Suplimentele cu flavanoli de cacao ar putea ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare

©

Autor:

Suplimentele cu flavanoli de cacao ar putea ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare
Un studiu internațional care a analizat efectele pe termen lung ale utilizării unui supliment cu flavanoli de cacao a arătat rezultate promițătoare în prevenirea bolilor cardiovasculare. Persoanele incluse în studiu care au primit suplimentul au avut o rată a deceselor din cauze cardiovasculare cu 27% mai mică decât rata generală de mortalitate din astfel de cauze.
Studiul actual, factorial randomizat controlat cu placebo, a inclus peste 21.000 de participanți cu vârsta de sub 60 de ani (în cazul bărbaților) sau 65 de ani (în cazul femeilor) fără boli cardiovasculare majore sau cancer recent diagnosticat. Perioada de intervenție, în care participanți au fost grupați în mod aleatoriu să ia capsule zilnice care conțineau 500 mg de flavanoli de cacao, o tabletă de multivitamine, niciuna sau ambele, a durat cinci ani, între 2015 și 2020. Studiul a constatat că flavanolii de cacao au redus evenimentele cardiovasculare totale cu 10%, dar acest lucru nu a fost semnificativ statistic. Cu toate acestea, analize suplimentare au evidențiat o serie de beneficii potențiale ale flavanolilor de cacao în asupra evenimentelor cardiovasculare.

Participanții la studiu care au primit suplimentul cu flavanoli de cacao au avut o reducere semnificativă cu 27% a deceselor din cauza bolilor cardiovasculare. De asemenea, participanții care își luau în mod regulat medicamentația pentru afecțiunile de care sufereau au avut un risc cu 39% mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare și cu 15% un risc mai mic de atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale. Flavanolii de cacao nu au avut efecte semnificative asupra cancerului invaziv total. Nu au existat probleme de siguranță nici pentru flavanolii de cacao, nici pentru multivitamine.

Autorii menționează că vor fi necesare studii suplimentare pentru a putea confirma beneficiile pentru sănătatea cardiovasculare a utilizării pe termen lung a suplimentelor cu flavanoli de cacao. De asemenea, aceștia recomandă oamenilor să urmeze o dietă sănătoasă și echilibrată, care poate fi bogată în alimente cu conținut crescut de flavanoli, compuși găsiți în mai multe alimente pe bază de plante, inclusiv cacao, ceai, struguri și fructe de pădure.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 18-03-2022 | creare: 18-03-2022 | Vizite: 373
Bibliografie
Trial testing cocoa flavanol supplement shows promise for reducing cardiovascular risk, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/03/220316173304.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Decalarea programului de somn în weekend este nocivă pentru sănătate
  • Rolul zincului împotriva complicațiilor diabetului
  • Interviu cu Prof. Dr. Dragoș Vinereanu: „Prevenția înainte de toate! E mult mai ușor să previi bolile cardiovasculare, decât să le tratezi.”
  •