Tremor App – o aplicație care citește tremurul

©

Autor: Redacția ROmedic

Tremor App – o aplicație care citește tremurul
Persoanele dependente de alcool simulează frecvent tremurul specific sevrajului pentru a obține de la medic rețete de eliberare a sedativelor. Valiumul, medicamentul care se prescrie cel mai frecvent în astfel de cazuri, este administrat însă abuziv de către unii pacienți, comportament ce poate avea multiple consecințe nefaste. În doze mari, tratamentul poate produce deficiențe respiratorii majore persoanei în cauză.

După zeci de ani de experiență, medicii au învățat să distingă cazurile reale sevraj, de cele false. Totuși, pentru un rezident poate fi dificil să diferențieze simptomele adevărate de cele închipuite, pe care un pacient poate pretinde că le manifestă doar pentru a primi o rețetă cu sedative. Dacă durerile de cap, greața și anxietatea nu sunt tocmai ușor de demonstrat pentru un medic mai puțin experimentat, verificarea tremurului mâinilor s-a dovedit un obiectiv mai ușor de atins.

Astfel, a fost inventat Tremor App – un accelerometru inteligent pentru cititul tremurului, care poate fi folosit direct de pe telefonul mobil. Vibrațiile mâinilor pot fi interpretate ușor și rapid, procedeul fiind extrem de simplu: persoana în cauză nu trebuie decât să țintă smartphone-ul în mână și să aștepte 20 de secunde. Apoi, aplicația arată cu exactitate dacă tremurul este adevărat sau simulat.

Potrivit echipei de specialiști care a testat dispozitivul, tremurul involuntar poate atinge frecvența maximă de 7 cicluri pe secundă. O persoană care simulează acest simptom nu reușește să păstreze această valoare și nu prezintă consecvență, după scurt timp obosind.  Până în prezent, aplicația a fost folosită pe 80 de pacienți, iar rezultatele oferite sunt considerate cel puțin promițătoare.

Concluziile prezentului studiu au fost prezentate integral în cadrul Conferinței Internaționale IEEE Engineering in Medicine and Biology Society, Chicago.

Sursa: National Public Radio

Data actualizare: 02-01-2021 | creare: 21-01-2015 | Vizite: 5413
Bibliografie
An App Can Reveal When Withdrawal Tremors Are Real, link: https://www.npr.org/blogs/health/2014/08/29/344232232/an-app-can-reveal-when-withdrawal-tremors-are-real
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispozitivul care măsoară în timp real tonusul muscular și compoziția corpului
  • O nouă aplicație pentru depistarea fibrilației
  • Aplicația pentru mobil utilă în cazul pacienților cu insuficiență cardiacă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum