Tulburare depresiva

115 comentarii 1 2 34 Înainte ›
0
09-06-2011, ora 10:40
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Nu Nick, prezinţi parte din adevăr şi laşi să se înţeleagă că ar fi singura realitate sau că practicile de care aminteşti sunt încurajate de mare parte dintre psihiatri.
Nimeni nu neagă că ceea ce ai expus tu e adevărat. Din păcate chiar eu am dat peste un astfel de doctor cu recomandări bune din toate părţile care m-a indopat 3 ani, câte 6 luni pe an, cu Sotret/Roaccutane până literlamente mi-au crăpat buzele şi mi-a căzut nu ştiu cât păr. Şi era dermatolog, nu psihiatru. Dar nu pot să zic că întreaga dermatologie din ţară e atinsă de lipsa de moralitate a doctorilor. Şi îţi garantez că lucrul acesta e mult mai des întâlnit în dermatologie (unde medicul îţi mai scapă şi un produs pentru peeling al feţei, şi o cremă de hidratare de după, şi una antiacneică cu care te dai dimineaţa...toate foarte scumpe, nesuportate de CAS, evident) decât în orice altă ramură a medicinei.
Cu toate acestea, ADEVĂRUL e că sunt şi psihiatri de excepţie, la fel cum, evident, sunt şi scursuri. Însă primii îi depăşesc cu mult pe ultimii.
0
09-06-2011, ora 16:29
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Dle Laur5, aveţi PERFECTĂ dreptate. Greşeala mea a fost că nu am făcut următoarea precizare, şi anume că UNII psihiatrii sunt aşa cum am spus, NU toţi, şi nu numai UNII psihiatrii, ci şi unii dermatologi, unii endocrinologi, unii proctologi, unii orl-işti, unii urologi, unii medici internişti, unii gastroenterologi etc. ÎMI CER IERTARE!
NU vreau să induc pe nimeni în eroare, NU vreau să judec pe nimeni, NU vreau să-i fac pe oameni să-şi piardă îndrederea în psihiatrii, în alţi medici sau în sistemul sanitar românesc, per ansamblu; NU vreau să vă fac să credeţi că sunt eu buricul pământului, că sunt eu cel mai tare din parcare şi că sunt eu eminenţa în persoană, NU, nici pe departe. Am spus doar o parte din adevărul nevăzut de către unii, atât. Poate că ar fi fost mai bine să nu-l fi spus, recunosc. Asta este, fapta a fost consumată şi prescrisă (Romedicul nu permite editarea unui posting, nici ştergerea lui, din păcate pentru unii, din fericire pentru alţii).
NU vreau să mă cert cu nimeni, NU vreau să polemizez cu nimeni, NU vreau să indispun pe nimeni, ci vreau doar să am un loc sub "soarele Romedicului", să înţeleg, să ajut, să iert etc.
Vă mulţumesc mult, dle Laur5, pentru mesajele anterioare postate pentru mine, să spun aşa. Am cules şi asimilat din ele tot ce m-a putut şi mă poate ajuta, în vreun fel sau altul.
0
09-06-2011, ora 22:23
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
o comparatie intre psihiatrie si inchiztie:

http://www.youtube.com/watch?v=2rqTreYYcHs
http://www.iwise.com/zpCAO
0
15-06-2011, ora 15:28
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Mr.Nick

Din pacate sau din fericire nu eu sunt persoana care sufar de schizofrenie, cineva drag mie a cazut sub incidenta acestui diagnostic dur.Sunt genul de om care intorc lucrurile pe toate partile, mai ales ca eu trebuie sa am grija de aceasta fiinta careia i-am dat doar 4 luni tratamentul psihiatric pe care l-am retras brusc pt ca-mi facuse sindromul malign neuroleptic si de atunci am hotarit sa caut singura alte cai de vindecare.Am preferat sa suportam efectele sevrajului decit sa-i mai otravesc singele si creierul cu neurolepticele care nu vindeca, doar blocheaza neurotransmitatorii, care in unele cazuri se nimereste, persoana in cauza se calmeaza in aceea perioada si are impresia ca se reface, dar de fapt i se ingheata mintea si cum legatura dintre creier si psihic este deja intrerupta inca o data in plus vine medicatia sa pronunte asta.Unii pacienti ajung sa traiasca o viata de autisti, am vazut asta si am simtit-o pe viu ca si cum as fi fost eu bolnava, e cumplit, asa ca eu am apelat la homeopatie, remedii Bach, ma intereseaza precursorul natural al serotoninei acel 5-HTPsi multe alte terapii complementare.Daca te izbesti de o situatie similara, am citeva cazuri care incerc sa le descifrez, unul sufera de TOC(tulburari obsesiv compulsive), nu face nici-un fel de tratament si este intr-o stare jalnica, altul a facut un atac de panica si medicul i-a prescris TSA(tulburare schizo afectiva)nu pt ca ar fi avut schizofrenie ci ca sa-i poata da neuroleptic,...etc la toate aceste cazuri eu vad comuna scaderea nivelului de Serotonina, stii ceva ce ajuta in atacul de panica?
In acest timp ma documentez, caut raspunsuri, fac comparatii, in acest fel pe ici pe colo se mai salveaza o viata
0
16-06-2011, ora 07:47
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
A nu se intelege ca incurajez lipsa tratamentului, aceste boli trebuie tinute din scurt.

Sanatate la toata lumea
0
26-07-2011, ora 15:27
dinamy
Nu este medic/terapeut
dinamy
Mr. Nick,

Se poate folosi 5-HTP in combinatie cu Tyrosine ( eventual si Phenylalanine si Glutamina )? Asta in ideea de a acoperi o gama cat mai larga de neurotransmitatori!...Sau ar fi mai indicata (eficienta) o combinatie de aminoacizi gen glutamina+phenylalanine+tryptophan+tyrosine?...Ma gandesc si la un potential dezechilibru al celorlalti neurotransmitatori, exceptand serotonina, in cazul unei depresii care nu vrea nicicum sa cedeze...In cazul unui raspuns pozitiv, ai putea sa redactezi succint o schema de tratament?...Mii de multumiri si DUMNEZEU sa te binecuvanteze pentru ajutorul acordat!...
0
26-07-2011, ora 21:29
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara!
Dinamy, 5-htp-ul se poate folosi în combinaţie cu L-tirozină şi L-glutamină (de fenilalanină nu mai este nevoie, în condiţiile în care ea se transformă în L-tirozină, în organismul uman, prin conversie biologică enzimatică), dar numai dacă se administrează independent de orice alt supliment/medicament cu proprietăţi psihoactive.
_

â— L-tirozină, maxim 500 mg / zi, administrată la 1-2 h după micul dejun, cu minim cu minim 50-100 ml de apă
----------*
â— L-glutamină, maxim 500 mg / zi, administrată la 1-2 h după masa de prânz, cu minim 50-100 ml apă.
----------*
â— 5-htp, maxim 50-100 mg / zi, administrat cu 30 min.-1 h înainte de culcare, la 1-2 h după cină, cu minim 50-100 ml apă.
----------*
_

ATENŢIE! 5-htp-ul, L-tirozina şi L-glutamina NU se administrează în combinaţie cu antidepresive, benzodiazepine, timoleptice, neuroleptice, nootropice şi orice alt medicament psihiatric.
Consultaţi medicul înainte de a lua orice supliment şi/sau medicament, pentru a obţine aviz de administrare!
NU luaţi 5-htp, L-tirozină şi L-glutamină dacă suferiţi de insuficienţă renală şi hepatică, fenilcetonurie, celiachie, sindromul Alzheimer, ulcer gastric, boala Crohn, sindromul Reye, hipertiroidism sau boala Basedow Graves.
Însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!

(*modificat de administrator)
0
26-07-2011, ora 21:43
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă K.V., răspunzându-vă direct şi succint la întrebare, GABA nesintetic cu P5P ajută foarte mult la tratarea atacurilor de panică. Documentaţi-vă!
----------*
Îmi pare foarte rău pentru persoana dragă dv., bolnavă de schizofrenie. Aveţi credinţă în Dumnezeu, El o va ajuta.
Numai bine!

(*modificat de administrator)
0
27-07-2011, ora 13:40
dinamy
Nu este medic/terapeut
dinamy
Buna ziua,

Domnule Nick, v-as ruga din suflet sa-mi spuneti parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea schema de tratament (si daca ar putea fi, cumva, imbunatatita!...): 100mg 5-htp cu 30 min inainte de micul dejun, o gelula omega3 si un comprimat spirulina+ganoderma (de la Dacia Plant) la 10-15min dupa micul dejun, 500mg Tyrosine (de la Scietec Nutrition) la o ora dupa micul dejun iar seara similar, exceptand Tyrosina!?...Mentionez ca iau in timpul meselor si enzime digestive (Zymogen). In perceptia mea, s-ar acoperi o paleta mai larga de neurotransmitatori...Simptomele tulburarii mele depresive sunt: o stare permanenta de "mahmureala" ( asa mai popular spus - acea stare pe care o experimentezi la trezire dupa ce ai depasit, seara, masura la consumul de bauturi alcoolice ) fara sa consum ceva in acest sens, articulare greoaie a cuvintelor ( balbaiala, de multe ori chiar nu pot articula cuvintele corespunzator ), senzatie de epuizare ( in special dupa masa de pranz ), dificultati mari de concentrare, memorie f slabita, confuzie, atonie, tremor (interior), senzatie de usor dezechilibru in mers, lipsa de coordonare a miscarilor (elementare, de multe ori scap lucrurile din mana), lipsa totala de energie...Totul a inceput acum vreo 7 luni, pe fondul unor suparari si frustrari acumulate...Am incercat initial un tratament psihiatric alopat (pentru vreo 4 luni) de pe urma caruia nu am experimentat decat, exclusiv, reactiile adverse ajungand un soi de "zombi"...ca urmare, l-am intrerupt in aprilie si am incercat, din proprie initiativa (!?), o schema pe baza de spirulina, vitamina c, complex de b-uri, omega 3, ca+mg+zn+d3, de pe urma caruia m-am simtit mai bine dar pentru scurte perioade de timp, dupa care revenea nenorocita de stare de "mahmureala" pe care nu o puteam depasi nicicum (nici macar prin exercitii fizice..). Acum o saptamana am facut si un RMN+ANGIO cerebral in urma caruia neurologul a tras concluzia ca n-ar exista probleme neurologice care sa indreptateasca aceste simptome si, punandu-mi diagnosticul de "tulburari circulatorii cerebrale", mi-a prescris un tratament pe baza de Cerebrolyzin si Tanakan si, eventual, Alprazolam...Intrebarea mea, cu siguranta una extrem de dificila, este "ce tratament considerati ca ar trebui sa-l urmez?-pe cel pe baza de 5-htp sau pe cel neurologic...sau ar putea exista o "fericita" combinatie intre cele doua...ar putea exista, cumva, vreo legatura intre depresie si tulburarile de circulatie cerebrala?...Mentionez ca cel mai bine (si ca durata de timp!) m-am simtit (sau cel putin asa mi s-a parut) dupa ce-am luat spirulina+ganoderma, complexul de b-uri, consumul unei cani de "ceai verde"...In speranta ca n-am exagerat abuzand de rabdarea si timpul dumneavoastra, va doresc toate cele bune si DOAMNE-AJUTA!
0
27-07-2011, ora 17:18
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Mr.Nick

Am a multumi pt informatii, da pe Pavel Chirila il pomenesc si eu in dese comentarii pt.ca chiar ajunge in latura subtila umana privind lucrurile in profunzime, cu un profesionalism intarit de omenie.

@dinamy

Am citit mesajul tau si-mi permit sa vin cu o parere, ganoderma lucidum ai folosit?mi se apre excelent, fiul meu diagnosticat cu schizofrenie ia ganoderma, macerat de Isop(minunat in depresii, boli psihice)toata gama vitamine B, Lecitina si uneori Omega3 care trebuie asociata cu un antioxidant daca e ulei de peste.Am preluat ideea de la Rica Venturiano, un flacau informat si glumet, vorbeste mult despre dieta fara gluten si cazeina, desi le aveam notate de multa vreme nu le-am dat atentie pina acum, dar sunt demn de luat in seama.In amulte situatii in care Serotonina este in deficit acel 5HTP este benefic, dar daca totusi nu este cazul sa intervii in acest mod exista si celalalt aspect in care poate sa apara sindromul serotonergic.Mi-au atras atentia temele:1, , Opioidele din lactate si paine, perturba activitatea creierului, , 2. Omega3(preferabil ulei de in), Vit.E, C, Probiotic, Glutamina=Schimbare minte-suflet.

Mult bine, pace mentala!
0
02-08-2011, ora 14:52
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună ziua!
Dinamy, schema de tratament propusă de dv. este interesantă, dar, chiar şi aşa, consider că ar fi indicat să vă administraţi tratamentul prescris de medicul neurolog, adică Cerebrolysin + Tanakan (tratamentul prescris de medicul neurolog nu se poate administra simultan cu 5-htp şi L-tirozină, dar se poate lua împreună cu omega 3 (EPA şi DHA)).

"...ar putea exista, cumva, vreo legatura intre depresie si tulburarile de circulatie cerebrala? "

Tulburările de circulaţie cerebrală, ţinând cont că, în funcţie de gradul lor, afectează metabolismul cerebral prin scăderea capacităţii de captare şi consum de oxigen şi glucoză la nivelul ţesutului creierului, scăzând şi toleranţa la hipoxie cerebrală, în principal, sigur că da, pot chiar produce depresie şi nu numai; şi tulburări de vorbire (disfazie), de locomoţie şi coordonare (apraxie), de memorie (hipomnezie, amnezie anterogradă şi chiar retrogradă), de orientare în timp şi spaţiu, tulburări de somn produse de o dereglare a ritmului circadian etc.
Combinaţia dintre Cerebrolysin şi Tanakan este extraordinară, însă dacă doriţi să experimentaţi efecte pozitive şi mai pronunţate, vă rog, reconsultaţi medicul neurolog şi întrebaţi-l dacă puteţi înlocui Tanakanul cu Cavinton. Din punctul meu de vedere Cavintonul vi se potriveşte ca o mănuşă, cu mult mai mult şi mai bine decât Tanakanul. Dacă, totuşi, medicul nu vă va da aviz de înlocuire medicamentoasă, luaţi Tanakanul, aşa cum vi s-a prescris. Vă veţi însănătoşi; Doamne, ajută!
După cum bine a spus, cândva, părintele medicinii, Hippocrate, medicul tratează însă numai Dumnezeu vindecă. În concordanţă cu acest aspect, faceţi tot posibilul să vă apropiaţi de Dumnezeu şi să vă creaţi o comuniune reală cu El, prin rugăciune, post, mers la Biserică etc.; apelând la Sfintele Taine (Taina Spovedaniei, Taina Sfântului Maslu etc.).
Însănătoşire grabnică!
Graţie şi binecuvântări divine.
_

Cu respect, dorindu-vă toate cele bune,
Nick
0
02-08-2011, ora 16:27
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
K.V., îmi pare foarte rău că nu vă pot ajuta mai mult decât deja am încercat. În rândurile de mai jos vă voi posta un mesaj pe care îl voi scrie în aşa fel încât să îl înţelegeţi numai când veţi fi pregătită.
Dv. sunteţi o persoană foarte drăguţă, aşa vă simt, educată, amabilă, cu bun-simţ, empatică, altruistă, dezinvoltă, inteligentă etc.. Suferinţa nu v-a ocolit în trecut, nici în prezent nu vă ocoleşte, tipic, proiectată direct asupra dv. şi provenind din dv., sau atipic, proiectată asupra persoanelor dv. dragi, provenind din ele, dar cu ramificaţii care vă afectează şi pe dv., prin iradiere şi/sau alianţă. Ecuaţia timpului, care conţine cel puţin o necunoscută, de curând v-a presărat pe drumul vieţii dv. o nouă încercare. Aţi fost pusă în postura de a exista lângă una dintre cele mai dragi fiinţe din viaţa dv., ştiţi dv. despre cine este vorba, în circumstanţe în care o suferinţă mentalo-psihică o face să involueze pe acea fiinţă, iar pe dv. efectiv vă jefuieşte de fericirea, echilibrul şi liniştea după care plângeţi, poate. Aţi acceptat cu durere postura, v-aţi conformat, deşi încâ vă mai puneţi întrebare "De ce?!", şi acum sunteţi în căutarea elixirului care să aducă vindecare în viaţa personei dragi dv. Elixirul respectiv conţine 8 picături, să ştiţi. O picătură deja a udat suferinţa persoanei dv. dragi. 6 picături: recunoştinţa, smerenia, răbdarea, credinţa, nădejdea şi iubirea încă aşteaptă momentele oportune în care să ude suferinţa dv., nu a persoanei dragi dv., şi să se usuce în spiritul obţinerii a ceea ce doriţi şi aşteptaţi dv. Fiţi recunoscătoare pentru suferinţa din viaţa dv., deşi pare ciudat ceea ce vă cer, căci ea vă este îngăduită pentru binele dv.; lăsaţi-vă total în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, smerindu-vă; aveţi răbdare; aveţi credinţa şi nădejdea că totul va fi bine şi lăsaţi iubirea să existe în viaţa dv., iubindu-vă inclusiv duşmanii şi iertând orice greşeală a aproapelui, din tot sufletul şi din toată fiinţa.
A 8-a picătură, vindecarea, va veni de la Dumnezeu, ca şi celelalte picături, dar va veni după ce veţi depune nişte eforturi.
De cele mai multe ori suferinţa este o binecuvântare. Ea bate la uşa trupului cu scopul nobil de a atrage atenţia cu privire la anumite greşeli mult prea importante să nu fie luate în calcul. Dumnezeu întotdeauna îngăduie suferinţa în vieţile unor oameni, ca mijloc de vindecare sufletească şi ca modalitate de pedagogie, de corecţie comportamentală, de purificare etc.
Trupul este muritor dar sufletul este nemuritor, astfel că el este cu mult mai important decât trupul, fapt pentru care, să ştiţi, scumpă doamnă, că boala, de fapt, este o cercetare a omului de către Dumnezeu. Vă vine să credeţi sau nu, boala este o manifestare a dragostei Lui, care are ca drept scop vindecarea sufletului de boala păcatului, de exemplu. Aşa cum aurarul bagă aurul în topitoare şi îl lasă în foc până ce vede că devine cu desăvârşire curat, tot astfel face şi Dumnezeu: îngăduie ca trupurile oamenilor să fie încercate în necazuri atât cât sufletele găzduite de acele trupuri să devină curate şi străvezii şi să dobândească mântuire. Prin urmare, boala este o binefacere, pentru că atunci când trupul suferă, sufletul se sfinţeşte!
SFAT: Ajutaţi-vă persoana dragă pe două fronturi: frontul medical şi frontul duhovnicesc, în acelaşi timp, apelând la medic şi la Dumnezeu. Aţi observat că tot postez acele sfaturi spirituale; ţineţi şi dv. cont de ele, pentru că punându-le în practică veţi dobândi multă alinare, iar acea alinare se va răsfânge şi asupra persoanei dragi dv.
Şi ca să fiu sigur că vă vor parveni acele sfaturi, le voi reposta, în rândurile de mai jos.

FRONTUL MEDICAL!
O puteţi ajuta pe persoana dragă dv. recurgând la ajutor medical; ştiţi dv. ce fel de ajutor, căci sunteţi documentată. Deja aţi recurs şi bine aţi făcut.
" Cinsteşte pe doctor cu cinstea ce i se cuvine, că şi pe el l-a făcut Domnul. Că de la Cel Preaînalt este leacul...
Domnul a zidit din pământ leacurile, şi omul înţelept nu se va scârbi de ele. Şi El a dat oamenilor ştiinţă, ca să Se mărească întru leacurile Sale cele minunate. Cu acestea tămăduieşte şi ridică durerea; Fiule! În boala ta nu fi nebăgător de seamă; ci te roagă Domnului şi El te va tămădui. Depărtează păcatul şi întinde mâinile spre faptele drepte şi de tot păcatul curăţeşte inima ta. Şi doctorului dă-i loc că şi pe el l-a făcut Domnul şi să nu se depărteze de la tine, că şi de el ai trebuinţă. Că şi el se va ruga Domnului, ca să dea odihnă şi sănătate spre viaţă " (Ecclesiasticul 38:1, 2, 4, 6, 7, 9, 10, 12, 14).

FRONTUL DUHOVNICESC!
Discutaţi cu duhovnicul dv. (dacă nu aveţi un duhovnic, faceţi-vă); spovediţi-vă corect şi complet, folosind un îndreptar de spovedanie, şi împărtăşiţi-vă, în cazul în care vi se dă voie; mergeţi cât de des puteţi la Sfânta Liturghie şi la Sfântul Maslu; ţineţi post, chiar şi în afara posturilor mari, lunea, miercurea şi vinerea; rugaţi-vă dimineaţa, după sculare, şi seara, înainte de culcare, cel puţin; rugaţi-l pe duhovnicul dv. să vă citească Moliftele Sfântului Vasile cel Mare + alte rugăciuni de dezlegare; mâncaţi o bucăţică de anafură, dimineaţa, pe stomacul gol, după care beţi aghiazmă mică, strict în zilele în care sunteţi curată trupeşte, şi faceţi o sfeştanie în casă.
----------*
Într-o singură expresie, apropiaţi-vă de Dumnezeu mai mult decât deja sunteţi, dacă sunteţi; pentru binele dv. şi binele persoanei dragi dv.!
Este foarte, foarte, foarte important să vă spovediţi dv. şi persoana dragă dv., cea afectată de suferinţa mentalo-psihică. Dar de ce? Prin spovedanie, adică prin mărturisirea păcatelor, în mod corect şi complet, fără a ascunde nimic, la duhovnic, omul primeşte iertarea păcatelor. "De se va face cineva vinovat şi îşi va mărturisi păcatul,..., îl va curăţa preotul prin aceasta de păcatul său şi i se va ierta păcatul" (Levitic 5, 5-6).
Dar de ce omul trebuie să-şi spovedească păcatele la duhovnic? Mântuitorul Hristos a îngăduit această Taină - taina spovedaniei - sfinţilor Săi apostoli când le-a spus: "Oricâte veţi lega pe pământ, vor fi legate şi în cer şi oricâte veţi dezlega pe pământ, vor fi dezlegate şi în cer" (Matei 18, 18; 16, 19). El a instituit-o apoi după Sfânta Sa înviere din morţi, când arătându-Se apostolilor le-a zis : "Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl vă trimit şi Eu pe voi. Şi zicând aceasta, a suflat asupra lor şi le-a zis : Luaţi Duh Sfânt; cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute" (Ioan 20, 21-23). Puterea de a lega şi dezlega păcatele o are numai Mântuitorul Hristos, cum ne-a arătat (Luca 5, 20-24), dar El a dat această putere şi apostolilor (Ioan 20, 21-23) şi prin aceştia, episcopilor şi preoţilor, prin succesiunea apostolică realizată prin Taina Hirotoniei.
Iertarea păcatelor atrage după sine o reducere semnificativă a suferinţei trupeşti şi sufleteşti. Deci...
_

Aceasta este cheia succesului în vindecarea oricărei suferinţe: apelarea simultană la frontul medical şi la cel duhovnicesc (spiritual), pentru că omul este fiinţă vie dihotomică (cu trup şi suflet!).
Vă doresc din toată fiinţa toate cele bune, dnă K.V., şi vă rog să ţineţi cont de ce v-am scris. Iertaţi-mă dacă v-a deranjat ceva din ceea ce v-am scris.
Cu respect,
Nick

(*modificat de administrator)
0
02-08-2011, ora 17:25
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Mr.Nick

Complexa si completa expunerea, apreciez efortul, desigur am inteles totul si recunosc ca exista adevar in acestea zise, dar iata am pus deja virgula, am propria mea viziune asupra vietii in care latura spirituala este una consistenta, nu neaparat insa izvorita din mersul la biserica sau spovedit.Purificarea are multe cai, nu insist asupra acestei teme.Sunt inca ancorata in aceasta realitate recenta, fiinta prin care mi-a fost adusa suferinta/purificarea, este ghidul meu spiritual si inca n-am invatat lectia pina la capat.Nu mai zic prea multe de cauzele spirituale la cei cu afectiuni psihice ca se supara Dr.T.
Nu ma supar nici pe cei ce vin cu teme contradictorii, pe tine nici atit.

Multumiri!
0
03-08-2011, ora 07:20
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
@K.V., okay, am înţeles. Sunteţi liberă să gândiţi şi să faceţi ce, cum, când, unde şi dacă doriţi, suportând şi consecinţele ulterioare, pozitive sau nu.
NU cred că este cazul să vă simţiţi constrânsă de cineva, chiar dacă trăiţi cu sentimentul că acel cineva s-ar putea supăra pe dv. Spuneţi/Scrieţi cauzele spirituale tuturor persoanelor bolnave psihic, aşa încât să le ajutaţi fără a le induce ideea că trebuie să renunţe la ajutor medical şi medicaţie şi să dedice în exclusivitate tratării problemelor psihice doar pe frontul spiritual. În plus, nu uitaţi un amănunt foarte important. Când cineva, oricine, întreprinde acţiuni concrete în vederea propovăduirii adevărului, în acest caz, dv., să fiţi sigură de faptul că nu toţi oamenii vor fi încântaţi, asta pentru că, fără doar şi poate, când se bucură lumina din unii oameni în mod automat se supără întunericul din alţii. Deci...
Graţie şi binecuvântări divine vă doresc.
Numai bine,
Nick
0
03-08-2011, ora 10:08
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Mr.Nick

Am stat pe topicurile de acest gen in intentia de a culege informatie pe care daca o consider benefica s-o folosesc si s-o impartasesc cu cei interesati.Motivul pt.care am spus ceea ce gindesc despre psihotrope a fost provocat de Dr.T care nu s-a jenat deloc sa sugereze ca fiul meu a facut sindromul neurovegetativ malign datorita mie, nu medicului.Dupa ce ca am platit consultatiile particulare sa ma indrume cum sa procedez, mi s-au ocultat informatiile si aspectul negativ al medicatiei, asta m-a determinat sa ma informez si sa spun ce am spus.Nu e treaba mea ce face fiecare cu viata lui, nu dau sfaturi daca nu sunt intrebata, iar pe @dinamy l-am intrebat de ganoderma si am spus ce folosesc eu, vezi ceva rau in asta?.Elixirul miraculos, daca l-as sti l-as da la toata lumea si la cei ce nu cred in el.Cauzele problemelor psihice le-am evidentiat in destule expuneri, recunosc ca nu stiu de ce am postat aici, poate pt faptul ca schizofrenia a fost marcata cu multa depresie.Luati-va medicatia, credeti in ajutor divin si in sanatate, voi toti.
0
04-08-2011, ora 09:16
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
@K.V., vă sfătuiesc să nu mai ţineţi cont de ce vă spune acel medic care v-a acuzat că fiul dv. a făcut sindrom neuroleptic malign din cauza dv. În condiţiile în care dv. nu aţi avut nicio vină, iar un "medic" vă sugerează aşa ceva, acel medic nu este medic, ci altceva - vânzător de neuroleptice se numeşte - un vânzător supărat că i s-a denigrat obiectul vânzării şi că industria în care activează şi-a pierdut un client. Iertare, dar nu mă pot abţine! Unii medici psihiatrii asta sunt, vânzători de medicamente, nu medici. Pe mulţi nu îi interesează bunăstarea pacienţilor, ci bunăstarea buzunarelor lor :( Că na, dacă se tratează boala, de pildă, schizofrenia, medicii psihiatrii nu mai pot şi nu mai au nevoie să dea prescripţii care să conţină neuroleptice (antipsihotice). Şi dacă nu mai pot să dea prescripţii, nu mai primesc comisioane enorme de la marile concerne farmaceutice. Este mai avantajos ca doar să amelioreze boala, nu să o trateze, tocmai pentru a se putea continua prescrierea, în vederea menţinerii în timp a ameliorării, adică a mascării simptomatologiei, logic. Oops, şi uite-aşa iese la lumină afacerea de pe urma suferinţelor unor oameni care mai şi riscă să devină îndobitociţi din cauza zecilor, sutelor şi miilor de efecte adverse deosebit de grave. Ehee, mie îmi spuneţi de psihiatrie.
Accesaţi aceste filmuleţe:----------*
_

NU vreau să discreditez psihiatrii sau psihiatria, vreau doar să spun ADEVĂRUL! Acum, că adevărul îi va deranja pe susţinătorii fervenţi ai psihiatriei, chiar nu mă interesează.
_

" pe @dinamy l-am intrebat de ganoderma si am spus ce folosesc eu, vezi ceva rau in asta? "
- Nu, nu văd nimic rău în asta!
_

" Luati-va medicatia, credeti in ajutor divin si in sanatate, voi toti "
- Cu acest sfat rezonez şi eu: luaţi-vă medicaţia, credeţi în ajutorul venit din partea lui Dumnezeu, aveţi credinţa că vă veţi însănătoşi şi totul va fi bine.
_

Toate cele bune,
Nick

(*modificat de administrator)
0
04-08-2011, ora 15:32
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Mr.Nick
Referitor la psihiatrie si medicatia specifica ei, ma abtin sa fac comentarii, ar fi neplacute si nu este locul lor aici unde lumea e mai sensibila si absorbita spre o anumita directie.Multam pt informatie, cind am cautat aceste documentare nu le-am gasit, acum in sfirsit pt si dintr- un motiv anume intilnesc explicatia si rapunsul cautarii mele.Imi permit sa citez din nou psihoteraputul Andras Feldmar:, , Depresia nu este chimica, ci existentiala, , si am a multumi again lui Rica Venturiano pt asta.Stiibce se intimpla cind le aducem oamenilor informatii desfasurate si indemnuri asemeni?fac contrariul.Eu de ex.am fost incintata sa citesc despre spovedanie, iertare, purificare, toate fac parte din procesul vindecarii, se intimpla insa sa fiu un om care pricepe ca atunci cind faci ceva, sa-l faci cum trebuie si pina la capat, nu doar ca un exercitiu pt a proba daca functioneaza si apoi abandonezi sau reiei greselile cu sau fara intentie si daca mai ai un necaz te duci din nou la spovedit si rugaciune.Daca eu vorbesc despre boli cronice tratate naturist, se vor gasi destui care sa vina cu argumente contradictorii, daca tu vorbesti despre credinta mai mult decit poate omul grabit absorbi vei fi persiflat, atunci hai sa aplicam psihologia inversa, poate functioneaza asa si unii se mai, , trezesc, ,.
Ginduri de bine
0
04-08-2011, ora 17:45
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
@K.V., cu multă plăcere v-am oferit informaţia negăsită de dv. la acel moment dat. Să vă fie de bine!
Aplic şi eu psihologia inversă, ca de altfel şi cea inferenţială, dar altfel decât dv. :)
Cu îmbrăţişări calde,
Nick
0
05-08-2011, ora 12:31
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Mr.Nick

Intelegerea vietii, a legilor ei nescrise, deduc ca la fiecare se petrece altfel, asta da si asa o varietate de manifestari si discutii continuee uneori...deductibile.
Remarc o anume pasiune spre cunoasterea corectarii problemeleor psihice.Spune-mi parerea ta intr-un caz in care cineva ia Zyprexa si Diazepam de 10 ani si pt ca nu se putea odihni, concentra auzind de la mine ca i-am reglat somnul lui fiumiu cu Melatonia(a luat maxim o luna)a hotarit sa incerce si acum se simte rau, posibil sa fi interactionat cu medicatia?.Poate imi raspunzi si la o intrebare la care medicii se eschiveaza sa raspunda:aceasta persoana care in urma unei strai de anxietate a fost pusa pe Zyprexa si diagnosticata cu TSA doar pt. a, , beneficia, , de minunatul tratament a ajuns intr-o stare de dependenta grava la medicatie, incearca sa renunte si intra in sevraj, caderi psihice accentuate de stari oribile, cum a tratat Zyprexa si Diazepamul un tinar care efectiv nu mai are forta si nici-o bucurie?.Medicul care i-a pus diagnosticul si a promis ca i-l va schimba a iesit la pensie, lucrurile s-au inrautatit, nimeni nu-l mai crede, a ramas pe diagnostic dur, acum a mai vizionat si un film documentar despre medicatia psihotropa si cred ca n-a suportat adevarul, e labil psihic.Crezi ca este uman ca un psihiatru sa tina pe cineva sub o astfel de medicatie toata viata care si asa se scurteaza cu destui ani pt ca ataca ficatul, inima si cine mai stie ce?Am incercat cu toata puterea sa-l convinga sa reia usor ceva naturist si sa scada dozele astea psihotrope, dar este imposibil, tu ce parere ai?daca ai fi in aceasta situatie?declansarea bolii este o cauza pe care nimeni n-o crede, eu cred, dar ce folos?.In momentul in care incearca sa renunte la medicatie sau ia ceva naturist este stapinit de o stare rea si spune acelasi lucru gresit:, , iar a revenit boala, , n-a revenit, este acolo ametita de toate astea, dar nu cred ca mai are forta sa inteleaga ceva, cum as putea sa-l scot din capcana asta fara portita de iesire?isi da seama ca-i face rau medicatia, dar e stapinit de o frica imensa, neputinta de a mai putea hotari ceva, ar vrea sa-l ajut, dar in acelasi timp se opune.Am citit si am vizionat documentare despre tot ce am putut gasi si informatiile despre medicatie sunt contradictorii, el totusi cauta sa gaseasca ceva, undeva in care sa scrie ca Zyprexa o sa-i redea tineretea si sanatatea inapoi, as intreba pe cei ce spun ca neurolepticul nu produce dependenta, de ce apare sevrajul dupa intrerupere?primul documentar elocvent pe care l-am vizionat si l-am lasat deja pe 2 topicuri dupa ce am intrat in, , gilceava, , cu Dr.T se numeste, , Vinzarea nebuniei-drogurile psihotrope pe reteta, , asta l-a vazut si flacaul in cauza, este pe google sau www.antiiluzii.blogspot.com, daca ai vreme poti viziona si spune cum vezi tu lucrurile.
Multumesc anticipat

Acest mesaj este adresat lui Mr.Nick, sper ca nimeni nu se simte molestat ca am postat asta
0
05-08-2011, ora 13:22
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
K.v., toata lumea stie ca Diazepamul este un anxiolitic care sa da pacientilor pe perioada scurta - 1 luna- 2, ca dup-aia se obisnuieste organismul cu el si nu-si mai face efectul. Degeaba l-a luat persoana in cauza 10 ani, ca nu a mai avut nici un efect si i-a provocat si dependenta. Aceast sevraj la care va referiti vine mai degraba de la Diazepam. Sa vorbeasca cu un alt medic psihiatru sa ii reduca dozele treptat si sa i-l scoata ca e stupid sa-l ia asa.. incontinuu. Nu-si face decat rau, si da - ataca si ficatul din cate stiu.
0
05-08-2011, ora 13:26
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Si nu cred ca i-a dat diagnosicul de TSA doar ca sa ii prescie acest tratament, acest tratament se putea da foarte bine si pentru o tulburare psihotica, de exemplu fara simptome de schizofrenie. Nu trebuia sa mai ia Diazepamul dupa maxim cateva luni, si cred ca dupa vreo 2-3 ani si neurolepticul trebuia redus si intrerupt pana la urma. Asta inseamna ca diagnosticul putea fi pus fie corect, fie in mod eronat, depinde de cum a evoluat tulburarea lui psihica in timp.
0
05-08-2011, ora 16:30
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
the-eye

Acum 10 ani doar in tulburari de schizofrenie i s-a spus ca poate beneficia de neuroleptic, medicul l-a asigurat ca nu are TSA, dar treptat i s-a indus aceasta idee ca o psihoza profunda asa cum zice Feldmar si se simte din ce in ce mai rau...citez, , mi s-a promis ca in cel mult 5 ani o sa fiu bine, , numai ca medicina alopata nu promite nimic in cazul schizofreniei, este catalogata cronica si pe viata, cu unele nuante mai blinde pe ici pe colo.A fost si la alt psihiatru, dar cind a spus de la ce banala situatie i se trage acest diagnostic nu a fost crezut si s-a dezamagit.Nu inteleg cum se imbina anxioliticul cu neurolepticul, mie personal mi se pare ceva rau.E o situatie in dualitate, Zyprexa o percepe ca pe ceva ce-i inghiata mintea si-i diminueaza memoria si vitalitatea, in acelasi timp nu poate renunta la ea, face atac de panica speriindu-se la gindul ca, , revine boala, ,.
0
05-08-2011, ora 18:03
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Daca face atacuri de panica ar fi trebuit sa ii prescrie medicul psihiatru si un antidepresiv... Si antipsihoticul pentru ce il ia, a avut simptome pozitive acum 10 ani?
0
06-08-2011, ora 10:32
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
the-eye

Simptomalogia este deseori una inselatoare, asta a incercat sa explice, uneori graba de-a pune un asa diagnostic duce la a afecta o viata.Nu am gasit o persoana in masura cu care sa vorbesc despre cauza declansarii bolii si oricum n-o pot face aici.Multam de atentie, il astept pe Nick la cotitura
0
06-08-2011, ora 12:41
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@k. v.

Daca a avut simptome pozitive pe o perioada de minim 6 luni atunci diagnosticul nu este pus gresit. Si nu inteleg ce Dzeu este asa de traumatizant in a se ti se pune un diagnostic cu o boala psihica? Ca doar nu i s-a spus ca are cancer in faza terminala si mai are doar 6 luni de trait si ca va muri in chinuri groaznice. O boala psihica nu te omoara. Daca era doar o depresie anxioasa sau ceva de genul asta cred ca medicul si-ar fi dat seama. Si daca nu a avut probleme psihotice inainte de tratament nu inteleg de ce are atacuri de panica la gandul ca va inceta tratamentul cu neuroleptic si ca poate i se va intoarce boala? Deci are ce boala sa i se intoarca, ca altfel nu i-ar fi frica, nu? Si asadar are de ce sa ia un neuroleptic. Daca a avut un singur episod psihotic, cum bine stiti, antipsihoticul se lua doar pentru o perioada de vreo 2 ani (mie mi s-a spus sa iau 3 ani, de exemplu), dar inteleg ca din cauza anxietatii si a atacurilor de panica nu poate intrerupe tratamentul, ceea ce e un cerc vicios.
0
06-08-2011, ora 13:19
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
the-eye

Ai dreptate!l-a obsedat in acest timp gindul ca are TSA n-a suportat asta, interesant este ca nu a avut nici-un episod psihotic sau halucinatii, aici apare contradictia.Nu pot hotari eu in locul nimanui ce sa faca cu viata lui daca nu colaboreaza.
0
07-08-2011, ora 14:40
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
K.V., am cautat

www.antiiluzii.blogspot.com -- am cautta aici si nu ma gasit prea multe legat de subiect ; ce-i drept nu am avut timpul necesar la dispozitie ; dar mi-a retinit atentia asta : http://ellenamihaela.blogspot.com/
Sanatate.
0
09-08-2011, ora 11:36
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
the-eye

Poate reusesti tu sa comunici cu persoana de care pomeneam, este pe topicul, , tulburarea schizo-afectiva este o forma de schizofrenie?, , deocamdata s-a retras, nu mai raspunde la mesaje sper ca din motive pozitive.Tu mai ai un an pina termini tratamentul?cind il termini chiar vreau sa stiu cum te simti.Mult bine!

ZEOLITHCEREBELL?

Este bun si blogul fetei pe care o pomeniti, eu am lasat insa o adresa unde Marian Matei aduce documentare importante pe care le traduce, desigur in indexul de filme se afla si cel pomenit de mine, dar bag de seama ca nimeni nu vrea sa-l vada, greu de suportat adevarul.Omul in general gaseste ceea ce vrea nu ceea ce trebuie.
0
09-08-2011, ora 12:01
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@K.V.

OK, o sa te tin la curent in legatura cu tratamentul si starea mea.

Poti sa-mi dai un link la topicul cu pricina, te rog?
0
09-08-2011, ora 12:11
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
the-eye

Mai rapid scrii pe google titlul topicului, ti-l da imediat, aici forumul nu ne da voie sa accesam linkurile.Flacaul cu pricina se numeste resident, dar cred ca s-a deconectat, oricum vino acolo sa povestim.multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns
115 comentarii 1 2 34 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul