Australia. Unul din patru adulți suferă de tinitus, o tulburare ce determină un „țiuit în urechi”

©

Autor:

Australia. Unul din patru adulți suferă de tinitus, o tulburare ce determină un „țiuit în urechi”
Aproximativ jumătate de milion de australieni suferă de tinitus (țiuit în urechi) constant, cei mai expuși riscului fiind fermierii, muncitorii din industria auto sau din construcții, precum și personalul din transportul rutier, potrivit unui sondaj național publicat în Medical Journal of Australia. Autorii sondajului au examinat prevalența tinitusului în rândul a 5.000 de adulți angajați în prezent din întreaga țară.
Săptămâna de conștientizare a tinitusului, care se încheie pe 13 februarie, își propune să conștientizeze simptomele tinitusului, care pot perturba somnul și care adesea sunt responsabile pentru dezvoltarea simptomelor de anxietate și depresie. Rezultatele sondajului au indicat faptul că un sfert dintre angajații din Australia suferă de tinitus, inclusiv jumătate de milion care au o formă cronică a tulburării, trăind cu aceasta în mod constant.

„Estimăm că peste 500.000 de lucrători australieni se confruntă cu tinitus constant, ceea ce indică faptul că prevalența tinitusului în forța de muncă din Australia este una foarte mare”, a declarat autorul principal al studiului, medicul audiolog Kate Lewkowski.

Bărbații cu un loc de muncă, cu vârsta cuprinsă între 55 și 64 de ani, au avut cel mai mare risc să sufere de tinitus, cei mai predispuși să se plângă de sunete în urechi fiind lucrătorii din industria auto, transport, agricultură, construcții, dar și alte industrii comerciale. Lucrătorii din transport au inclus operatori de instalații mobile, precum și șoferi de taxi, livratorii, șoferii de camioane, autocisterne, autobuze, feroviare și stivuitoare.

„Prevalența tinitusului a fost mare în rândul persoanelor cu ocupații care presupun o mai mare expunere la niveluri de zgomot periculoase, cum ar fi agricultura, domeniul construcțiilor, industria auto și alte meserii. Incidența mare a tinitusului în anumite ocupații indică faptul că acesta poate fi parțial prevenit”, a declarat co-autorul John Curtin, profesor distins Lin Fritschi.

Sondajul a constatat faptul că persoanele de sex masculin erau mai predispuse decât persoanele de sex feminin să raporteze orice tinitus sau tinitus constant, iar probabilitatea de apariție constantă a tinitusului crește odată cu vârsta atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 09-02-2022 | creare: 09-02-2022 | Vizite: 665
Bibliografie
One in four Australian workers suffer ‘ringing ears’, survey shows, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/02/220206154429.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rezultate promițătoare pentru un dispozitiv non-invaziv de tratament pentru tinitus
  • Cercetătorii descriu o metodă obiectivă de diagnosticare a tinitusului
  • Efectele indirecte ale COVID-19 asupra tinitusului, o condiție comună manifestată prin „țiuit” în urechi, discutate de cercetători
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum