Zona Zoster - urmata de senzatie de amortire in alta zona

04-08-2016
Andreea288
Nu este medic/terapeut
Andreea288
Buna,
Am 28 de ani si in urma cu aprox o luna am fost diagnosticata cu zona zoster. Vreau sa mentionez ca eruptia a fost localizata in zona coastelor, pe partea dreapta si ca nu a fost foarte extinsa. Durerile au fost deranjante, dar suportabile. Am urmat tratamentul cu Aciclovir vreme de 5 zile (atat mi-a fost recomandat) iar eruptia a disparut complet.
Problema cu care ma confrunt acum este ca simt in palma si in bratul stang o amortire permanenta (chiar si in timpul noptii). Furnicaturile persista de 3 saptamani deja. Am senzatia ca imi pierd simtul tactil. Credeti ca exista vreo legatura intre zona zoster si senzatia de amortire? Pe bratul stang nu am avut nicio manifestare a zonei zoster - nici durere, nici eruptie. Doar in zona coastelor. Ce analize imi recomandati, la ce medic sa merg? Oare sa fie vorba de o alta afectiune pe fondul unui sistem imunitar slabit? Va multumesc pentru raspunsuri!!
1 comentarii
0
05-08-2016, ora 10:55
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Acuzati o nevralgie senzitiva de nerv cubital (partea interna a palmei - intereseaza degetul mic si antebratului) sau radial (partea externa). Depinde pe ce parte a mainii si antebratului.
Zona Zoster se poate complica in 20% din cazuri cu o nevralgie post-herpetica, dar era de asteptat ca simptomele (in general dureri) sa fie cu aceeasi localizare (si pe aceeasi parte a corpului).
Paresteziile pe care le acuzati dvs sunt mai frecvent determinate de un sindrom de compresiune pe nerv. In acest caz trebuie identificata cauza - unde se produce compresiunea.
Interesant ca au aparut totusi dupa Zoster, poate exista totusi o legatura cu asta. Virusul nu dispare complet din organism si se reactiveaza uneori cu alta localizare.

Trebuie un consult neurologic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: