Înțelegerea medicinii tradiționale chineze ar putea ajuta la protejarea speciilor

©

Autor:

Înțelegerea medicinii tradiționale chineze ar putea ajuta la protejarea speciilor
Potrivit unui studiu, înțelegerea medicinii tradiționale chineze poate ajuta la protejarea speciilor în pericol, precum pangolinii, tigrii și rinocerii.
Deși multe practici și tratamente chinezești continuă să fie criticate de către oamenii de știință, Organizația Mondială a Sănătății a aprobat anul trecut includerea medicinii tradiționale chineze în compendiul global al practicilor medicale.

În încercarea de a le face mai accesibile, cercetătorii au investigat teoriile și practicile de bază ale medicinii tradiționale chineze, sperând ca rezultatele noului studiu să influențeze politica și campaniile.

La momentul actual, practicarea medicinii tradiționale chineze este acceptată de sistemul de sănătate din China. Ea a fost o componentă esențială a răspunsului Chinei la pandemia actuală COVID-19.

Ghidurile clinice din China cu privire la infecția cu noul coronavirus recomandă utilizarea unui produs ce conține bilă de urs (sau fiere de urs).

Unul dintre autorii studiului spune că medicină tradițională chineză nu a câștigat teren doar în societatea chinezească, ci începe să se răspândească și în restul teritoriilor.

Cercetătorii speră ca rezultatele să ajute partidele politice să dezvolte soluții de durată, mai eficiente, de protejare a speciilor în pericol.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 16-07-2023 | creare: 24-12-2020 | Vizite: 497
Bibliografie
Understanding traditional Chinese medicine can help protect species: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/11/201126085929.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: