Instalarea târzie a menstruației și menopauzei asociată cu prelungirea duratei de viață

©

Autor:

Instalarea târzie a menstruației și menopauzei asociată cu prelungirea duratei de viață
Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Școala de Medicină San Diego a Universității din California a arătat că femeile la care menstruația și menopauza se instalează mai târziu au șanse mai mari de a trăi până la 90 de ani.

Acesta este primul studiu care a evaluat asocierea dintre factorii legați de reproducere și speranța de viață de până la o anumită vârstă.

Rezultatele acestui studiu au fost publicate în jurnalul științific Menopause.

Cercetătorii au analizat datele de la 16 000 de participante, de rase și etnii diferite, privind vârsta primei menstruații și instalarea menopauzei. Participantele au fost monitorizate timp de 21 de ani, în cadrul unui sondaj național în care se investiga perioada post-menopauză. S-a observat că la femeile la care menstruația a apărut la 12 ani sau mai târziu, iar menopauza la cel puțin 50 de ani, având astfel cel puțin 40 de ani reproductivi, aveau șanse ridicate de a trăi minimum 9 decade. Din totalul de participante, 55% au supraviețuit până la 90 de ani.

O posibilă explicație este că femeile cu o menstruație târzie aveau un risc mai mic de a dezvolta anumite afecțiuni (cum ar fi bolile coronariene), iar cele la care menopauza s-a instalat mai târziu aveau o probabilitate mai mare de a fi într-o stare bună de sănătate. De asemenea, aceste femei aveau riscul cel mai mic de a fi fumătoare sau de a avea diabet.

Cercetătorii consideră că unii factori, cum ar fi fumatul, pot afecta sistemul cardiac și ovarele, determinând o instalare timpurie a menopauzei.

E nevoie în continuare de studii suplimentare care să investigheze modul în care genele, stilul de viață și factorii de mediu ar putea explica legătura dintre durata vieții reproducție și longevitate.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 07-11-2019 | creare: 01-08-2016 | Vizite: 4209
Bibliografie
Hot flash: Women who start menstruation and menopause later more likely to live to 90, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/311975.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Menopauza si tulburarile psihice
  • Ce este premenopauza - perimenopauza?
  • Sexul la vârsta menopauzei
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum