Tratamentul pentru infecțiile rezistente la antibiotice ar putea fi deja existent pe piață
©
Autor: Airinei Camelia

Această situație este cauzată de abuzul de antibiotice, însă o soluție ar putea fi utilizarea altor medicamente care nu sunt antibiotice și în prezent sunt utilizate pentru alte tipuri de afecțiuni.
„Bacteriile devin rezistente la tot mai multe antibiotice și din acest motiv am început să căutăm alte molecule care ar putea avea o contribuție la eliminarea bacteriilor rezistente la antibiotice”, afirmă Ashok Chopra, autoarea studiului publicat în revista Journal of Antimicrobial Agents and Chemotherapy.
Echipa de cercetători de la Facultatea de Medicină a Universității din Texas a studiat 780 de medicamente aprobate de Food and Drug Administration (FDA) și a identificat 94 de medicamente eficiente în testele împotriva culturilor cu bacteria Yersinia pestis, cea care produce ciuma. Apoi, în testele pe șoareci, trei dintre aceste medicamente și-au dovedit eficiența în tratamentul ciumei: trifluoperazine - un antipsihotic, doxapram - un stimulent al respirației și amoxapine - un antidepresiv. Continuând experimentele, trifluoperazine a fost utilizat cu succes în infecțiile cu Salmonella enterica și Clostridium difficile.
Nefiind antibiotice, aceste medicamente nu atacă bacteria, ci afectează virulența (forța distructivă) acesteia, fie afectează proteinele sau genele gazdei și astfel bacteria nu le poate folosi pentru a se reproduce.
Sursa: Science Newsline
Data actualizare: 27-04-2016 | creare: 27-04-2016 | Vizite: 2438
Bibliografie
Study: Answer to Antibiotic-resistant Infections Could Already Be on the Market, link: https://www.sciencenewsline.com/news/2016042700440072.html ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Cercetătorii au descoperit originea unui virus găsit la o treime din populația lumii
- Remediul antic Oxymel (oțet cu miere de albine) în tratamentul modern al rănilor
- Catechina din ceaiul verde poate fi un inhibitor al atașării coronavirusurilor
- Acum puteti urmări în timp real dezvoltarea rezistenței la antibiotice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Greata si varsaturi de la antibiotice
- Antibiotic si pilula de a doua zi
- Se poate da antibiotic doar dupa simptome spuse la tel?
- Utilizare antibiotice - efecte secundare
- Racita... sa trec pe antibiotice chiar daca nu fac febra?
- Inel vaginal pilule
- Antibiotice in timpul sarcinii
- Tratament cu antibiotic si cu imunostimulator firs defense, la un copil de 6 ani
- Augmentin cu o zi inainte de operatie sinus lift
- Xanax cu antibiotic