Medicamentele pe bază de plante nu sunt o soluție împotriva obezității

©

Autor:

Medicamentele pe bază de plante nu sunt o soluție împotriva obezității
Remediile pe bază de plante nu pot fi recomandate împotriva obezității, deoarece nu există suficiente dovezi care să susțină ipoteza conform căreia acestea ar ajuta la pierderea în greutate.
Cercetătorii de la Universitatea din Sydney au realizat prima analiză globală a medicamentelor pe bază de plante pentru pierderea în greutate, găsind dovezi insuficiente pentru a recomanda orice tratament actual. Revizuirea sistematică, publicată în revista Diabet, obezitate și metabolism, a cuprins cele mai recente cercetări internaționale din domeniu.

Anchetatorii au folosit datele obținute din 54 de studii randomizate controlate în cadrul cărora a fost comparat efectul medicamentelor pe bază de plante cu medicamentele placebo pentru pierderea în greutate la peste 4.000 de participanți. Echipa de cercetători a descoperit că, deşi anumite medicamente pe bază de plante asigurau o pierdere în greutate mai mare decât medicamentele placebo, nu există o semnificație clinică, deoarece pierderea totală în greutate nu atingea valori de peste 2,5 kilograme.

„Problema cu suplimentele este că, spre deosebire de medicamentele farmaceutice, nu sunt necesare dovezi clinice înainte ca acestea să fie puse la dispoziția publicului.”, a spus autorul studiului, Nick Fuller. Cercetătorul a mai declarat că suplimentele pe bază de plante reprezintă o alternativă tot mai folosită pentru menținerea sau pierderea în greutate, în special din cauza creşterii incidenței obezității la nivel global.

Deşi suplimentele par sigure pentru consumul pe termen scurt, prețul crescut şi eficacitatea redusă fac din acestea un produs fără o semnificație clinică. Suplimentele pe bază de plante sunt produse care conțin o plantă sau combinații de plante ca ingredient activ. Acestea sunt disponibile sub diferite forme, inclusiv pastile, pulberi sau lichide.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 24-02-2020 | creare: 24-02-2020 | Vizite: 928
Bibliografie
Insufficient evidence backing herbal medicines for weight loss, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/02/200218104715.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum