Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
Autor: Vasiliu Alina

Un nou studiu, publicat în Journal of Neural Engineering, ar putea îmbunătăți abilitățile pacienților de a gestiona simptomele tulburărilor mintale.
Cercetătorii au analizat activitatea creierului la indivizii cu tulburări mentale pentru a detecta perioadele de timp în care aceștia sunt concentrați și au o atenție pe deplin focalizată. Studiul a inclus pacienți care au fost, deja supuși unei intervenții chirurgicale pentru epilepsie severă și care aveau electrozi de măsurare în zonele relevante ale creierului.
Rezultatele au arătat că algoritmi specifici pot detecta perioada de timp în care pacientul a început să se concentreze pe o sarcină cognitivă, indicând că ar putea beneficia de o stimulare electrică.
Studiul demonstrează, de asemenea, că nu există o singură regiune a creierului care să evidențieze momentul în care individul se află în această stare concentrată, de efort, ci, această informație poate fi dedusă în urma unei analize la nivelul întregii rețele.
„În timp ce cercetări suplimentare sunt necesare pentru a generaliza descoperirile noastre pentru aplicațiile din lumea reală, sperăm că această lucrare va contribui, în cele din urmă, la dezvoltarea de terapii mai eficiente de stimulare a creierului la persoanele cu boli mintale”, a menționat autorul principal Nicole Provenza.
Studiul de față poate crește eficacitatea stimulării electrice la pacienții cu tulburări mintale, deoarece, efectuată la momentul potrivit, ajută creierul să depună efort în realizarea de sarcini cognitive dificile.
Sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Asocieri între sănătatea mintală a adolescenților și conceptele de design urban și arhitectural
- Stima de sine a unui copil se dezvoltă mai repede decât se presupunea
- Legătura dintre alergii și sănătatea mentală
- Diferențele în modul în care tinerii cu sau fără tulburări mintale folosesc rețelele sociale
- Tatal meu e nebun?
- Disperata...si singura
- Tatal meu are un comportament ciudat, fiind suferind de diabet s-au accentuat niste dureri in zona p
- Terapie, Refacere si recupere, Relaxare
- Tulburari psihice, frica, pesimism, agresivitate
- Tulburari psihice dupa 26 ani - va mai primi certificat si indemnizatie?
- Vrem centre de recuperare/recreere/integrare sociala pentru bolnavii psihiatrici cronici
- Probleme psihice? am nevoie de ajutor.
- Bolile psihice sunt precum cancerul?
- Simptome ale unei boli psihice !