Ureche infundata, tiuit, clipocit de aproape 3 luni

26-12-2020
Oprea C
Nu este medic/terapeut
Oprea C
Buna seara,

Am urechea stanga infundata de aproape 3 luni. Exista o oarecare hipoacuzie si senzatia de ureche plina. Tiuit in urechea stanga.Fara durere. Aud si un clipocit (acel sunet care se aude pe interior cand inghit in sec, sau cand pocnesc urechile in avion la schimbarea presiunii) pe care aproape ca pot sa il provoc voluntar, la comanda, daca incordez putin muschii maxilarului.
Aceasta este situatia in prezent, dupa ce am avut 3 runde de tratament:
1. Picaturi Tobradex in ureche, Xyzal, Biorinil si vata in ureche pe tot parcursul zilei - ca rezultat, tratamentul a scazut simptomele descrise mai sus, care erau mai acute, dar nu le-a eliminat. Am facut o pauza mai lunga inainte sa revin la cabinet.
2. Repetarea tratamentului, la care s-a adaugat: aerosoli cu 1 fiola dexametazona si 1 fiola Gentamicina (parca) - nu a avut rezultate
3. Mi s-au facut la cabinet infiltrari (cred ca asa se numesc - introducerea pe nara a unui tub metalic prin care mi se sufla in ureche aer, apoi se introducea o substanta (amaruie) apoi se mai sufla de cateva ori inainte de retragerea tubului); pentru acasa, spray nazal Afrin. 2 si 3 s-au suprapus timp de o saptamana. 3 a durat doua saptamani. La inceput, aerul nu se ducea in ureche, ci in gat. Din a treia zi de tratament, a inceput sa se duca direct spre ureche. 3 s-a incheiat acum trei zile, primind acasa picaturi de ser efedrinat. Rezultatul este simptomatologia de mai sus, inca prezenta.
Mentionez ca am nara stanga partial infundata cronic (de mai bine de 10 ani) si mi s-a spus ca are legatura cu problema urechii. Un RMN facut cu ani in urma pentru o investigatie de alta natura a revelat si o inflamatie cronica a sinusurilor etimoidale.
As avea nevoie de o opinie legata de prognosticul starii mele prezente si eventual de pasii pe care ar trebui sa ii urmez in continuare.
Varsta: 37 ani
Sexul: F
1, 70 m si 68 kg
Fara probleme de sanatate semnificative.
Multumesc anticipat!
5 comentarii
1
26-12-2020, ora 23:04
Dr. Ioana Voda
ORL - Otorinolaringologie, Bucuresti
Dr. Ioana Voda
Pare sa fie o insuficienta tunara/ otita seroasa cronicizata- va trebuie un diagnostic f corect, nu tratamente schimbate de diversi medici. Cauza poate fi etmoidita cronica.
1
27-12-2020, ora 08:02
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Și cauza care întreține Etmoidita și inflamația din rinofaringe. Cu siguranță este un reflyx gastro esofagian în somn.
1. Cititi Alimente Producătoare de Mucus. Alimente care întrețin Inflamatia. Și le excludeți complet din alimentație pana la vindecare
2. Ultima masa la 19.00 fără Otet. Lamai. Usturoi. După cina nu se mai consuma niciodată fructe și dulciuri. La culcare se ea un antiacid de supt
3.sunteti din rep. Moldova?? Sunt curios cine mai practica cateterizarea trompei lui Eustache!!!!!?
0
27-12-2020, ora 09:40
Oprea C
Nu este medic/terapeut
Oprea C
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!
Sunt din Bucuresti. Toate interventiile/tratamenteleau fost date de acelasi medic.
Cred ca pe dna dr. Voda o cunosc, daca este de la clinica din sectorul 3. (observ ca da, din informatiile profilului) As putea ajunge la dumneaei zilele urmatoare, in functie de cum gasesc programare.
Pana atunci, voi tine cont de sfaturile dlui dr. Flueraru. Mai este ceva ce as putea face pentru ureche pana la consultatie? (ferit de frig, picaturi, vata in ureche, evitat intrarea apei...nu stiu...)
1
27-12-2020, ora 10:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Radiografie dentara. Sa nu fie o infecție dentara ascunsa care întreține inflamația. Sinusita și rinita. Care la rândul lor întrețin Inflamatia pe trompa lui Eustache
2. Audiograma și timpanograma. Care fac diferența în diagnostic
Poti trimite aceste rezultate pe adresa mea pe Hotmail. Sau pe facebook
0
27-12-2020, ora 11:04
Oprea C
Nu este medic/terapeut
Oprea C
Multumesc frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Australia. Unul din patru adulți suferă de tinitus, o tulburare ce determină un „țiuit în urechi”
  • Efectele indirecte ale COVID-19 asupra tinitusului, o condiție comună manifestată prin „țiuit” în urechi, discutate de cercetători
  • Un potențial tratament pentru tinitus, dezvoltat după două decenii de cercetare
  • Tinitusul sau țiuitul în urechi ar putea duce la pierderea auzului? (studiu)
  •