Xanax - Reactii adverse

20-01-2016
dansv222
Nu este medic/terapeut
dansv222
Buna seara,
Am varsta de 28 de ani.Am avut un episod cu atacuri de panica si apoi o depresie destul de puternica. De 3 zile am inceput un tratament cu xanax de 0.25mg: cate jumatate de pastila de 3 ori pe zi si seara inainte de culcare o pastila. De asemenea seara iau paxetin jumatate de pastila, stimuloton jumatate de pastila si mirzaten un sfert de pastila.
Am observat ca dupa ce iau xanax, mi se usuca gura, intru intr-o stare de depresie si mai mare si ma simt complet inutil.Totodata am si o durere surda de cap. Simt ca doar imi este mascata depresia. Dupa 4 ore cand, cred, ca trece efectul xanaxului incep sa ma simt mai bine, dar in acel moment trebuie sa iau urmatoare doza. Doctorul mi-a zis sa continui tratamentul, ca am nevoie de xanax.
Sa fie oare doar niste reactii adverse care vor trece cu continuarea tratamentului?
Va multumesc.
1 comentarii
0
20-01-2016, ora 21:59
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara,
Avand in vedere ca luati mai multe medicamente in acelasi timp nu putem sti care are efectele secundare pe care le descrieti. Poate la fel de bine sa fie rezultatul insumarii efectelor si nu al unuia singur.
In aceasta situatie exista urmatoarele variante:
- sa luati medicamentele pe rand ca sa vedeti ce efect are fiecare
- sa cereti o a doua opinie de le un alt medic psihiatru
- sa va internati, situatie in care tratamentul va fi facut sub supraveghere si situatia se va remedia in timpul cel mai scurt.
Indiferent de varianta este important ca ea sa fie stabilita doar in relatie cu un medic - ele este singurul in masura sa faca schimbari/recomandari pentru ca el stie exact simptomele si intensitatea lor.
Pe de alta parte este important sa intelegeti ca tratamentul se adreseaza simptomelor si de aceea ar fi recomandat sa faceti psihoterapie, care se adreseaza cauzelor. Combinatia dintre cele doua da sansele cele mai mari de vindecare, nu intamplator aceasta este abordarea unor astfel de suferinte in lumea "civilizata".
Valentin Pescaru
psiholog clinician-psihoterapeut-sexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul