Merele organice au mai multe bacterii benefice decât cele convenționale

©

Autor:

Merele organice au mai multe bacterii benefice decât cele convenționale

Un nou studiu arată că merele organice au o comunitate bacteriană mai diversă și mai echilibrată - ceea ce le-ar putea face o variantă mai sănătoasă decât merele convenționale.
„Bacteriile, ciupercile și virusurile din alimente colonizează tranzitoriu intestinul. Gătitul ucide majoritatea acestora, astfel încât fructele și legumele crude sunt surse deosebit de importante de microbi intestinali”, a declarat autorul principal al studiului, profesorul Gabriele Berg, de la Graz University of Technology din Austria.

Cercetătorii au comparat bacteriile din merele cumpărate din magazine cu cele organice. Rezultatele au arătat că majoritatea bacteriilor sunt în semințe - 38%, iar o altă cantitate considerabilă se găsește în pulpa fructului – 20%, în timp ce coaja găzduiește doar 1,6 % bacterii. Din acest motiv, cercetătorii sugerează consumul întregului măr, inclusiv al miezului.

Merele organice testate conțineau, de asemenea, o mare varietate de tipuri de bacterii în proporții destul de echilibrate, care ar putea proteja împotriva agenților umani patogeni. Spre deosebire de acestea, majoritatea merelor convenționale conțineau un grup de bacterii dăunătoare pentru organism.


Deoarece merele testate au fost produse în Austria, rezultatele pot să nu fie valabile pentru merele din alte regiuni.

Sursa: Science Daily


Data actualizare: 06-08-2019 | creare: 06-08-2019 | Vizite: 712
Bibliografie
An apple carries about 100 million bacteria -- good luck washing them off. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190724090255.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: