Va rog ajutați-mă!

16-10-2017
Nicoleta d.
Nu este medic/terapeut
Nicoleta d.
Bună seara, eu locuiesc în cipru, acum doua săptămâni a venit și unchiul meu pentru ca în urma divorțului de soția sa a hotărât sa plece din tara mai întâi a fost la mama în italia 6 luni dar nu mai avea de munca asa ca a hotărât sa vina în cipru la mine, când a ajuns el aici am observat ca este cam trist, deprimat as putea spune atunci am sunat familia și le-am spus sa nu cumva sa vorbească cu el de lucruri rele probleme sa îl lase în pace ca are nevoie de susținere zis și făcut. Si-a găsit de munca totul bine și acum trei zile s-a trezit pur și simplu nu mai vorbea coerent, nu a vrut sa se ducă la muncă era foarte agitat se plimba dintr-un balcon în altul, nu mai știa unde erau cheile de la casa ca el vroia sa plece sa și cumpere bere țin sa menționez ca el mai bea dar nu este alcoolic și nu bea tărie eu inițial am crezut ca poate a băut prea mult am plecat la munca l am lăsat în pace am plecat la muncă am zis sa se bage la somn și vedem a doua zi, a doua zi de dimineață am vb cu el era treaz nemâncat și tot aceeași stare de agitație vorbea cu lumea necunoscuta pe strada abera acum vb despre ceva după aia spunea altceva începea sa rada și mi am dat seama ca are o problema sigur am plecat la munca am înțeles ca a plecat pe strada singur apropo el încă nu vb limba de aici dar totuși vb cu lumea pe strada în romana când am auzit m am învoit de la munca și am plecat sa îl caut, L am găsit și am reușit într-un final sa îl duc la spital mintindu-l ca mergem în alta parte, nu era agresiv deci ne am descurcat. Am aj într-un final la spital unde a început calvarul ca nu aveau psihiatru și nimeni nu poate sa îl vadă decât sa îl trimit cu politia în alt oraș unde au psihiatrie dar nu vroiau sa îl ia pt ca nu făcuse nimic ilegal în fine după câteva ore a venit o psihiatra de acasă ne a dat raportul ca sa poate sa fie transferat la spitalul adecvat l am trimis cu politia acolo l au internat astăzi am fost sa îl vizitez era foarte bine deja era foarte coerent, dar cu medic nu am vorbit încă pentru ca era duminica și abia luni pot sa vb cu el din cate am înțeles a avut un episod psihotic problema este ca el avut asta și în urma cu 30 de ani în urma unei bătăi a intrat într-o depresie și după ai a început sa audă voci, L au dus la obleja la spital a urmat tratament totul bine pana acum credeți ca este schizofrenie sau pur și simplu din cauza divorțului a stresului a urmat cel de-al doilea episod??
8 comentarii
1
16-10-2017, ora 08:48
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Clar are un episod psihotic. Nu stiu daca schizofrenie, asta nu trebuie diagnosticata cu usurinta. Stresul (divortul) cel mult i a precipitat o recadere. Dar e clar ca are o predispozitie spre caderi psihotice. Ar putea fi tulburare bipolara (episodul anterior, a fost cu deprimare din ceea ce scrieti).
1
16-10-2017, ora 09:56
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

Asa cum spunea si colega mea, nu este obligatoriu sa dezvolte schizofrenie, pe viata, ci poate fi un episod psihotic singular, tinand cont de perioada anterioara de mare stres si consum emotional, dar asta tine foarte mult de el, de structura lui psihica, de capacitatea lui de a se adapta si a face fata situatiilor stresante, pe viitor, dar si de stilul si calitatea vietii pe care o va avea de acum in colo, si de mostenirea genetica : daca are parinti sau bunici care au suferit de aceasta patologie. Este recomandat, dupa ce va fi externat, sa incerce sa duca o viata cat mai echilibrata si sa se protejeze de stres. Suportul familiei si al prietenilor este deasemenea important. Deasemenea, sa isi ia medicatia prescrisa de dr.psihiatru, dupa schema recomandata de acesta.
Numai bine!
1
16-10-2017, ora 11:19
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Pentru diagnosticul exact intreaba medicul psihatru.
Poti sa intrebi si daca nu ar merita sa inceapa sesiunile de psihoterapie.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
2
16-10-2017, ora 11:42
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Faptul că a avut o recădere, este evidentă predispoziția pentru tulburări psihotice. Pe lângă medicație e nevoie și de psihoterapie pentru a preveni în viitor astfel de evenimente. Faptul că după începerea tratamentului ați observat schimbare, înseamnă că i s-a pus un diagnostic corect și tratamentul începe să-și facă efectul. E neapărată nevoie să discutați cu psihiatrul atât în ceea ce privește diagnosticul, dar și de ce e nevoie în continuare.
Multă sănătate unchiului, iar dumneavoastră multă putere să puteți gestiona situația cu calm și înțelegere, pentru că în tulburările psihice suportul familiei este foarte important.
2
16-10-2017, ora 12:19
Nicoleta d.
Nu este medic/terapeut
Nicoleta d.
Va mulțumesc foarte mult pentru susținere și răspunsul prompt, chiar acum sunt cu el la spital aștept doctorul sa vb cu el, susținere din partea mea bineînțeles pana vineri mi am luat liber de la muncă o sa vin în vizita în fiecare zi, o sa va anunț când primesc răspunsul clar de la doctor, nu avem istoric în familie de boli mentale, acum sa vedem ce zice doctorul va mulțumesc din nou pentru răspuns
0
17-10-2017, ora 08:54
Nicoleta d.
Nu este medic/terapeut
Nicoleta d.
Bună dimineața am reușit sa vb cu medicul psihiatru ieri mi-a spus ca a avut un episod psihotic acut care probabil a fost provocat de stres dar ca îl vede mult mai bine într-adevăr și-a revenit, a zis ca faptul ca a revenit la realitate imediat ce a intrat în contact cu medicamentele e un semn foarte bun a zis ca o sa îl mai tina pana miercuri doar pentru siguranță și dacă zilele astea continua sa fie bine ca ieri ii va da drumul dar o sa trebuiască sa continue cu tratament și sa vadă un psihiatru o data pe sapt sau la doua săptămâni și psihiatru respectiv va decide când sa oprească tratamentul dar totuși mi se pare cam rapid sa ii dea drumul asa repede, credeți ca va fi ok?
1
17-10-2017, ora 11:28
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Trebuie trimis acasa dupa externare, emigratia este un stres in sine !
1
17-10-2017, ora 12:13
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Intr-adevar, exista reactii psihotice la stresul de emigrare. Aculturatia (adaptarea la noua cultura) consuma psihic. Plus, despartirea de sotie. Ar fi bine sa aiba si in tara parte de un om ca dvs. sa se preocupe de el, fie si doar sa il intrebe din cand in cand de sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Episoadele psihotice ar puta fi anticipate cu ajutorul unui algoritm de învățare automată
  • Singurătatea în copilărie a fost asociată cu probabilitatea crescută de a experimenta un episod psihotic
  •