Jumătate dintre doctoranzi suferă de epuizare psihică

©

Autor:

Jumătate dintre doctoranzi suferă de epuizare psihică
O lucrare de doctorat în orice domeniu este o călătorie unică, în egală măsură palpitantă și terifiantă, la finalul căreia vei deveni expert în domeniul căruia i-ai dedicat 3-5 ani din viață.

Fiecare experiență este diferită, însă de cele mai multe ori scrierea unei teze de doctorat este foarte stresantă și mulți doctoranzi suferă de tulburări psihice, de la anxietate cronică, la depresie. Un studiu al cercetătorilor din Belgia a dezvăluit cât de comune sunt astfel de probleme. Potrivit cercetărilor publicate în revista Research Policy, unul din doi doctoranzi suferă de epuizare psihică și unul din trei au risc de tulburare psihiatrică, fie pe termen lung, fie pe terment scurt, în speță depresia.

Principalul factor de predicție a tulburărilor psihice a fost conflictul între planul profesional și familie, în care cerințele unei cariere interferează cu viața personală, de familie. Agenții comuni în aceste cazuri sunt volumul mare de muncă, așteptările nerealiste, superiorii neînțelegători sau problemele interpersonale la locul de muncă.

Cercetătorii au analizat sănătatea psihică a 3.659 de doctoranzi din Belgia. Cea mai întâlnită tulburare a fost depresia, o afecțiune de care suferă 350 de milioane de persoane din lumea întreagă. Se estimează că 83% dintre toți oamenii vor fi afectați de o tulburare psihică de-a lungul vieții, iar femeile sunt mai vulnerabile decât bărbații.

Sursa: IFLScience

Data actualizare: 31-01-2019 | creare: 03-04-2017 | Vizite: 1797
Bibliografie
Half Of All PhD Students Suffer From Psychological Distress, link: https://www.iflscience.com/brain/half-phd-students-suffer-psychologica-distress/all/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
  • Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
  •