tuse seaca persistenta

124 comentarii 1 2 ..... 4 5
0
22-03-2012, ora 09:06
Marcy79
Nu este medic/terapeut
Marcy79
Buna ziua,
De cateva luni ma confrunt cu o tuse seaca, persistenta.
Cum totul a inceput pe la inceputul lunii Decembrie am crezut ca e o simpla raceala, ca atare am luat paracetamol si multe ceaiuri cat mai calde. Dupa o saptamana, daca am vazut ca nu e nici o ameliorare, am facut un exudat faringian(rezultat pozitiv la stafilococ auriu si streptococ beta hemolitic). Medicul de familie mi-a prescris Avelox, Enterobiotics si Trahisept timp de 5 zile. Am refacut exudatul cam la vreo 2-3 zile dupa ultimul tratament. Starea s-a mai ameliorat usor, dar tusea nu a incetat si a inceput sa-mi curga nasul, dar medicul meu a spus sa continui sa beau ceaiuri ca se va ameliora.
Acum cam o luna am reluat investigatiile apeland la un medic ORL. Rezultatul e ca nu am absolut nimic pe gat, doar putin rosu datorita tusitului frecvent, corzile vocale sunt in regula, amigdalitele sanatoase. O usoara deviatie de sept insa nu problematica. Diagnosticul pus a fost faringita cronica. Cauza tusei a considerat-o alergia (mentionez ca am probleme cu alergiile de multi ani si urmez un tratament periodic). Tratamentul recomandat: Vitamina A solutie uleioasa 10 pic de doua ori pe zi, Aerius 1 tb/zi, Eurespal 2 tb/zi. Tratamentul a dat ceva rezultate, dar am ramas cu senzatia ca e ceva pe gat, care inca ma face sa tusesc si nasul infundat.
Chiar nu mai stiu ce sa mai fac!
0
22-03-2012, ora 10:18
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. adopti un regim alimentar strict FARA acru( bors, muraturi, otet).. fara bauturi acidulate, fara fructe citrice, ciocolata.
2.faci foarte des Inhalatii cu ceai fierbinde de musetel+ 4-5 pic de ulei volatil de eucalipt 10 minue si gargara cu acelas ceai.
sau cumperi aparat de aerosoli
3 Voseptol tab de supt..si faringo- sprey in loc de vit A.
0
22-03-2012, ora 14:20
Marcy79
Nu este medic/terapeut
Marcy79
Va multumesc mult pentru sfat!
Am sa pun in practica si va anunt rezultatele!
0
31-03-2012, ora 22:41
Marcy79
Nu este medic/terapeut
Marcy79
Va multumesc foarte mult, situatia mea s-a ameliorat semnificativ! Mai tusesc doar rar, insa nu la fel de rau ca inainte.
Adaugă un comentariu / răspuns
124 comentarii 1 2 ..... 4 5

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  •