Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă

©

Autor:

Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
Un studiu condus de un psiholog de la Trinity College Dublin pune la îndoială modul în care bolile mintale sunt diagnosticate în prezent și atrage atenția asupra necesității unor abordări individualizate în definirea bolilor mintale.
Cercetările anterioare sugerează că o serie de boli mintale sunt caracterizate prin comportamente compulsive, repetitive. Printre acestea se numără tulburarea obsesiv-compulsivă dar și tulburările alimentare, cumpărăturile excesive și alte formele de dependență.

Echipa de cercetători pune la îndoială acuratețea acestei metode de diagnosticare a sănătății mintale și impune necesitatea unei revizuiri. Acest lucru se explică prin suprapunerea de informații care descriu tulburările mintale și probabilitatea crescută ca acestea să aibă simptome comune, lucru care îngreunează diagnosticul.

Tulburările sunt, de asemenea, eterogene - ceea ce înseamnă că doi pacienți ar putea avea același diagnostic, dar au simptome care nu se suprapun și pot răspunde în moduri diferite la același tratament.

Studiul a investigat, în primul rând, tulburarea obsesiv-compulsivă, iar rezultatele sugerează că nivelurile autoraportate de comportamentului compulsiv sunt un predictor mai bun al modificărilor flexibilității cognitive decât diagnosticarea pe baza DSM.

În studiul curent, pacienții au primit, în medie, 3,7 diagnostice concomitente.

„Definind sănătatea mentală și boala într-un mod care este fidel biologiei creierului și respectă condiția de bază că majoritatea bolilor mintale variază la nivelul populației, sperăm că va exista un viitor în care tratamentele prescrise vor fi individualizate, bazate pe sisteme și circuite cerebrale bine definite și în mod crucial, cu o rată mai mare de succes”, a declarat Claire Gillan, autoarea studiului.

În prezent, tulburările mintale sunt definite și diagnosticate pe baza Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM).

sursa: Science Daily

Data actualizare: 10-09-2020 | creare: 16-10-2019 | Vizite: 907
Bibliografie
Important questions on how mental illness is currently diagnosed. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/10/191009131738.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
  •