Liste de asteptare pentru baile cu sulf de la Spitalul de recuperare din Iasi

Data publicării: 16-07-2011

Angajaţii Spitalului de recuperare din Iaşi sunt nevoiţi să întocmească liste de aşteptare pentru persoanele care vor să îşi trateze afecţiunile în bazinele cu apă sulfuroasă.
Dr. Doru Baltag, directorul medical al Spitalului de recuperare din Iaşi, susţine că din cauza numărului mare de solicitări bolnavii sunt nevoiţi să facă programări cu aproximativ trei luni înainte.
"Vedetele" acestei baze de tratament sunt cele două bazine cu sulf şi piscina utilizată pentru înotul terapeutic. Recomandările pentru cele două categorii de proceduri le fac medicii din clinicile spitalului, cea mai mare adresabilitate fiind din partea pacienţilor de la Balneofizioterapie, Reumatologie, Neurologie şi Ortopedie.
"Aceste proceduri se adresează pacienţilor cu suferinţe osteo-articulare de tipul gonartrozei, coxartrozei, periatritei scapulo-humerale, discopatiei cervicale sau lombare. De asemenea, în baza de tratament funcţionează băile de plante, băile celulare cu diadinamice, cât şi o paletă largă de proceduri care folosesc apa, asociate electroterapiei, kinetoterapiei şi terapiei medicamentoase. Elementul cel mai important din acest algoritm terapeutic îl reprezintă sulful. Beneficiul băilor sulfuroase este considerat a fi cel mai bun din România, motiv pentru care există o mare adresabilitate. Nu putem rezolva solicitările privind internările în interval de una - două zile de la formularea lor, însă pentru a evita aglomeraţia din clinici se fac liste de aşteptare. S-a ajuns la două luni - două luni şi jumătate sau chiar trei luni de aşteptare, dat fiind că începe perioada concediilor", a explicat Doru Baltag, directorul medical al Spitalului de recuperare din Iaşi.
Conform acestuia, numărul zilelor de aşteptare poate creşte atunci când nu sunt activităţi agricole, mulţi dintre beneficiarii tratamentelor fiind din mediul rural.
Anual, aproximativ 25.000 de pacienţi beneficiază de electro şi hidroterapie, împachetări cu parafină, băi galvanice sau în sulf, masaje şi kinetoterapie, jumătate dintre aceştia fiind bolnavi veniţi din alte judeţe.
Sursa: Agerpres, 16-07-2011, Vizualizari 465
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.