Mersul pe bicicletă ar putea preveni diabetul de tip 2

©

Autor:

Mersul pe bicicletă ar putea preveni diabetul de tip 2
Potrivit unui studiu publicat în PLOS Medicine, mersul pe bicicletă până la locul de muncă sau în timpul liber poate scădea riscul de diabet zaharat de tip 2.

În studiu au fost incluși 24623 de bărbați și 27890 de femei din Danemarca, cu vârste cuprinse între 50 și 65 de ani. S-a observat că participanții care mergeau pe bicicletă erau mai puțin predispuși la diabet zaharat de tip 2, riscul de diabet scăzând odată cu creșterea timpului petrecut pe bicicletă. De asemenea, riscul de diabet a scăzut cu 20% la persoanele care au mers cu bicicleta timp de 5 ani.

Cercetătorii au avut în vedere în studiul lor și variabile precum dieta, consumul de alcool și fumatul, activitatea fizică a persoanelor în general, circumferința taliei și indexul de masă corporală. Descoperirea sugerează că mersul pe bicicletă început la vârsta adultă poate reduce riscul de diabet de tip 2, încurajând dezvoltarea de programe speciale în acest domeniu.

Mersul pe bicicletă poate fi la îndemână pentru multă lume întrucât poate fi inclus în activitățile de zi cu zi, fiind o alternativă pentru persoanele care nu au timp să facă mișcare.

Deși participanții la studiu au fost persoane de vârstă medie și bătrâni, cei care au început să meargă pe bicicletă au raportat un risc mai scăzut de diabet, sugerându-se faptul că nu este niciodată târziu să te apuci de bicicletă pentru a scădea riscul de boală cronică.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 19-04-2019 | creare: 01-08-2016 | Vizite: 1912
Bibliografie
Bicycling may help prevent type 2 diabetes, link: https://medicalxpress.com/news/2016-07-bicycling-diabetes.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Grăsimea abdominală este responsabilă de apariția diabetului tip 2 și a bolilor de inimă
  • Regimul alimentar ce ar putea facilita regenerarea pancreasului și tratamentul diabetului
  • Persoanele cu diabet și care adorm târziu ar putea avea un risc mai mare de depresie
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum