VCI Colaps inspirator extrasistole supraventriculare

25-07-2020
Marius Catalin
Nu este medic/terapeut
Marius Catalin
Am mers la medic, am facut EKG si ecocardiografie pe care a aparut VCI cu colaps inspirator. Monitorizarea Holter a fost intr-o zi buna si iesit doar 7 extrasistole, eu avand de obicei intre 10 si 30 resimtite In dimineata urmatoare am avut 20 in doua ore practic intre 8 si 10. Rog sa nu ma atacati datorita nr scazut, au fost de ajuns cat sa-mi distruga viata complet nu mai intru in detalii ca nu are legatura cu subiectul. Dupa 3 ani nu m-am obisnuit cu ele sub nicio forma, cred ca as fi facut-o pana acum daca puteam. Sunt foarte dureroase si incommode, de multe ori ma trezesc strigand pe strada sau in magazine, , Au” si se uita lumea ca la urs, deoarece nu ma pot abtine. Parintii mei deasemenea sar ca arsi cand aud prin casa, sunt devastati, batrani si bolbavi la randul lor.
Medicul mi-a prescris o pastila pe zi de Concor 2.5 si una de Procor forte. Mi-a dat si un extrasedil sa iau la nevoie, nu l-am luat niciodata deoarece m-am abtinut /zbatut sa nu iau. Apoi mi-a spus sa incep sa mananc mai diversificat, problema este ca nu functioneaza. Am gustat o lingura de paste si booom restul zile am avut multe in plus, la fel am patit cand am gustat un cartof fiert la fel si cu un pastrav fiert. Am revenit la acelasi meniu de mai sus. I-am spus ca tot nu pot manca si mi-a aratat pe holter cum au scazut noaptea bataile inimii si la 35 chiar si ca mai mult nu poate sa forteze.
diagnostic distonie neurovegetativa.
Ok poate si pe sistem nervos or aparea cateva la mine, dar imediat ce maresc pasul pe strada boom, daca am de carat o sacosa grea boom, orice tentativa de efort cat de mic poc extrasistola, la orice miscare brusca apare.La frig e groaza, luna ianuarie a fost iadul pe pamant, cssnd intram intr-un magazine si inhalam aerul cald dupa ce intram de la rece boom apareau legate cate 4 sau 5 in rafala. Tot in ianuarie am patiti pentru prima data sa intru in tahicardie fara sa fac efort puternic, cand stateam prin casa. Normal in 2017 am intrat de doua ori dupa ce am fortat la antrenament, nu ma asteptat niciodata fara un efort mare sa se declanseze.
In cazul meu 90% din extrasistole nu sunt sistemul simpatic oamenilor. Acum daca ma ridic brusc de la calculator apare, daca, , arunc” mana sa prin un tantar boom apare.
Despre VCI cu colpas la inspirare pot spune ca am dilatat ceva la inima in 2017 cand faceam sport fara sa am istoric sportiv chiar si pe canicula si beam 4 sau 5 cafele pe zi si fumam un pachet de tigari, atunci mi-am stricat inima. Am tras de mine foarte tare cu sportul intre 2016-2017, dupa ce mai toata viata am fost sedentar si fumator de peste 20 ani, m-am oprit cand au aparut aceste nenorociri. Orice altceva este in regula referitor la analize. Concluzia la ecocardiografie: toate normale, intacte, fara regurgitari, pericard liber, dimeniuni si cinetica normale.
Eu am devenit schilod din cauza ca mi-am redus paleta culinara la 3-4 feluri de mancare si acestea in cantitati foarte mici, in ultimii doi ani. (Bolul alimentar ingerat ocupa sa zicem aproximativ 30% considerand ca 100% ar fi mancatul pe saturate ). Orice altceva creste nr lor si sunt foarte greu de suportat. Am preferat sa umblu lihnit de foame ani de zile decat sa simt multe extrasistole.
Meniul meu este format din : Paine neagra din bob intreg, mazare fara sare, iaurt cu 0, 1 % grasime, suvite foarte subtiri de piep de pui facute pe tigaia grill fara ulei si fara sare, ocazional cate o bucatica mica de banana cand sunt extrem de slabit, nu mult deoarece imi provoaca extrasistole si banana. De baut doar apa plata si atat. Cu astea traiesc de doi ani, am uitat gustul la orice altceva.
og sa ma ajutati cu un meniu deoarece umblu ca un schelet ambulant si ma misc conform unui schelet. Ma intreaba lumea pe strada ce boli am etc, de ce ma ia vantul si din astea. Scuze daca am scris prea multt.
Va multumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici