeutică nouă care să includă şi acest aminoacid, ok? :-)
NU luaţi L-teanina fără aviz medical, în condiţiile în care luaţi tratamentul prescris!
_

" Va multumesc mult mult de tot iar referitor la Dumnezeu, este in sufletul meu si in gandurile mele intotdeauna "

- NU-mi mulţumiţi mie, ci lui Dumnezeu. Eu cu ajutorul Lui exist pe Romedic şi (încerc să) ofer mâini de ajutor semenilor mei iubiţi. De la El, prin El şi întru El există tot ajutorul, pentru că El este izvorul prin care se revarsă peste omenire tot ce este bun. Vă mulţumesc mult pentru faptul că mi-aţi mulţumit, deşi nu era nevoie. Activitatea mea pe acest forum, foarte drag mie, ca şi fapt divers, este total necondiţionată.
Mă bucur nespus de mult că Îl aveţi pe Dumnezeu întotdeauna în gândurile dv., ca de altfel şi în sufletul dv. Continuaţi să Îl aveţi; nici nu vă imaginaţi răsplata pe care o veţi primi, la momentul ales de El.
_


Cam atât! Vă doresc toate cele bune şi vă rog să mă iertaţi că nu vă pot ajuta mai mult.
Cu iubire creştină, respect şi preţuire,
Mr. Nick
0
07-05-2011, ora 18:39
deea_briolette
Nu este medic/terapeut
deea_briolette
Buna ziua D-le Nick!
V-am scris in urma cu cateva saptamani despre problema mea, sufar de insomnie si am ajuns in pragul disperarii.
Am respectat ceea ce ati spus in legatura cu medicamentul ce il iau, HTP de 50 mg si am redus doza la o tableta pe zi. A trecut deja o saptamana si nu am dormit deloc. Sunt foarte stresata si nu doar din cauza insomniei, am probleme mari, sunt stresata in fiecare zi si nu ma pot lipsi de grijile mele nici macar un minut.
Va rog sa imi mai spuneti daca stiti de existenta vreunui medicament care ma mai poate ajuta. Am incercat foarte multe si nu mai stiu ce sa fac, am vizitat foarte multi doctori si nu vreau sa ajung la antidepresive.
HTP-ul m-a ajutat putin dar acum nu isi mai face deloc efectul. (de o luna iau acest medicament).
Vreau sa fac tot posibilul sa nu ajung la anti-depresive.
Cunoasteti vreun medic bun din judetul Mures sau in judetele invecinate care m-ar putea ajuta? Sau ce alta solutie as avea?
Stiu ca primiti multe intrebari dar as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati raspunde si mie!
va multumesc si va doresc o zi frumoasa! toate cele bune!
0
07-05-2011, ora 18:42
deea_briolette
Nu este medic/terapeut
deea_briolette
Mentionez ca acum fac un tratament naturist cu : aloe vera, spirulina, gemoderivat de seminte tuia, gemoderivat de rozmarin si lecitina. Toate sunt prescrise de medic.
Ajutati-ma va rog!

V-am mai trimis inca o data suplimentele ce le mai iau in combinatie cu HTP-ul
0
07-05-2011, ora 19:48
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Andreea, cu tot respectul pentru Nick, dar de când are acesta autoritatea şi competenţa de a da sfaturi în legătură cu medicamentele pe care cineva ar trebui să le ia în cazul unor afecţiuni, mai ales psihice? Mr.Nick, nefiind psihiatru, poate cel mult să citească (ceea ce şi face) diverse publicaţii, articole din acest domeniu, să ducă o cercetare personaă şi la final să-şi organizeze rezultatele cercetării într-un referat pe care să-l publice pe forumuri, bloguri, site-uri dacă el consideră că ideile expuse ar putea ajuta pe cineva. Eu îmi amintesc că el a recomandat MAI ÎNTÂI consultul unui medic specialist şi abia pe urmă urmarea regimului pe care îl recomandă. Mi se pare INCREDIBIL cum eşti dispusă să asculţi de un om, fără experienţa practică, chiar dacă el, poate, stăpâneşte noţiunile teoretice, dar ţi se pare periculoasă o vizită la un psihiatru.
Tulburările psihice pot lua naştere în urma dereglării nivelurilor de neurotransmiţători din creier care ajută la propagarea impulsului nervos între sinapse, iar în funcţie de specificitatea neurotransmiţătorului care mediaza transmiterea semnalului electric, există mai multe căi: dopaminergică, serotoninergică, GABAergică, adrenergică. Dacă tu n-ai probleme cu serotonina, poţi să te îndopi cu 5-hidrixotriptofan până nu mai poţi că nu faci nimic. Eventual ţi-o dai şi pe asta peste cap. Şi chiar dacă ai probleme cu transmisia serotoninergică, nu trebuie neapărat să existe un deficit de serotonină în creier ca să iei 5-HTP. Poate să fie o problemă cu receptorii...sau poate să fie o problemă cu sinteza serotonine caz în care, din nou, aportul de proteine sau aminoacizi e inutil, pentru că sinteza e dictată de gene, iar unele gene pot fi inhibate sau activate (tocmai de aceea în unele cazuri psihoterapia ajută).
Ţine mine: organismul întotdeauna îşi va extrage cantitatea necesară de proteine (vitamine) din alimente pentru sinteza aminoacizilor de care are nevoie. TOT CE E ÎN PLUS E ELIMINAT. Deci dacă tu încă ai probleme, în ciuda aportului proteic, e clar că nu sinteza e problema, ci alta şi CONSULTUL UNUI MEDIC e necesar. De unde ştii că vei primi un antidepresiv? De unde ştii că chiar nu e nevoie de un AD? Dacă SS(N)RI-urile nu te încântă, există şi alte clase de antidepresive pe care le poţi discuta cu un psihiatru. Dar reacţiile adverse sunt cam aceleaşi, alte clase de AD fiind preferate şi utilizate în special ca adjuvante pentru a combate problemele sexuale (scăderea libidoului) şi psihiatrul îţi va prescrie mereu ce consideră el util (nu din cărţi, aşa cum fac mulţi pe forum), ci din experienţă.
Şi încă ceva, dacă toate plângerile pe care le citeşti pe diferite forumuri te împiedică să mergi la un pshiatru, să ştii că acestea nu exprimă nici de departe realitatea. Gândeşte logic: pe forum intră numai oamenii care au nevoie de ajutor, deci care au o problemă. Nimeni nu intră să spună cât de bine îi merge. De-asta ponderea postărilor negative înclină mult în defavoarea succeselor. Iar mulţi care nu au avut succes cu un medicament este fie pentru că nu au avut răbdare, fie pentru că pur şi simplu, cel puţin în cazul depresiei, organismul întotdeauna va răspunde abia la un al DOILEA antidepresiv. De ce? Încă nu se ştie cu certitudine, dar studiile aşa indică. Aşa că dacă 8 săptămâni nu ai răspuns la medicament, vorbeşte cu medicul, eventual ia o pauză şi urmează un alt tratament, poate dintr-o altă clasă.
Eu, de exemplu, am urmat un tratament cu venlafaxină într-o perioadă în care nu mai avea nicio plăcere şi mă izolasem aproape complet de prieteni. Nu a funcţionat în felul în care mă aşteptam (să mă readucă în starea paradisiacă a copilului lipsit de orice fel de grijă), dar m-a ajutat enorm, chiar dacă continui să am repulsie faţă de acest medicament. Şi cu toată ura mea, după ce l-am întrerupt, m-am apucat iar de el. De vreo două ori. Şi de fiecare dată a fost mai bine. Efectele secundare au fost din ce în ce mai slabe de fiecare dată, atât la început, cât şi la terminarea bruscă până la a nu mai fi resimţite. Şi m-a ajutat, mai ales, prin faptul că a constituit avântul de care aveam nevoie să ies din starea aceea. Antidepresivele tocmai datorită acestui fapt funcţionează. O dată intrat în depresie cantitatea de neurotransmiţători scade şi nu se mai realizează noi legături între neuroni. Ba mai mult, multe dintre ele încep să se piardă. Şi atunci intri într-un cerc vicios: vrei să ieşi din starea aceea, dar nu poţi pentru că ai uitat cum e să fii normal. Antidepresivele ajută la crearea de noi conexiuni în creier, lăsând pe urmă organismul să-şi facă singur treaba.
0
09-05-2011, ora 20:16
slavnean66
Nu este medic/terapeut
slavnean66
stimate domnule Nick, HRISTOS A INVIAT. Nu v-am mai scris de mult timp si din cauza sarbatorilor sfinte dar si datorita faptului ca m-am simtit bine. Slavnea ma numesc si in mesajul anterior v-am spus ca am urmat sfatul tau dat unor persoane si am renuntat la chimice ptr depresie si am luat 5htp cu omega 3, 3pe zi 5htp respectiv 2 pe zi omega. rezultatele sunt bune, am 2 luni de cind le iau, am mai avut mici caderi de scurta durata mai ales la vreme urita, dar e muuuult mai bine decit ce am suferit eu, multumesc Bunului Dumnezeu. As vrea sa stiu cit sa mai iau acest tratament si cind sa reduc si cum doza. mai mentionez faptul ca singurul lucru care se mai mentine este un oftat pe care il am destul de des si pe care inainte de soc nu l-am avut. as vrea tare mult sa discut cu tine pe mesenger ca am tare multe sa-ti spun mai ales ca esti un om credincios sa-mi spui te rog daca accepti si cum sa procedez. Multumesc mult pentru timpul acordat, Dumnezeu sa te aibe in paza si te rog sa-mi raspunzi, tu ai fost lumina mea si curajul mei. HRISTOS A INVIAT, si DOAMNE AJUTA.
0
09-05-2011, ora 22:14
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Stimată dră/dnă Deea_briolette, teoretic, foarte multe medicamente sau suplimente nutritive vă pot ajuta să vă trataţi insomnia, indiferent de tipul ei (insomnie primară, insomnie secundară, insomnie psihiatrică sau insomnie idiopatică), însă, practic, doar medicamentele sau suplimentele nutritive care au abilitatea să suprime(neutralizeze) cauza sau cauzele care vă produc dv. insomnia - doar acelea vă pot ajuta în mod real, pentru că, repet, doar acelea au potenţial să elimine cauzalitatea care stă în spatele producerii insomniei dv.
În altă ordine de idei, suplimentul Sleep Optimizer este foarte bun pentru tratarea insomniei, el fiind conceput pentru aşa ceva, însă pentru a fi administrat aveţi nevoie de avizul unui medic.
Sleep Optimizer se administrează 1-2 capsule/zi, cu 30-45 minute înainte de culcare, sau conform recomandării consultantului de specialitate (Observaţie! În cazul în care medicul vă dă aviz de administrare, nu conduceţi maşina şi nu lucraţi cu utilaje după administrarea Sleep Optimizer-ului).
----------*
_

ATENÈšIE! Sleep Optimizer NU se administrează în combinaţie cu medicaţie psihiatrică sintetică (cu antidepresive, antipsihotice, tranchilizante/anxiolitice/benzodiazepine, hipnotice, timostabilizante/timoleptice), nici chiar cu alte medicamente sau suplimente naturiste, cel puţin NU fără acordul medicului.
_

Sugestie: Dacă nu doriţi să consultaţi un medic psihiatru, din motivele dv. personale, puteţi găsi un specialist care să vă trateze insomnia din prisma terapiei cu esenţe florale Bach, la următorul cabinet:

Cabinet de Medicină Complementară
Tg-Mureş, România
Str. Tudor Vladimirescu, No. 142
Telefon: +040728033912
Email: tenzica@yahoo.com
_

Ca şi psihoterapie - o terapie ca suport de înţelegere a rostului suferinţei dv., vă rog să vă achiziţionaţi cartea "Rostul pătimirilor" - http://www.librariasophia.ro/carti-Rostul-patimirilor-Serafim-Alexiev-arhim.-so-4010.html
Această carte vă va ajuta să înţelegeţi care este scopul suferinţei în viaţă şi nu numai!
_

Şi încă ceva, foarte important - NU uitaţi faptul că numai Dumnezeu vă poate vindeca, de vreme ce medicul tratează, dar numai El vindecă. Să nu vă pierdeţi niciodată credinţa în El!
Vă doresc însănătoşire grabnică!

(*modificat de administrator)
0
10-05-2011, ora 16:24
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Mr.Nick
Apreciez mult faptul ca-ti dedici din timpul tau pt.a aduce informatiile pe care le culegi, unele poate le-ai trait, le impartasesti celor in nevoie si raspunzi la intrebari pt.ca desigur, asa e uman, sa le raspunzi si sa aduci pe linga cunoastere si bucuria ca cineva, un necunoscut, s-a oprit sa te ajute.Mai sunt si "intepaturi"pe ici pe colo, dar stim, mergem mai departe, e loc pt toata lumea, cei mai multi de "aici"au suferinte mari si vor sa cunoasca raspunsuri, altii intra de dragul de a contrazice, de a gasi o chichita, ceva, orice, dar sa nu fie liniste.
Eu am invatat multe, cel mai mult, culmea!, neasteptat, de la cei tineri, asa cum tinarul acela Vlad a deschis topicul referitor la homeopatie si rugaciuni in schizofrenie, mai citisem despre acel Anacardium Orientale, m-am decis si l-am folosit cu incredere si ca pe ultima marunta speranta, o sa ma intorc de mii de ori sa-i multumesc ca mi-a intarit increderea.
Pe linga povara pe care o am de dus, ma framint si ma invirt in jurul unei intrebari care nu-mi da pace si desigur cine are"timp"sau cunoastere suficienta sa-mi raspunda?...rolul neurolepticelor il stim asa din citite, in cazul schizofreniei, mi-a raspuns destul de stintific un medic psihiatru ca sunt perturbate caile serotoninergice si dopaminergice.In momentul acela eu am crezut ca dopamina si serotonina sunt in deficit, dar documentindu-ma cit de cit, am priceput ca nivelul dopaminei este in exces(sau nu?)..cineva care a inteles, cunoaste, poate explica?.Vreau sa preintimpin un posibil episod psihotic, dar nu cu pretul unui rau si mai mare.
Tuturor de aici si de oriunde va doresc vindecare si mult bine
0
23-05-2011, ora 06:55
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Adevărat a înviat!
Stimate dle Slavnean66, tratamentul cu 5-htp, luat în combinaţie cu omega 3, se recomandă a se administra timp de minim 3-6 luni; uneori chiar şi 12 luni, strict în doza optimă care să nu depăşească 100-150 mg/zi, în cazul în care persoana suferindă de depresie are recăderi relativ frecvente şi traversează cel puţin săptămânal perioade intens stresante.
Eu dacă aş fi în locul dv., cu atât mai mult cu cât spuneţi că vă simţiţi bine, aş lua 5-htp-ul timp de 6 luni de zile, şi după cele 6 luni l-aş înlocui cu Deprexil, un preparat ortomolecular pe care l-aş lua timp de încă minim 3 luni de zile, alături de omega 3.
Doza de 5-htp se reduce simplu, cel puţin în cazul dv. Când vă hotărâţi să nu-l mai luaţi, reduceţi doza de 3 capsule, aşa cum luaţi în prezent, la două capsule. Cele 2 capsule luaţi-le timp de 3 zile. După cele 3 zile în care aţi luat 2 capsule, reduceţi doza la o singură capsulă, administrată strict seara. Luaţi acea capsulă timp de 2 zile, după care nu mai luaţi nimic timp de o zi. După pauza de o zi, mai luaţi doar o singură capsulă de 5-htp, după care nu mai luaţi, pur şi simplu, sau începeţi administrarea Deprexilului.
Consultaţi medicul!
_

Oftatul pe care îl aveţi, îl aveţi în timpul unei situaţii/circumstanţe care include tristeţe sau anxietate, sau îl aveţi şi în circumstanţe în care sunteţi perfect normal, în circumstanţe în care un oftat nu ar trebui să existe în mod normal?
_
Vă rog mult să mă iertaţi, însă în acest moment al vieţii mele nu pot să discut cu dv. pe y.messenger. Nu am timp! Mai am de răspuns la aproape 1000 de mesaje/e-mail-uri. Sunt oameni care aşteaptă un răspuns din partea mea şi din luna mai a anului 2010, fapt pentru care eu nu-mi permit luxul să mai întreţin conversaţii pe messenger. Accesez messenger-ul doar pentru a da accept oamenilor care doresc să-i includ în lista de prieteni şi pentru a citi mesajele primite în mod offline, în vederea răspunderii la ele. Puteţi discuta cu mine în cadrul acestui topic sau prin e-mail (-*), eventual prin mesaj privat pe portalul Facebook (-*), dar având multă răbdare, de vreme ce puteţi primi răspuns şi în câteva luni, în funcţie de timp şi de starea mea fizico-mentalo-psihică.
_

(*modificat de admin)
0
23-05-2011, ora 07:24
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!
Stimată dnă K.V., vă mulţumesc pentru cuvintele frumoase.
"Înţepături" există, într-adevăr, dar pe mine nu reuşesc să mă afecteze în niciun fel, pentru că le ecranez, le refract. Apreciez fiecare "înţepătură", şi-I mulţumesc lui Dumnezeu pentru ele, indiferent de numărul lor.
_

" In momentul acela eu am crezut ca dopamina si serotonina sunt in deficit, dar documentindu-ma cit de cit, am priceput ca nivelul dopaminei este in exces(sau nu?)..cineva care a inteles, cunoaste, poate explica? "

● În cazul schizofreniei, există anomalii în transmiterea dopaminei în tracturile mezolimbic şi mezocortical. Simptomele schizofreniei se datorează unei stări HIPERDOPAMINERGICE date de concentraţia crecută de dopamină, de un exces de dopamină, dar şi de activitatea crescută a receptorilor dopaminergici, în special a receptorilor D2, câteodată chiar şi D1.
Şi totuşi, s-ar părea că nu numai dopamina este implicată în mecanismul de producere a schizofreniei, ci şi serotonina, astfel că, ipoteza transmetilării enunţă că anumiţi derivaţi metilaţi ai serotoninei (5HT, 5hidroxitriptamină), formaţi prin erori de metabolism, pot produce schizofrenie, chiar şi TOC (tulburare obsesiv-compulsivă), tocmai de aceea la foarte multe persoane se administrează medicaţie cu specificitate care să blocheze receptorul serotoninergic 5HT2, 2A, pentru a se obţine o acţiune farmacologică antipsihotică asupra simptomelor negative ale schizofreniei.
Deci, în concluzie, în schizofrenie întotdeauna nivelul dopaminei este în EXCES!
_

Multă sănătate!
0
23-05-2011, ora 15:32
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Mr.Nick

Am a multumi, desigur nu era nevoie de atita efort, vroiam doar asa o simpla parere, pt.ca sunt convinsa ca deja ai inteles multe lucruri uneori mai bine ca cei cu diploma in domeniu.
Schizofrenia este declansata de dezechilibrarea dopaminei(in exces)si a serotoninei(in deficit), dar sincer nici cind ele sunt in varianta inversa nu cred ca duc spre ceva bun.Stiinta ne dezvaluie ca nu doar cele 2 sisteme sunt perturbate, dar pina una alta eu ma nelinistesc in legatura cu neurolepticul daca este cel potrivit in acel moment, citind urmatoarele s-au mai nascut intrebari:"din p.d.v psihofarmacologic se poate discuta de cel putin 4 variante ale bolii:
-schizofrenie predominant prin mecanisme dopaminice
-schizofrenie predominant prin mecanisme serotoninice
-schizofrenie mixta
-schizofrenie non-dopaminica, non-serotoninica"
Iata schizofrenia are multe fete ca si tratamentul, cum deslusim toate astea?
0
31-05-2011, ora 15:54
slavnean66
Nu este medic/terapeut
slavnean66
HRISTOS A ANVIAT si Doamne ajuta. Stimate domnule Nick, va multumesc ptr. sfaturile date. Am sa iau 5htp 6 luni cum mi-ai recomandat deoarece ma simt bine si nu sant reactii adverse. caderi mai am dar nu grave si din cauza faptului ca problemele persista si sunt atatea griji cotidiene care ne apasa. Oftatul de care spuneam este permanent dar mai pronuntat cand sunt trist. Am observat ca momentele neplacute apar si la schimbarea vremii, cind este timp mai urat. Daca mai beau cate o bere pe zapuseala are vreo influenta? Iti multumesc si ati doresc tot binele din lume. DOAMNE AJUTA.
0
31-05-2011, ora 16:04
valeNNNtina
Nu este medic/terapeut
valeNNNtina
Domnule Nick,

Ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat la postul "obsesie...anxietate...frica etc etc?

Va multumesc mult :)
0
08-06-2011, ora 23:18
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos s-a înălţat!
K.V., cu multă şi deosebită plăcere v-am răspuns şi vă voi răspunde în continuare, în limita timpului disponibil şi a disponibilităţii mentalo-psihice.
__

" Schizofrenia este declansata de dezechilibrarea dopaminei(in exces)si a serotoninei(in deficit), dar sincer nici cind ele sunt in varianta inversa nu cred ca duc spre ceva bun "

- Schizofrenia "serotoninică" este posibilă doar datorită unor derivaţi metilaţi ai serotoninei (5HT, 5hidroxitriptamină), formaţi prin erori de metabolism, nu altfel. Un deficit sau un exces de serotonină care NU atrenează formarea unor astfel de derivaţi nu produce schizofrenie, ci distimie, anxietate, tulburare bipolară, manie etc.
_

" Stiinta ne dezvaluie ca nu doar cele 2 sisteme sunt perturbate, dar pina una alta eu ma nelinistesc in legatura cu neurolepticul daca este cel potrivit in acel moment, citind urmatoarele s-au mai nascut intrebari:"din p.d.v psihofarmacologic se poate discuta de cel putin 4 variante ale bolii:
-schizofrenie predominant prin mecanisme dopaminice
-schizofrenie predominant prin mecanisme serotoninice
-schizofrenie mixta
-schizofrenie non-dopaminica, non-serotoninica" "

- Ce neuroleptic luaţi? Presupun că unul atipic, nu? (clozapină, ziprazidonă, olanzapină, risperidonă sau aripiprazol?)
Din punct de vedere mentalo-psiho-farmacologic există 3 forme de schizofrenie: schizofrenia dopaminergică, schizofrenia serotoninergică (cea strict indusă de derivaţii metilaţi ai serotoninei) şi schizofrenia mixă, un tip de schizofrenie care presupune o hiperfuncţie(hiperactivitate) a dopaminei, noradrenalinei, a derivaţilor metilaţi ai serotoninei şi a receptorilor DA, NA şi 5HT.
Schizofrenia non-dopamino-serotonino-noradrenergică este o condiţie medicală spirituală !!!
__

" Iata schizofrenia are multe fete ca si tratamentul, cum deslusim toate astea? "

- Bună întrebare! De cele mai multe ori psihiatrii caută indicii caracteristice pe care le-au învăţat din experienţă, de-a lungul timpului. Apoi, fără doar şi poate, prescriu un neuroleptic în funcţie de anumite standarde internaţionale, de anumite concluzii construite mental, pe moment; de anumite considerente proprii. În cazul în care neurolepticul respectiv nu are rezultate pozitive aşteptate de psihiatru şi suferind, se prescrie alt neuroleptic şi se administrează în locul celui "nefuncţional" ş.a.m.d., până la găsirea unui neuroleptic la care organismul răspunde pozitiv.
Uneori, adică destul de des, se prescriu neuroleptice la nimereală, ca să spun aşa, cu speranţa că doar-doar îşi vor face efectul, sau se prescriu doar neurolepticele pentru care psihiatrii primesc comisione substanţiale de la concernele farmaceutice care se impun pe piaţă. Tragic dar adevărat, credeţi-mă pe cuvânt!
Generalmente vorbind, psihiatria este o ştiinţă foarte "şubredă", de unii cercetători fiind considerată chiar o pseudo-ştiinţă, chiar din cauza faptului că NU poate explica în mod clar şi cert unele mecanisme de producere a bolilor mentalo-psihice şi unele mecanisme prin care medicamentele de profil ameliorează sau tratează acele boli (dv., de pildă, pe foarte multe prospecte ale unor medicamente psihiatrice veţi putea citi, citez: "mecanismul de acţiune al acestui medicament este necunoscut"). Mă rog, asta este! (v-am scris aceste informaţii în calitate de membru activ al CCHR (The Citizens Commission on Human Rights - ----------*
_

Însănătoşire grabnică!
Toate cele bune,
Nick

(*modificat de administrator)
0
08-06-2011, ora 23:33
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Adevărat a înviat şi s-a înălţat, dle slavnean66.
Oftatul dv. este sau pare a fi expresia unei dezamăgiri. Cum adică este permenent? Vreţi să spuneţi dv. oftaţi în permanenţă, pentru că mi-e greu să cred aşa ceva?!
__

" Am observat ca momentele neplacute apar si la schimbarea vremii, cind este timp mai urat. "

- Fluctuaţia presiunii atmosferice, amplitudinea termică mare şi oscilantă de la zi la zi, temperatura ridicată diurnă şi cea scăzută nocturnă, regimul precipitaţiilor şi al curenţilor de aer - stările acestor 5 factori meteorologici, în principal - dar nu numai - în momentul în care ating şi depăşesc pragul maxim al sensibilităţii fiecărei persoane în parte, în ceea ce priveşte suportabilitatea/toleranţa, fără doar şi poate, declanşează producerea unor simptome fizice şi mentalo-psihice negative, la nivel de trup, minte şi sentimente/emoţii, stări precum următoarele: ameţeală, dureri de cap, dureri de articulaţii, greaţă, stări depresive, anxietate, nervozitate etc.
Sunteţi o persoană meteosensibilă, adică instabilitatea vremii vă afectează! :(
__

" Daca mai beau cate o bere pe zapuseala are vreo influenta? "

- Maxim o bere sau un pahar de vin (un şpriţ), da, aveţi voie, însă NU mai mult. Alcoolul băut fără moderaţie dăunează grav sănătăţii, după cum bine ştiţi, iar dv., dacă veţi alege să beţi fără moderaţie, o veţi face pe propria dv. răspundere, suportând consecinţele de rigoare.
_

Vă doresc toate cele bune!
Cu respect,
Nick
0
08-06-2011, ora 23:43
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos s-a înălţat!
ValeNNNtina, bineînţeles că da :) Voi face tot posibilul să vă ofer un sfat, în câteva zeci de minute, după ce vă voi citi problema/problemele medicală/medicale şi după ce mă voi gândi puţin, pentru a vă îndruma către o conduită terapeutică optimă.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
_

Vă doresc însănătoşire grabnică, indiferent de ce anume suferiţi.
Toate cele bune,
Nick
0
09-06-2011, ora 01:08
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Eu tot nu pricep cine eşti tu şi în ce calitate vii şi manipulezi opinia oamenilor aici, pe forum, distrugând poate şi umbra de încredere pe care o mai au în sistemul medical românesc. Dacă ai avut o experienţă proastă cu psihiatria, treci peste. Nu eşti buricul Pământului şi nu înseamnă că şi alţii vor avea parte de acelaşi eşec ca şi tine. Prin felul în care vorbeşti, nu faci altceva decât să descurajezi "în totalitate şi complet" persoana (apropo de mentalo-psihic) să caute ajutorul psihiatrului, chiar dacă aceasta poate are nevoie de unul.

-"Din punct de vedere mentalo-psiho-farmacologic..." adică neurofarmacologic.

-"Apoi, fără doar şi poate, prescriu un neuroleptic în funcţie de anumite standarde internaţionale, de anumite concluzii construite mental, pe moment; de anumite considerente proprii."

Să nu-mi spui că nu influenţezi, că asta numai opinie obiectivă nu e. E evident sarcasmul, dar debitezi: bineînţeles că atunci când omul este adus şi îi spune c-aude voci îi prescrie "fără doar şi poate" un antipsihotic. Acele standarde internaţionale pe care fiecare psihiatru trebuie să şi le însuşească sunt studii care au avut loc decenii la rând şi au fost înglobate în DSM, în principal. Nu ştiu cum vrei să construiască concluziile, dar te asigur că mai întâi o fac mintal. Unii am văzut că mai şi scriu.

-"Uneori, adică destul de des, se prescriu neuroleptice la nimereală, ca să spun aşa, cu speranţa că doar-doar îşi vor face efectul".

Eu nu pot să-mi imaginez cum e să prescrii ceva anume (neuroleptice) la nimereală. Deci medicul se gândeşte la o anumită clasă de medicamente, dar totuşi e la nimereală :)). Mă îndoiesc. Medicul va prescrie întotdeauna medicamentul cu care a avut cele mai bune rezultate. Şi e normal că există o şansă ca acesta să nu-şi facă efectul pentru că fiecare individ răspunde diferit. Altfel, ar fi de-ajuns un medicament pentru fiecare afecţiune şi n-ar mai exista boală. Şi e normal ca atunci când nu răspunde să i se schimbe tratamentul cu altul care ţinteşte alţi neurotransmiţători. Care e problema? Dacă nu ar fi aşa, atunci da, ar fi o problemă.

-"psihiatria este o ştiinţă foarte "şubredă" "

Şi te-ai gândit să vii tu şi s-o revoluţionezi cu 5-hidroxitriptofanul sau ce? /:). Nu ştiu ce studii, din ce an citeşti, dar psihiatria a evoluat mult, foarte mult chiar şi în ultimii 10 ani.

-"de unii cercetători fiind considerată chiar o pseudo-ştiinţă"

N-ai decât să te iei de mână cu aceşti "cercetători" frustraţi şi să inovaţi medicina. Pseudoştiinţă este astrologia, de exemplu. Scuză-mă, dar între astrologie şi psihiatrie...

-"din cauza faptului că NU poate explica în mod clar şi cert unele mecanisme de producere a bolilor mentalo-psihice şi unele mecanisme prin care medicamentele de profil ameliorează sau tratează acele boli ". Adică a bolilor psihice sau a bolilor mintale :)). Ce ramură a medicinei poate explica toate mecanismele de producere a bolilor care se încadrează în acea specializare? Niciuna. Deci, după unii cercetători întreaga medicină e o pseudo-ştiinţă.

Deci nimic din ce ai scris nu constituie o problemă a domeniului din cauza căreia să nu se ducă omul la psihiatru:
-astăzi se cunosc suficient de multe încât progresele să înceapă să aibă loc cu o viteză din ce în ce mai mare. Dacă nu se cunosc la fel de multe ca în alte ramuri, este pentru că omenirea n-a avut parte de tehnologia necesară. E posibil ca un medicament să înrăutăţească starea pacientului, dar aşa au loc noi şi noi descoperiri. Căutând CE a determinat acel răspuns afli un nou neurotransmiţător, un nou receptor, un nou medicament mai bun. Dacă nu s-ar duce, n-ar avea nimeni de câştigat. Pacientul tot ar suferi şi cei care vor avea aceeaşi problemă ca şi el, vor fi condamnaţi la aceeaşi suferinţă.
-medicii psihiatri nu pun diagnostic la nimereală, influenţaţi de nu ştiu ce considerente personale scriai tu acolo. Mulţi cunosc simptomatologia descrisă în DSM pe derost. Pe baza aceluia şi a celor 11 ani de studiu continuu (facultate plus rezidenţiat), ca să nu mai vorbim de simpozioanele, conferinţele la care participă, pun un diagnostic.

-v-am scris aceste informaţii în calitate de membru activ al CCHR (The Citizens Commission on Human Rights - http://www.cchr.org/).
Deci n-ai nicio treabă cu psihiatria. Cel puţin, nu în calitate de student/rezident/specialist.
0
09-06-2011, ora 03:53
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Post Scriptum la mesajul postat pentru K.V. - Am uitat să precizez faptul că mesajul meu adresat dv., dnă K.V., nu a constituit şi nu constituie o discreditare a psihiatriei sau a psihiatrilor. A constituit şi constituie doar ADEVĂRUL.
Intru foarte des în contact cu diverşi medici, chiar şi cu psihiatrii; unii dintre dânşii îmi sunt prieteni. Ştiu mai multe despre psihiatrie decât ar putea unele persoane să dorească să admită, atât la nivel de teorie cât şi la nivel de practică şi, mai ales, la nivel de "afaceristică" cu reţete(prescripţii), medicamente psihiatrice privilegiate din cauza comisioanelor imense primite de unii medici, diagnostice eronate, mult prea rapid puse şi unele chiar fictive etc.
Nu aţi vrea să ştiţi ce se întâmplă în spatele cortinei psihiatriei ! Repet, nu vreau să discreditez pe nimeni, spun doar adevărul (Eu când văd o floare cu petale galbene, spun că are petale galbene, nu spun că are petale roşii; aşa şi în cazul psihiatriei, spun adevărul. NU sunteţi obligaţi să mă credeţi, de altfel).
Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi!
_

Toate cele bune,
Nick
Adaugă un comentariu / răspuns
115 comentarii 1 23 4 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul