Mamografii mai puțin dureroase cu un nou sistem de compresie

©

Autor:

Mamografii mai puțin dureroase cu un nou sistem de compresie
O companie medicală a dezvoltat un sistem tehnologic ce reduce disconfortul și ar putea încuraja femeile să efectueze mamografiile necesare de control.

Sistemul numit SmartCurve este un suport de stabilizare a sânului, a cărui caracteristică este o suprafață de compresie curbată ce imită forma sânului, compatibil cu examenul mamografic cu ajutorul dispozitivului Genius 3D de la Hologic și nu afectează calitatea imaginii, acuratețea sau fluxul de lucru.

Disconfortul este principala cauză pentru care femeile evită mamografiile. În timpul procedurii sânul este comprimat pentru a obține o imagine cât mai clară, ceea ce produce durere și disconfort. Compania Hologic reduce acest aspect, deoarece suprafața curbată face ca sânul să nu fie la fel de presat și întins. De asemenea, tehnologia permite o mai bună distribuție a forței asupra întregului sân.

Rezultatele studiilor clinice realizate chiar de companie cu privire la eficiența acestui suport arată că 93% dintre femeile care au semnalat dureri în timpul mamografiei standard au descris noul sistem ca fiind mai confortabil, iar 95% dintre acestea recomandă noua tehnologie.

Sursa: Fast Company
Sursa foto: Hologic

Data actualizare: 21-02-2020 | creare: 29-09-2017 | Vizite: 1876
Bibliografie
Can a more comfortable mammogram encourage more women to get examined?, link: https://www.fastcompany.com/40472679/can-a-more-comfortable-mammogram-encourage-more-women-to-get-examined
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diagnosticarea cancerului mamar cu ajutorul unei pilule
  • Înțelegerea afecțiunilor legate de sâni - cele mai frecvente situații și semnele de alarmă
  • Jumătate din femeile ce își fac mamografii anual primesc rezultate fals pozitive după zece ani
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum