Impactul COVID-19 asupra persoanelor cu diabet
©
Autor: Teodorescu Mihai

Boala COVID-19, determinată de infecÈ›ia cu virusul SARS-CoV-2, a reprezentat una dintre cele mai severe È™i mai importante probleme de sănătate publică din ultimii ani. În doar doi ani de la apariÈ›ia primului caz de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost raportate peste 6,5 milioane de decese, majoritatea în rândul anumitor subgrupuri ale populaÈ›iei, precum versoanele vârstnice È™i minoritățile etnice, care adesea se confruntă cu comorbidități multiple. Lucrarea actuală de cercetare, o colaborare între oamenii de È™tiință de la instituÈ›ii de profil medical din opt țări de pe glob, reprezintă o colecÈ›ie de date cu privire la efectele COVID-19 asupra persoanelor diabetice.
Unul dintre studiile analizate, realizat în timpul primului val pandemic din Anglia, a constatat că riscul de deces al pacienÈ›ilor cu COVID-19 internaÈ›i în spital este mai mare decât al pacienÈ›ilor fără COVID-19. Un alt studiu naÈ›ionat a raportat o creÈ™tere cu aproape 60% a numărului de decese în rândul persoanelor cu diabet de tip 1. Majoritatea rapoartelor au indicat că impactul negativ al COVID-19 asupra sănătății mintale È™i asupra stilului de viață sănătos a fost unul semnificativ.
Un studiu realizat de cercetătorii din SUA, care a implicat peste 2.500 de adulÈ›i vârstnici cu diabet de tip 2, a raportat o prevalență crescută a simptomelor depresive È™i a singurătății în timpul pandemiei, comparativ cu perioadele de dinainte de pandemie. În plus, masurile de sănătate publică È™i lockdown-urile impuse de autorități au limitat accesul la tratamente psihiatrice, dar È™i accesul la îngrijirea de rutină a diabetului.
Studiul actual indică faptul că pacienÈ›ii cu diabet vulnerabili din punct de vedere socio-economic au suferit cel mai mult cauza îngrijirii deficitare a diabetului în timpul pandemiei. În consecință, autorii studiului subliniază necesitatea unei acoperiri universale de sănătate după pandemia COVID-19 È™i îndeamnă comunitatea internaÈ›ională să recunoască faptul că producătorii de alimente bogate în zahăr reprezintă o parte din problemă, iar acÈ›iunile de reglementare È™i acÈ›iunile legislative ar trebui să abordeze factorii de consum.
sursa: News Medical
foto: Gecko Studio/Shutterstock
Data actualizare: 15-11-2022 | creare: 15-11-2022 | Vizite: 540
Bibliografie
The direct and indirect effects of COVID-19 on people with type 1 and type 2 diabetes, link: https://www.news-medical.net/news/20221109/The-direct-and-indirect-effects-of-COVID-19-on-people-with-type-1-and-type-2-diabetes.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni