Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice

©

Autor:

Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice

Un nou studiu, publicat în Journal of Neural Engineering, ar putea îmbunătăți abilitățile pacienților de a gestiona simptomele tulburărilor mintale.
Cercetătorii au analizat activitatea creierului la indivizii cu tulburări mentale pentru a detecta perioadele de timp în care aceștia sunt concentrați și au o atenție pe deplin focalizată. Studiul a inclus pacienți care au fost, deja supuși unei intervenții chirurgicale pentru epilepsie severă și care aveau electrozi de măsurare în zonele relevante ale creierului.

Rezultatele au arătat că algoritmi specifici pot detecta perioada de timp în care pacientul a început să se concentreze pe o sarcină cognitivă, indicând că ar putea beneficia de o stimulare electrică.

Studiul demonstrează, de asemenea, că nu există o singură regiune a creierului care să evidențieze momentul în care individul se află în această stare concentrată, de efort, ci, această informație poate fi dedusă în urma unei analize la nivelul întregii rețele.

„În timp ce cercetări suplimentare sunt necesare pentru a generaliza descoperirile noastre pentru aplicațiile din lumea reală, sperăm că această lucrare va contribui, în cele din urmă, la dezvoltarea de terapii mai eficiente de stimulare a creierului la persoanele cu boli mintale”, a menționat autorul principal Nicole Provenza.

Studiul de față poate crește eficacitatea stimulării electrice la pacienții cu tulburări mintale, deoarece, efectuată la momentul potrivit, ajută creierul să depună efort în realizarea de sarcini cognitive dificile.

Sursa: Science Daily


Data actualizare: 29-08-2019 | creare: 29-08-2019 | Vizite: 972
Bibliografie
Researcher decodes the brain to help patients with mental illnesses. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190816105902.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
  •