melanom... f urat, are o crusta f. grosa si uscata, fara ulceratii

26-01-2012
droxi1
Nu este medic/terapeut
droxi1
buna ziua,
apelez la dvs. pentru ca sunt derutata si nu stiu la ce specialist sa merg. Este vorba de mama mea, in varsta de 74 ani care in urma cu 12 ani si-a rupt o alunita situta pe spate. La vremea respectiva parerea dermatologilor a fost impartita, unii au zis s-o operam, altii nu. Ne-a fost teama de interventie asa ca mergea anual la cotrol la dermatolog. Am uitat sa precizez ca dupa rupere avea aspect neregulat si destul de mare. In timp s-a micsorat, aspectul ei fiind ca o pata la nivelul pielii.In luna decembrie mama a facut zona zoster si am mers iar la dermatolog.Crema pe care i-a prescris-o pt. zona zoster a spus ca poate s-o foloseasca si pe melanom. Dupa un timp i s-a facut o crusta care s-a rupt antrenand cu ea si un lichid vascos, cauciucat. Acum aspectul a devenit f urat, are o crusta f. grosa si uscata, fara ulceratii. Am facut o dermatoscopie ( dar nu mi s-a dat un rezultat ), mi s-a spus ca trebuie operata urgent, grosimea fiind de 5, 9mm., avad un diametru de 3 cm dar avand pete si pe alte zone mai indepartate, pe o raza de cca 6 cm.NU stiu cat de grav este, adica daca se mai poate opera in acest stadiu si nici nu stiu ce specialist ar trebui sa fie ( dermatologie, chirurgie-oncologica sau chirurgie-plastica ).
Va multumesc.
5 comentarii
0
27-01-2012, ora 07:56
Dr. Adelina Batog
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Adelina Batog
Buna ziua,
Formatiunea pe care o are mama dumneavoastra trebuie excizata (de preferat cat mai repede). Acest lucru ar trebui facut la chirurgie plastica pentru ca s-ar putea sa fie nevoie si de grefa. Probabil ca o sa vi se recomande si explorari suplimentare (echo abdominala, CT).
Numai bine,
0
28-01-2012, ora 08:33
droxi1
Nu este medic/terapeut
droxi1
multumesc pentru amabilitate
0
29-01-2012, ora 11:36
little_kittymiau01
Nu este medic/terapeut
little_kittymiau01
buna ziua am 12 ani si ma tot framanta un lucru cum ca mama mea(45 de ani) ar avea cancer de piele :are o pata in jurul cefei si este maro-spre negru cu toate ca si ea are tenul inchis acea pata e oricum mult mai maro.tin sa mentionez ca are acea pata de 4 ani si as vrea sa stiu daca e cancer si cati ani dureaza cancerul. multumesc(chiar nu vreau sa fie pre tarziu si sa-mi pierd mama ajutati-ma)sau spenti-mi unde trebuie sa mergem
0
30-01-2012, ora 08:41
Dr. Adelina Batog
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Adelina Batog
Buna ziua,
Este greu sa va dau un diagnostic atata timp cat nu vad leziunea.
Cel mai potrivit este sa mergeti la un dermatolog.
Cu stima,
0
13-03-2013, ora 15:34
marya79
Nu este medic/terapeut
marya79
Buna ziua, d-na dr. Adelina Batog
Acum 4 ani am rupt o alunita din greseala. Nu este mare, dar si-a schimbat culuarea (s-a inchis). Exista posibilitatea ca in timp sa se fi extins si la tesutul din imprejur?. Daca o scot fac cancer? Cum pot sa stiu daca s-a extins la tesutul invecinat? Ce analize trebuie sa fac : la singe, CT, RMN?
Daca este cazul sa o scot chirurgical, ce anazile trbuie sa fac periodic?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.