Hidrogenul sulfurat ar putea ajuta oamenii să își păstreze sănătatea pentru mai mult timp

©

Autor:

Hidrogenul sulfurat ar putea ajuta oamenii să își păstreze sănătatea pentru mai mult timp
Cercetătorii de la Universitatea din Exeter au efectuat un studiu ce a indicat că viitoarele terapii pentru promovarea îmbătrânirii sănătoase ar putea fi dezvoltate folosind medicamente care eliberează cantități mici de hidrogen sulfurat, numit și acid sulfhidric - H₂S.
Studiul s-a concentrat pe utilizarea unei molecule care eliberează H₂S numită AP39 pentru a viza zone specifice ale celulelor viermilor adulți. Rezultatele au arătat îmbunătățiri semnificative ale sănătății și activității pe măsură ce viermii îmbătrânesc, sugerând că direcționarea H₂S către mitocondrii, mașina generatoare de energie a celulelor, ar putea fi utilizată ca o abordare terapeutică pentru o îmbătrânire sănătoasă.

Echipa de cercetare a administrat AP39 unor viermi de la naștere și altora după ce au ajuns la vârsta adultă. S-a descoperit că compusul îmbunătățește integritatea mitocondriilor, susținând astfel activitatea mușchilor viermilor până la bătrânețe, chiar și atunci când este administrat la jumătatea vieții. Deoarece afecțiunile legate de vârstă implică adesea pierderea funcției mitocondriale, rezultatele studiului sunt promițătoare pentru diferite afecțiuni asociate cu îmbătrânirea, inclusiv boli neurodegenerative precum Parkinson și Alzheimer, precum și distrofie musculară și boli mitocondriale primare.

Studiul a mai identificat un grup de proteine ​​(factori de transcripție) care joacă un rol în îmbătrânire și sunt vizate în mod specific de H₂S. Această perspectivă poate duce la descoperirea de noi ținte terapeutice pentru îmbătrânire și afecțiuni legate de vârstă, în special cele care afectează mușchii.

Autorul principal, profesorul Tim Etheridge, a subliniat valoarea folosirii viermilor ca instrument genetic pentru a studia sănătatea și bolile umane. Rezultatele au indicat că H₂S, atunci când este direcționat către anumite zone celulare în cantități mici, ar putea ajuta oamenii să trăiască o viață mai sănătoasă pentru mai mult timp, fără a prelungi neapărat durata de viață.

Studiul, intitulat „Sulfura mitocondrială promovează durata de viață și durata sănătății prin mecanisme distincte în dezvoltarea față de Caenorhabditis elegans tratată la adulți”, a fost publicat în revista PNAS. Cercetătorii speră că această cercetare va deschide calea pentru noi tratamente în viitor care să îmbunătățească durata de sănătate și să le permită oamenilor să trăiască o viață mai sănătoasă chiar și pe măsură ce îmbătrânesc.

sursa: News Medical
foto: University of Exeter

Data actualizare: 01-08-2023 | creare: 01-08-2023 | Vizite: 343
Bibliografie
Tiny amounts of hydrogen sulfide could help people live healthier for longer, link: https://www.news-medical.net/news/20230731/Tiny-amounts-of-hydrogen-sulfide-could-help-people-live-healthier-for-longer.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Gene homoloage influențează longevitatea șoarecilor și ar putea oferi informații esențiale cu privire la îmbătrânirea la om
  • Cheia îmbătrânirii cu succes, conform unui nou studiu
  • Dieta mediteraneană și microbiomul - esențiale pentru o îmbătrânire sănătoasă
  •