Mâncatul compulsiv ar putea fi tratat prin activarea unor receptori cerebrali

©

Autor:

Mâncatul compulsiv ar putea fi tratat prin activarea unor receptori cerebrali
Oamenii de știință din cadrul Școlii Medicale Universitare din Boston lucrează la dezvoltarea unui medicament pentru tratamentul mâncatului compulsiv, după ce au descoperit în urma studiilor pe cobai că activarea unui receptor specific din creier duce la reducerea poftei de mâncare și a celorlalte simptome asociate mâncatului compulsiv, în special de alimente nesănătoase.

Mâncatul compulsiv, definit ca perioade recurente de consum alimentar excesiv, afectează în special femeile. Persoanele care mănâncă compulsiv acuză o lipsă de control când vine vorba de consumul alimentar, urmată de senzații de vină, rușine sau stres. Consumă de obicei o cantitate foarte mare de alimente și mănâncă până apar efecte adverse cauzate de consumul prea ridicat.

Citiți aici mai multe despre mâncatul compulsiv sau binge eating disorder (BED).

Aceste persoane au de cele mai multe ori tendința de a alege alimente nesănătoase, în rare cazuri echilibrând excesul caloric cu exerciții fizice, ceea ce duce astfel la apariția supraponderalității și a obezității.

Cercetătorii au descoperit recent o metodă de prevenire a consumului alimentar compulsiv, și anume blocarea receptorului TAAR1 (Trace Amine-Associated Receptor 1), ceea ce a oprit la cobai consumul compulsiv de alimente tip „junk food”.

Rezultatele cercetărilor au fost publicate în jurnalul Neuropsychopharmacology.

În cadrul studiului, oamenii de știință au creat modele de comportamente alimentare compulsive. Rozătoarele au prezentat în special dependență de zahăr - produse pe bază de ciocolată. Comparativ cu grupurile de control, aceștia erau mai susceptibili de a consuma aceste alimente și de a se implica în activități riscante doar pentru a obține aceste alimente.

Antagonistul receptorului TAAR1 (RO5256390) ar putea reduce acest comportament alimentar nesănătos. Acesta a redus dorința rozătoarelor de consum alimentar nesănătos și a prevenit implicarea lor în activități riscante ce i-ar fi ajutat să obțină alimentele bogate în zahăr.

După administrarea de RO5256390, activitatea receptorului TAAR1 s-a redus la nivelul cortexului infralimbic, regiunea cerebrală ce este implicată în luarea deciziilor și funcțiile de execuție.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 12-10-2016 | creare: 12-10-2016 | Vizite: 1476
Bibliografie
Binge eating could be halted by activating novel brain receptor, link: https://www.medicalnewstoday.com/articles/313351.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dependența de alimente
  • Care sunt obiceiurile alimentare asociate cu obezitatea la copii?
  • Cum să mănânci sănătos de sărbători
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum