varice esofagiene

22-05-2007
aditzu2007
Nu este medic/terapeut
aditzu2007
Tatal meu sufera de ciroza si probabil din aceasta cauza i-au aparut mai multe varice esofagiene prin care sangereaza periodic. Pentru stoparea sangerarilor medicii au folosit bandari cu inele de cauciuc, dar nu au efect decat o perioada destul de scurta, deoarece se dezvolta din nou sau apar altele.
Va rog sa-mi spune-ti daca exista vreo metoda mai eficienta sau vreo metoda chirurgicala care sa aiba efect pe termen mai indelungat.
Multumesc
1 comentarii
0
21-07-2007, ora 00:00
AI3cs
Nu este medic/terapeut
AI3cs
"Bolnavul de ciroza cu varice esofagiene nu trebuie sa manance prea multe proteine, adica nu mai mult de 80-100 gr carne si branzeturi la un pranz. El mai trebuie sa se supuna periodic controlului endoscopic si sa urmeze un tratament cu propanolon. Dimineata, inainte de a se scula din pat, trebuie sa-si masoare singur pulsul. Daca acesta este de 60 de batai pe minut doza de propanolon este buna. Deoarece varicele esofagiene se sparg si din cauza refluxului gastro-esofagian, acesta trebuie limitat prin medicamente care scad secretia de acid clorhidric in stomac. "
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici