Un potențial tratament pentru tinitus, dezvoltat după două decenii de cercetare

©

Autor:

Un potențial tratament pentru tinitus, dezvoltat după două decenii de cercetare
O terapie împotriva tinitusului, ce ar putea fi disponibilă oricărei persoane care deține un telefon mobil, a fost dezvoltată de cercetătorii australieni, iar primele rezultate ale studiilor experimentale sunt unele încurajatoare. Aproximativ 65% dintre persoanele incluse în studiile experimentale au raportat îmbunătățiri ale condiției lor, în urma terapiei.
Pentru studiul experimental, oamenii de știință au distribuit în mod aleatoriu participanții să primească fie prototipul tratamentului actual, fie un tratament standard, ce presupune utilizarea unei aplicații care produce zgomote albe. Potrivit rezultatelor, majoritatea celor din grupul de tratament, care au încercat noua terapie, au prezentat îmbunătățiri clinice ale tinutusului la un interval de 12 săptămâni, în timp ce participanții din grupul de control (care au primit terapia standard) nu au raportat îmbunătățiri.

Cheia tratamentului este reprezentată de o evaluare inițială realizată de către un medic audiolog, care are sarcina de a dezvolta un plan de tratament personalizat, în funcție de experientele pacientului cu tinitusul. Comparativ cu terapiile descoperite anterior, a căror eficacitate este pusă sub semnul întrebării, terapia actuală are nevoie de o perioadă semnificativ mai scurtă de aplicare, până la obținerea unui anumit control al tinutusului.

Terapia actuală are rolul de reconectare a creierului, pentru a ajuta pacienții să reducă accentul pe care îl pun asupra sunetului tinutusului și să își concentreze atenția asupra unor zgomote de fond, care nu au nicio relavanță sau semnificație pentru ei. Terapia a fost eficientă pentru 65% dintre participanții la studiu, unora dintre aceștia reușind să le schimbe complet viața, după cum au declarat.

Tinitusul descrie un zgomot necunoscut perceput în mod anormal de către un individ, produs în lipsa unei surse externe de sunet, care nu poate fi perceput de către persoanele aflate în apropiere. Tinitusul constituie o condiție complexă, iar până în prezent tratamentele au fost în general ineficiente.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 18-08-2022 | creare: 18-08-2022 | Vizite: 1158
Bibliografie
Breakthrough in search for tinnitus cure, https://www.sciencedaily.com/releases/2022/08/220812114014.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rezultate promițătoare pentru un dispozitiv non-invaziv de tratament pentru tinitus
  • Cercetătorii descriu o metodă obiectivă de diagnosticare a tinitusului
  • Australia. Unul din patru adulți suferă de tinitus, o tulburare ce determină un „țiuit în urechi”
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum