Impulsivitatea, asociată cu tulburările psihiatrice

©

Autor:

Impulsivitatea, asociată cu tulburările psihiatrice
Persoanele care suferă de tulburări psihiatrice au o tendință crescută de a lua deciziile într-un timp mai scurt, acționând la primul impuls, comparativ cu persoanele sănătoase, care au un comportament de așteptare.
Aceasta este concluzia unei noi cercetări, realizată de către oamenii de știință de la Universitatea McMaster și publicată în Jama Psychiatry. Specialiștii au analizat datele obținute din aproximativ 40 de studii la care au participat persoane cu opt tulburări psihiatrice distincte, incluzând tulburări depresive majore, tulburare de personalitate, tulburare bipolară, tulburări alimentare sau schizofrenie.

Cele mai importante și mai semnificative efecte de reducere a întârzierilor s-au dovedit a fi asociate cu tulburarea bipolară, tulburarea de personalitate și schizofrenia. Cercetări anterioare au asociat impulsivitatea cu diverse tipuri de dependențe, obezitate și ADHD. Preferințele impulsive au fost observate în mod constant pe o gamă largă de afecțiuni, astfel că acest studiu a consolidat asocierea negativă dintre impulsivitate și diferite probleme majore de sănătate. În mod deloc surprinzător, persoanele care suferă de anorexie nervoasă au avut un model diferit, în cazul acestora preferințele fiind înclinate către alegerile controlate, oarecum în concordanță cu autocontrolul excesiv al obiceiurilor alimentare.

Faptul că impulsivitatea a fost asociată în mod direct cu tulburările psihice ar putea avea un impact major asupra viitoarelor cercetări, cât și a tratamentelor pentru anumite tulburări. Totodată, impulsivitatea ar putea fi catalogată ca simptom sau comportament de bază al tulburărilor în cauză, astfel încât modalitățile de diagnosticare a bolilor mintale să fie suplimentate. Examinarea factorilor care reduc problemele psihiatrice ajută la ilustrarea caracteristicilor comune și ghidează cercetări suplimentare privind metodele de prevenție și de tratament. Studiul actual ajută cercetătorii să înțeleagă mai mult natura bolilor psihiatrice, ceea ce ar putea determina apariția unor noi strategii eficiente de tratament.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 06-09-2019 | creare: 06-09-2019 | Vizite: 690
Bibliografie
Many psychiatric disorders have heightened impulsivity, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190828111252.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum influențează furia, impulsivitatea și iritabilitatea satisfacția în viață?
  • Legătura dintre impulsivitate, agresivitate și dependența de jocurile pe internet
  •