Marirea penisului

©

Autor:

Marirea penisului

Dezbaterile despre lungimea organului sexual masculin au existat inca din perioada triburilor primitive. Toate discutiile, orgoliile, miturile privind marimea penisului au inceput pe baza unor obiceuri si traditii ce atribuiau barbatilor cu dotari genitale considerabile mai multa putere si virilitate, o capacitate mai mare de perpetuare a speciei – cel putin teoretic – si o mai mare atractivitate pentru sexul opus.

Astazi operatiile de marire a penisului, desi recomandate numai cazurilor medicale, bine intemeiate, sunt efectuate si in scopuri cosmetice, pentru a rezolva problemele psihologice si fiziologice ale barbatilor ce nu se considera suficient de „inzestrati”.


Va propunem in continuare sa aflati mai multe despre marirea penisului: necesitate, standarde, tehnici, recomandari, sfaturi.

Marimea penisului conteaza sau nu?

Este deja o intrebare extrem de populara si totodata neclarificata. In timp ce in declaratiile publice femeile pun accent pe tehnica” utilizata de mascul, unele recunosc in mediul privat ca marimea organului sexual al partenerului conteaza.
Un studiu efectuat in Olanda pe un esantion de 400 de femei releva faptul ca 80% dintre ele nu acorda foarte mare importanta lungimii penisului, iar 60% nu sunt impresionate de grosimea excesiva (declaratii publice!).

Insa atentie, calitatea actului sexual depinde si dimensiunile anatomice ale partenerei, ce depind si de rasa si de multi alti factori, nu doar de dimensiunile organului masculin reproductiv.

O marime sub medie a falusului poate adesea declansa probleme destul de grave la nivel psihologic. Cei care au apelat la diverse metode de marire a penisului si au fost multumiti de rezultate au manifestat o mai mare incredere in sine, o viata sexuala mai intensa si o viata sociala imbunatatita ca urmare a unui moral ridicat.

Necesitate sau orgoliu personal ?

marirea penisuluiIn primul rand, s-au inregistrat mai multe variatii in marimea penisului in stare flasca (moale) decat in stare de erectie. Exista o diferenta de perceptie asupra marimii in acest sens: un penis cu marime medie in stare flacida va creste in dimensiuni mai mult transpus in stare de erectie decat unul cu o marime peste medie.

Daca insistati insa ca marimea nu va satisface dorintele, desi masuratorile va dovedesc contrariul, este  posibil sa aveti o problema de ordin psihologic, nu fizic: tulburare dismorfica corporala (sau tulburare dismorfica a penisului). Este un concept asemanator celui dezvoltat in cazul anorexicilor si reprezinta o tulburare emotional; popular, afectiunea mai este numita „sindromul urateniei”. Conform studiilor la nivel mondial, cei mai multi dintre barbatii care apeleaza la metode de marire a penisului sufera de aceasta tulburare si tot ei reprezinta si cea mai mare categorie nemultumita de rezultatele obtinute.

Un doctor de origine romana, George Ciolacov, afirma intr-un interviu pe aceasta tema ca de fapt sunt trei categorii de barbati care solicita o interventie de marire a penisului sau apeleaza la alte metode de acest gen:

 • cei care au nevoie de aceasta operatie cu adevarat (au un defect din nastere sau au suferit o trauma sau un accident ce le afecteaza traiul zilnic)
 • cei care din orgoliu doresc dimensiuni mai mari pentru organul lor reproductiv
 • cei care au nevoie de un psiholog (prezinta tulburare dismorfica a penisului)


Asociatia Americana de Urologie, Societatea Americana de Chirurgie Estetica si Societatea Americana de Chirurgie Plastica si-au declarat votul contra privind solicitarea de marire a penisului din alte motive decat cele medicale. Cu toate acestea, diverse metode si produse sunt diponibile pe piata, desi nicio cercetare stiintifica nu garanteaza pentru aceste metode.

Marketerii se bazeaza in promovarea acestui tip de metode pe declaratii individuale, experiente ale unor persoane anonime, folosind date aleatorii si poze care de multe ori sunt neautentice. FDA (Food and Drug Administration) nu a aprobat niciun produs si niciun dispozitiv pentru marirea penisului.


Cu toate acestea orgoliul, disperarea sau complexele anumitor barbati nu ii impiedica pe acestia sa se „alimenteze” cu spoturile publicitate si cu promisiunile comerciantilor (de regula, in spatiul online).

Care este marimea medie pentru un penis?

Marimea medie pentru un penis aflat in erectie este de 12 – 17 cm (masurat din varful acestuia si pana la baza de la nivelul abdomenului) si de aproximativ 11- 12 cm in circumferinta.

In cazulu unui penis ce are sub 6 cm, in stare de erectie, se poate spune ca exista o malformatie (micropenis), ce poate fi tratata ulterior.

Ca structura generala, penisul este alcatuit din doua camere numite Corpora Cavernosa si un cilindru, numit Corpus Spongisum. Corpora Cavernosa este principala camera care tine sangele in penis (90 % din sange – atunci cand se obtine o erectie). Marimea penisului in erectie este data de Corpora Cavernosa. In timpul erectiei, aceste camere spongioase se inunda cu sange, penisul devine ferm, facand raporturile sexuale posibile.

De asemenea, nu confundati umflarea sau iritatiile cu marirea penisului. Multe dintre tehnici pot cauza iritarea acestuia, ceea ce determina o umflare temporara – eventual o vatamare permanenta.

Un mit cunoscut atribuie barbatilor de origine africana dimensiuni considerabil mai mari decat europenilor si caucazienilor. Insa acest lucru este doar pe jumatate adevarat: mai precis, marimea penisului nu este o reflectie a originii geografice, ci a celei de etnie. Conform unui studiu al companiei americane Andro Medical, una dintre cele mai mari companii de produse pentru tratamente urologice, iata care sunt dimensiunile medii ale pensiului (in erectie), pe grupuri etnice:

 • francezi – 16 cm
 • italieni, rusi - 15 cm
 • mexicani - 14, 9 cm
 • germani - 14, 4 cm
 • spanioli - 13, 6 cm
 • japonezi - 13 cm
 • americani -12, 9 cm
 • arabi - 12, 4 cm
 • indieni - 10, 1 cm
 • coreeni - 9, 6 cm
 • africani – inregistreaza o medie cu 1 – 1, 5 cm mai mare decat media unui caucazian, european

Cu toate acestea, popoarele recunoscute ca au dimensiuni ale penisului mai mici (Coreea, Japonia, China, India) au o capacitate reproductionala sustinuta, demoland astfel mitul unei functii reproductive afectate de dimensiunea penisului.

Metode mecanice pentru marirea penisului

Intinderea manuala prin miscari de tragere si stoarcere

Principiu de functionare: se executa zilnic, timp de 30 minute, pe o perioada indefinita de timp, stimuland astfel tesuturile glandei peniene si un flux sangvin crescut la nivelul penisului; se manipuleaza penisul in stare flasca, cu miscari ferme, fara insa a intra in stare de erectie (este nevoie de autodisciplina si control).

Metoda are origini antice, arabe insa executata cu prea mult entuziasm poate provoca leziuni ireversibile ale tegumentului si albugineii corpului cavernos (tesut conjunctiv care inveleste testicolul).

Riscuri: desi mai sigura din punct de vedere al actiunii asupra falusului, comparativ cu alte metode mecanice sau chirugicale pentru marirea penisului, poate determina formarea de cicatrici inestetice, leziuni ale tesuturilor, durere sau deformare.

Pompele cu vacuum- dispozitiv clasic pentru marirea penisului

Principiu de functionare: penisul este introdus in tubul cilindric al acestui dispozitiv, iar aerul este dat afara prin forta de suctiune a unei pompe (manuale sau motorizate); aspiratia fortata a sangelui umple corpii cavernosi ai organului reproductiv (determinana o erectie superficiala); la baza penisului este plasat un inel pentru a impiedica sangele sa revina in restul corpului (maximum 20-30 minute).

Pare o metoda simpla, insa riscurile sunt foarte mari: pierderea sensibilitatii organului genital, impotenta, vatamarea tesuturilor, tumefiere, besici, discloratii ale pielii, subtierea pielii, iritatii, durere in zona lezata, vatamarea vaselor de sange (datorita diferentei mari de presiune de la interirorul penisului si presiunea exercitata de pompa.), leziuni datorate unei forte prea mari de suctiune.

Efecte : rezultatele nu sunt permanente, iar in timp afecteaza tesutul elastic al penisului si scade calitatea si fermitatea erectiilor; are loc o iluzie asupra marimii penisului – este un efect temporar datorat actiunii de vacuum al dispozitivului.

Aceste dispozitive au un scop medical, fiind folosite ca tratament conventional al impotentei (disfunctii erectile).

Alungirea penisului cu greutati

Atarnarea unor greutati de falus reprezinta poate cea mai veche dintre metodele de marire a penisului, practicata inca de acum 2000 de ani de catre triburile africane.

Principiu de functionare:
atasarea unui dispozitiv (cu o franghie sau centura) prinsa de glandele sexuale sau in spatele acestora, permitand greutatii (variza intre 28 - 110 grame) sa fie suspendata in aer pentru un anumit timp (intre 5-10 minute maximum / ridicare). Exercitiul consta in incercarea de a ridica aceste greutati prin miscari repetate.

Riscuri: vergeturi, leziuni, scaderea sensibilitatii la nivelul penisului, impotenta, ruperea tesuturilor, fractura de falus.

Nu exista nicio baza stiintifica pentru a garanta rezultatele acestei metode; in timp poate determina alungirea pensiului in stare flasca, insa fara rezultate in starea de erectie sau grosime. Astfel, tehnica nu este recomndabila, deoarece poate cauza leziuni grave ale peret ilor cavernosi.

Incastrare (blocare a nivelului de sange in corpii cavernosi)

Tehnica nerecomandabila, destul de periculoasa, ce utilizeaza un dispozitiv de fixare (clema de cablu, inel pentru falus) infasurat ferm la baza penisului in stare de rectie.

Riscuri: leziuni permanente a tesuturilor (datorita slabei vascularizari), pierderea sensibilitatii, blocajul clemei de fixare (ca urmare a cresterii in volum, apare blocajul sangelui in corpii cavernosi), leziuni ale nervilor.

Elongatia mecanica a penisului: dispozitive de tragere/ tractiune

dispozitiv marire penisAlungirea cu dispozitive de tractiune reprezinta probabil cea mai frecvent utilizata tehnica pentru marirea pensiului.

Principiu de functionare: este acelasi utilizat in chirurgia plastica pentru expansiunea tesuturilor; regenerarea tisulara este utilizata pentru a acoperi defecte cutanee, arsuri, zone de calvitie precum si in chirurgia ortopedica pentru a mari diafiza oaselor lungi si a falangelor; efectul de marire are loc datorita reactiei tesuturilor supuse unei forte de tragere si a capacitatii celulelor de a se multiplica.
Efecte: are loc o alungire naturala a penisului, dar in stare flacida. Nu are niciun efect asupra starii de erectie; necesita o dedicare aproapre supraomeneasca pentru a rezista fizic si psihic, timp disponibil suficient.

Riscuri: ruperea tesuturilor, leziuni, ruperea vaselor de sange, fractura de penis, leziuni ale nervilor, blocajul fluxului sangvin spre glandele peniene.

Intinderea mecanica cu extendere

Aceasta metoda consta in atasarea unui externder pe penis ce trebuie purtat pentru perioade de timp prestabilite (aproximativ 8 ore pe zi); acest dispozitiv aplica o forta constanta de tractiune care alungeste si mareste circumferinta penisului.

Metode „naturale” pentru marirea penisului

Pastile pentru marirea penisului

Multe produse (pastile, plasturi, ierburi, minerale si vitamine) sunt disponibile in comertul online, insa nu sunt aprobate de Asociatia de Alimente si Medicamente (FDA - SUA) . Nu exista nicio garantie a acestor produse, desi producatorii sutin ca in compozitia lor se afla plante cu efecte hormonale, suplimente pe baza de testosteron si vitamine.

Creme pentru marirea penisului

Exista o multitudine de creme si lotiuni ce contin vitamine, minerale, plante si hormoni. Stadiul cercetarilor actuale ne dezvaluie insa faptul ca nu s-a descoperit niciun produs de consum individual care sa aiba efecte garantate de marire a penisului.

Exercitii pentru marirea penisului

exercitii pentru marirea penisuluiDesi multe spoturi publicitare prezinta diferite exercitii fizice, promovand ideea unei conditii fizice sustinute prin training si exercitii de dezvoltare a musculaturii, trebuie sa stiti faptul ca penisul nu este un muschi.
Astfel, orice exercitii de crestere a masei musculare nu va avea niciun efect asupra cresterii in volum a penisului. Exercitiile de intindere manuala sau cu ajutorul dispozitivelor au un alt tip de actiune asupra tesuturilor sale (de expandare) si de aceea are loc o crestere a lungimii acestuia (anumite tipuri de stimulare pot intinde pielea si mari lungimea penisului).

Riscuri: spargerea unor vase de sange, hemoragii ale uretrei (ce poate cauza infectii si complicatii majore), disfunctie erectila temporara sau permanenta.

Interventii chirurgicale pentru marirea penisului

Nici interventia chirurgicala de marirea penisiului nu este recomandata de catre medicii plasticieni si urologi pentru scopuri cosmetice, intrucat pielea acestui organ este slab vascularizata si orice interventie asupra sa poate cauza moartea tesuturilor, pierderea sensibilitatii sau chiar impotenta. Prin aceste tehnici chirurgicale care se adreseaza tecilor corpilor cavernosi, se implanteaza tesuturi autologe si plastice.

Faloplastie

Chirurgia organului genital masculin, numita si faloplastie se adreseaza atat lungimii cat si grosimii penisului.

 • cresterea in lungime: consta in eliminarea tesutului adipos de la baza acestuia si sectionarea ligamentelor care sustin penisul in pozitia sa initiala, astfel suprafata exterioara a penisului va fi marita.
 • cresterea in grosime: se realizeaza prin inserarea unei substante sau grefa proprie de grasime, intre pielea penisului si corpii cavernosi sau transfer tegumentar total.

Riscuri: asociate oricarei interventii chirurgicale; cicatricile pot fi profunde, pozitia penisului erect va fi in jos, iar baza acestuia va avea o pilozitate crescuta, alterarea sensibilitatii tegumentare, scurtarea finala a penisului (datorita unor complicatii grave) .

* Efecte: Operatia de marire de penis poate modifica lungimea cu 3 pana la 5 centimetri si grosimea cu 1 pana la 3 centimetri. Marirea penisului prin interventie chirugicala este permanenta.

Complicatii si reactii adverse: reactii alergice la anestezic sau substantele injectate (mai putin grefa proprie de grasime), o stare crescuta de anxietate care impiedica atingerea satisfactiei sexuale, leziuni postoperatorii, dureri in timpul actului sexual, leziuni la nivelul tesuturilor sau a sistemului nervos din zona genitala.

Interventia chirurgicala dureaza aproximativ 60 de minute, se efectueaza sub efectul unei anestezii locale combinata cu un sedativ oral sau anestezie generala. Operatia se vindeca in aproximativ doua saptamani, necesitand o perioada de abstinenta de pana la sase saptamani. Interventia nu efectueaza modificari si nu altereaza corona (proeminenta de la baza glandului). Majoritatea interventiilor chirurgicale realizate la nivelul penisului sunt de fapt estetice, nu sunt asociate in nici un fel cu mecanismele biologice sau de functionare ale penisului.

Implant dermic

Metoda presupune implantarea de tesut adipos din alte parti ale corpului de la acelasi pacient.

Riscuri: nu modifica propriu-zis dimensiunea glandului penian, iar rezultatele pot fi inestetice (acumulari de grasime, deformari inestetice ale acestuia in erectie, o pozitie anormala etc).
Efectele sunt usor vizibile, regreseaza partial in timp, regresie data de reabsorbtia incompleta a grasimii.

Inserarea unui implant penian

Insererarea unui implant de penis este indicata doar la persoanele care au o cauza organica de impotenta (diabet, boli neurologice, traumatisme etc.).

Aceasta interventie consta in inlocuirea corpului cavernos cu implanturi si se realizeaza ca baza terapeutica pentru pacientii care sufera de impotenta completa. Implanturile (compuse dintr-o pompa, un rezervor si clindri cavernosi - de marime naturala) inlocuiesc direct si natural aceste structuri ale falusului, obtinandu-se o erectie.

Injectarea de lichid cu silicon in penis si scrot

Aceasta poate determina cresteri masive in volum a penisului, este ireversibila si poate avea efecte secundare grave (pierderea sensibilitatii, inabilitatea de a intretine raporturi sexuale penetrative, cicatrici, deformari, durere etc.)

Sfaturi si recomandari privind marirea penisului

 • Recomandarea generala a medicilor specialisti este sa nu apelati la aceste metode pentru marirea penisului fara a discuta in prealabil cu un medic, un psiholog si cu partenerul de viata. Necesitatea din punct de vedere medical, de a realiza o operatie de marire a penisului este extrem de rara, si de aceea acest subiect este controversat, considerat nenecesar si daunator.
 • Orice interventie de marire a penisului trebuie se fie realizata de catre un medic plastician sau urolog, calificat, autorizat.
 • Discutia cu partenerul de viata va edifica anumite temeri si intrebari. Un studiu legat de importanta marimii penisului in actul sexual a relevat faptul ca un procent destul de mare de respondente considera ca un penis mare ar putea fi incomod si provoca dureri si disconfort in timpul raportului sexual.
 • Prima recomandare medicala in ceea ce priveste aspectul dimensional al penisului este scaderea in greutate (pentru cei care au depasit greutatea ideala organismului. Unii barbati au o dimensiune normala a penisului, insa din cauza greutatii corporale, acesta este estompat de tesuturile adipoase.
 • Un truc cosmetic este epilarea zonei pubiene (o pilozitate crescuta poate micsora partea vizibila a penisului) . De asemena va creste si sensibilitatea zonei erogene din jurul bazei acestuia.
 • Scapati de tesuturile adipoase din jurul abdomenului care pot bloca vizibilitatea asupra organelor dumneavostra genitale si poate crea o perceptie gresita asupra dimensiunilor acestora. Slabind, penisul va parea mai mare si mai lung.
 • Fiti in forma ! Forma fizica excelenta, nu va mari proportiile penisului, in schimb va va oferi un corp de invidiat si o rezistenta fizica mai mare in timpul actului sexual si prelungirea duratei acestuia. Per ansamblu, va rezulta o calitate mai ridicata a actului sexual
 • In realitate, este mai importanta calitatea erectiei decat dimensiunea ei; conform unor studii, raportul dintre calitatea si dimensiunea erectiei este invers proportional, penisurile foarte mari realizand o erectie mai putin ferma.
 • Nu in ultimul rand, comunicati cu partenerul dumneavostra de viata pentru a afla preferintele sale sexuale si nemultumirile sale; „investigati” daca nu exista de fapt alte puncte in care ar trebui sa va imbunatatiti performantele: forma fizica, tehnica, durata, frecventa actului sexual.

Data actualizare: 10-02-2020 | creare: 01-10-2009 | Vizite: 558121
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Estetica masculina
 • Estetica masculina vs estetica feminina - diferente majore in abordarea procedurilor estetice
 • Faloplastia - interventie chirurgicala pentru marirea penisului
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum