Potrivit unui studiu, 83% dintre noi vom suferi din cauza unei tulburări mentale

©

Autor:

Potrivit unui studiu, 83% dintre noi vom suferi din cauza unei tulburări mentale
Foarte mulți înțeleg greșit bolile psihice și sunt de părere că persoanele afectate de anxietate sau depresie ar putea trece ușor peste aceste stări. Totuși, 350 de milioane de oameni din lumea întreagă suferă de depresie și 800.000 dintre aceștia ajung să se sinucidă în lipsa tratamentului adecvat.

Studiul desfășurat de Duke University și publicat în revista Journal of Abnormal Psychology evidențiază faptul că a devenit neobișnuit ca o persoană să nu aibă o tulburare mentală până la vârsta a doua. Dintre cei 988 de participanți la studiu, doar 171 nu au experimentat niciodată anxietate, depresie sau tulburări asociate în intervalul de vârstă 11-38 de ani.

Studiul a fost de tip longitudinal, ceea ce înseamnă că participanții au fost evaluați în privința sănătății mentale de opt ori în acest interval de vârstă.

În procente, 83% dintre participanți au fost afectați de o tulburare psihică. Dintre aceștia, jumătate a experimentat cel puțin un episod de tulburare pasageră (inclusiv abuz de substanțe), iar cealaltă jumătate a fosta fectată de boli cronice, printre care depresia, tulburarea bipolară, psihoza.

Potrivit rezultatelor, persoanele care rareori exprimă emoții negative, au o viață socială sănătoasă și prezintă un nivel optim de autocontrol sunt cel mai puțin predispuse să fie afectate de o tulburare mentală, încă de la o vârstă tânără.

Trebuie remarcat faptul că studiul a avut loc în Noua Zeelandă, astfel că rezultatele ar putea fi reprezentative pentru acel loc. Pe de altă parte, studii efectuate în alte regiuni din lume, inclusic Elveția și SUA, au avut rezultate similare.


Sursa: IFLScience

Data actualizare: 22-12-2018 | creare: 09-02-2017 | Vizite: 3215
Bibliografie
83 Percent Of Us Will Suffer From A Mental Disorder, According To Study, link: https://www.iflscience.com/brain/83-percent-suffer-mental-disorder-according-study/all/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Termeni ca depresia și schizofrenia ar putea deveni învechiți
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Diagnosticul psihiatric - lipsit de valoare științifică
  •