Cercetătorii suedezi descriu o modalitate eficientă de prevenire a administării nejustificate a antibioticelor

©

Autor:

Cercetătorii suedezi descriu o modalitate eficientă de prevenire a administării nejustificate a antibioticelor
Un instrument de decizie pentru profesioniștii din domeniul sănătății a demonstrat că poate reduce utilizarea antibioticelor împotriva infecțiilor tractului urinar la jumătate, menținând în același timp siguranța pacientului, potrivit unui studiu internațional realizat de cercetătorii de la Universitatea din Göteborg.
Infecțiile tractului urinar sunt o problemă frecventă în rândul persoanelor în vârstă, iar antibioticele sunt adesea utilizate pentru a le trata. Cu toate acestea, utilizarea excesivă și nejustificată a antibioticelor poate duce la rezistența la antibiotice și la alte probleme de sănătate.

În cadrul studiului actual, profesioniștii din domeniul sănătății au utilizat un instrument de decizie pentru a determina dacă pacienții în vârstă cu simptome de infecție a tractului urinar necesită sau nu antibiotice. Instrumentul de decizie se bazează pe o serie de factori, inclusiv simptomele pacientului, rezultatele testelor de urină și starea generală de sănătate a pacientului.

Rezultatele au arătat că utilizarea instrumentului de decizie a dus la o reducere semnificativă a utilizării antibioticelor împotriva infecțiilor tractului urinar. În grupurile care au folosit instrumentul de decizie, utilizarea antibioticelor a fost redusă cu aproximativ 50% în comparație cu grupurile care nu au utilizat acest instrument. În plus, nu au existat diferențe semnificative în ceea ce privește siguranța pacienților între cele două grupuri.

Rezultatele sugerează că utilizarea instrumentelor de decizie poate fi o metodă eficientă de reducere a utilizării antibioticelor nejustificate și, prin urmare, de prevenire a dezvoltării rezistenței la antibiotice. În plus, aceasta poate contribui la îmbunătățirea managementului infecțiilor tractului urinar la pacienții în vârstă și la reducerea riscului de complicații asociate.

Cu toate acestea, cercetătorii subliniază că este necesară o abordare individualizată a fiecărui pacient și a fiecărei infecții a tractului urinar, astfel încât instrumentele de decizie să fie utilizate cu precauție și să fie adaptate la nevoile și condițiile fiecărui pacient în parte.

sursa: News Medical

Data actualizare: 27-03-2023 | creare: 27-03-2023 | Vizite: 222
Bibliografie
Decision tool halves the use of antibiotics against urinary tract infections, link: https://www.news-medical.net/news/20230322/Decision-tool-halves-the-use-of-antibiotics-against-urinary-tract-infections.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un simplu simplu obicei ar putea ajuta la evitarea infecțiilor urinare
  • Antibioticele are putea fi soluția pentru ameliorarea durerilor cronice ale vezicii urinare (Studiu)
  • De ce ibuprofenul nu este indicat în tratamentul infecțiilor urinare la femei?
  •