Inteligența artificială poate detecta cu acuratețe tulburările de ritm cardiac

©

Autor:

Inteligența artificială poate detecta cu acuratețe tulburările de ritm cardiac
Potrivit cercetătoriilor de la Smidt Heart Institute la Cedars-Sinai, un algoritm de inteligență artificială (AI) poate detecta un ritm cardiac anormal la persoanele care încă nu prezintă simptome. Algoritmul identifică semnale ascunse în teste diagnostice medicale comune și ar putea ajuta la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale și a altor complicații cardiovasculare la persoanele cu fibrilație atrială, cea mai frecventă tulburare de ritm cardiac.
Un aspect notabil al acestui algoritm este că funcționează în medii diverse și pe populații de pacienți variate, inclusiv veterani din SUA și comunități defavorizate. Rezultatele au fost publicate în revista JAMA Cardiology.

Pentru a crea algoritmul, cercetătorii au programat un instrument de AI pentru a studia modelele găsite în electrocardiograme (ECG). Algoritmul a fost instruit pe baza a aproape un milion de ECG-uri preluate de la pacienți evaluați în două rețele de sănătate ale Veteranilor Afacerilor, între 1 ianuarie 1987 și 31 decembrie 2022. A reușit să prezică cu acuratețe cazurile de fibrilație atrială în decursul a 31 de zile.

Studiul, care a fost divers din punct de vedere geografic și etnic, sugerează că aplicarea acestui algoritm ar putea beneficia populației generale din SUA. Cercetătorii intenționează să continue studiul algoritmului în cadrul unor studii clinice prospective pentru a afla dacă acesta ajută la identificarea persoanelor cu risc de infarct miocardic și accident vascular cerebral. De asemenea, plănuiesc să dezvolte mai multe algoritmi de inteligență artificială.

Această cercetare reprezintă un pas înainte semnificativ în utilizarea inteligenței artificiale pentru gestionarea preventivă a afecțiunilor cardiace complexe și dificil de tratat.

sursa: Science Daily
foto: Cedars-Sinai Medical Center

Data actualizare: 19-10-2023 | creare: 19-10-2023 | Vizite: 177
Bibliografie
AI can identify people with abnormal heart rhythms, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/10/231018115613.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Algoritmul care redă modul în care creierul percepe fețele
  • Software inteligent pentru diagnosticarea cancerului de prostată
  • Tehnici avansate de ecocardiografie susținute de inteligența artificială
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum