Mai puțină sare adăugată în alimente, un risc mai mic de boli cardiovasculare

©

Autor:

Mai puțină sare adăugată în alimente, un risc mai mic de boli cardiovasculare
Reducerea frecvenței cu care o persoană adaugă sare alimentară preparatelor pe care le consumă este asociată cu un risc mai mic de boli cardiovasculare, potrivit concluziilor unui studiu publicat în Journal of the American College of Cardiology. Descoperirile indică faptul că intervențiile comportamentale care au ca obiectiv reducerea frecvenței cu care oamenii suplimentează conținutul de sare pot îmbunătății sănătatea inimii, inclusiv în rândul persoanelor care urmează o dietă în stil DASH.
Există importante dovezi care au asociat consumul ridicat de sodiu cu hipertensiunea arterială, un important factor de risc pentru bolile cardiovasculare. Cu toate acestea, studiile epidemiologice realizate până în prezent, care au investigat această legătură, au produs rezultate contradictorii, în principal din cauza lipsei unor metode practice care să permită evaluarea pe termen lung a aportului alimentar de sodiu. Studiile publicate recent au sugerat că frecvența cu care o persoană adaugă sare în alimentele pe care ulterior le consumă poate fi un indicator care poate fi folosit pentru prezicerea aportului individual de sodiu în timp.

În cadrul studiului, cercetătorii au evaluat dacă frecvența cu care un individ adaugă sare în alimentele pe care le consumă, după ce acestea au fost preparate, influențează riscul de boli cardiovasculare. Studiul a utilizat datele a peste 176.000 de persoane incluse în baza de date Biobank, care au completat chestionare cu privire la frecvența de adăugare a sării la alimente, fără să includă sarea folosită la gătit.

Datele finale au indicat faptul că barbații au avut o tendință mai mare de a adăuga sare la alimentele consumate, comparativ cu femeile. De asemenea, persoanele care adăugau sare cu o frecvență mai mare erau mai des consumatori de alcool, erau mai activi fizic și în general aveau un indice de masă corporală mai redus.

Rezultatele confirmă asocierea dintre adăugarea de sare la alimente și riscul mai mare de apariție a bolilor cardiovasculare, indiferent de stilul de viață al participanților și de bolile preexistente. De asemenea, pacienții care urmau dieta DASH și care au adăugat cel mai rar sare în alimente au avut cel mai redus risc de boală cardiacă.

sursa: News Medical

Data actualizare: 05-12-2022 | creare: 05-12-2022 | Vizite: 207
Bibliografie
Lower frequency of dietary salt associated with reduced risk of heart disease, link: https://www.news-medical.net/news/20221128/Lower-frequency-of-dietary-salt-associated-with-reduced-risk-of-heart-disease.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul crescut de sare poate induce fibroză hepatică
  • Migrenele pot constitui un factor de risc pentru accident vascular cerebral și infarct miocardic la femei
  • Femeile care lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână pot avea un risc crescut de cancer și boli cardiovasculare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum