Inhibarea tiolizomerazelor pe bază de curcumină: un tratament potențial pentru alergiile alimentare

©

Autor:

Inhibarea tiolizomerazelor pe bază de curcumină: un tratament potențial pentru alergiile alimentare
Cercetătorii de la College of Agriculture, Health and Natural Resources (CAHNR) au explorat potențialul curcuminei, componenta activă a turmericului, și al inhibitorului PACMA-31, un inhibitor de protein disulfură izomerază (PDI), în tratamentul alergiilor alimentare.
Studiul, publicat în Frontiers in Immunology, a identificat curcumina ca având efecte inhibitoare asupra dezvoltării simptomelor alergice în modele de șoareci. În plus, cercetarea a demonstrat că curcumina și PACMA-31 pot inhiba activitatea mTOR și a izomerazelor de tiol implicate în procesele alergice.

Studiul a folosit un model de alergie la ovalbumină (proteina din albușul de ou), comun în cercetarea alergiilor alimentare, pentru a testa eficacitatea acestor inhibitori. Rezultatele au arătat că tratamentul cu PACMA-31 reduce semnificativ activarea mastocitelor, celule cheie în reacțiile alergice, prevenind simptomele alergice observate la grupul de control.

Aceste descoperiri sugerează că inhibitorii PDI, precum PACMA-31, ar putea avea potențialul de a preveni sau de a trata alergiile alimentare, deși aceste rezultate trebuie testate și în studii umane. Interesul pentru această cercetare este amplificat de faptul că inhibitorii PDI sunt deja testați în trialuri clinice pentru cancer și alte aplicații, dar utilizarea lor pentru tratamentul alergiilor alimentare este nouă.

Patentul pentru această tehnologie a fost acordat și licențiat către Quercis Pharmaceuticals, cu Western New England University fiind cesionarul patentului. Următorii pași în cercetare implică studiul mai detaliat al rolului PDI în reacțiile alergice, cu scopul de a înțelege mai bine cum aceste enzime influențează activarea și stabilizarea moleculelor implicate în reacțiile alergice.

sursa: News Medical

Data actualizare: 11-06-2024 | creare: 11-06-2024 | Vizite: 101
Bibliografie
Curcumin-based inhibition of thiol isomerases: A potential treatment for food allergies, link: https://www.news-medical.net/news/20240607/Curcumin-based-inhibition-of-thiol-isomerases-A-potential-treatment-for-food-allergies.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi strategii dietetice pentru reducerea riscului de alergii la copil?
  • Acidul folic în perioada intrauterină și riscul de alergii alimentare
  • Laptele de vacă consumat de mamă în perioada alăptării reduce riscul copilului de a dezvolta alergii alimentare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum