Expunerile nutriționale timpurii pot afecta riscul de obezitate și adipozitate în copilărie și adolescență: o revizuire a studiilor recente

©

Autor:

Expunerile nutriționale timpurii pot afecta riscul de obezitate și adipozitate în copilărie și adolescență: o revizuire a studiilor recente
Un studiu recent publicat în revista Gastroenterology Clinics of North America a arătat că expunerile nutriționale (n.r. aportul de nutrienți al unui individ) în perioadele prenatale și ale copilăriei timpurii pot influența riscul de obezitate și adipozitate în copilărie și adolescență și pot afecta sănătatea unui individ pe termen lung.
Expunerile nutriționale timpurii sunt importante pentru dezvoltarea normală a copiilor și pot influența creșterea, dezvoltarea și starea de sănătate generală a copiilor pe termen lung. Calitatea dietei materne în timpul sarcinii și aportul adecvat de nutrienți sunt esențiale pentru dezvoltarea normală a fătului. Suplimentele alimentare și vitaminele pot fi, de asemenea, utile pentru a asigura un aport adecvat de nutrienți pentru o dezvoltare normală.

În plus, alimentele și băuturile complementare oferite copiilor în primele luni și ani de viață pot influența preferințele alimentare și pot afecta riscul de obezitate în viitor. Alimentele cu conținut ridicat de grăsimi și zahăr și băuturile îndulcite ar trebui evitate sau consumate cu moderație pentru a reduce riscul de obezitate și alte probleme de sănătate.

Studiul actual, o revizuire a celor mai recente studii privind expunerile nutriționale timpurii, a arătat că factori precum calitatea dietei materne, compoziția alimentelor și băuturilor complementare în timpul copilăriei pot afecta probabilitatea de obezitate infantilă. În consecință, notează autorii, este important să se ia măsuri preventive pentru a preveni obezitatea infantilă și pentru a promova un stil de viață sănătos încă din primele luni și ani de viață.

sursa: News Medical
foto: komokvm/Shutterstock.com

Data actualizare: 13-04-2023 | creare: 13-04-2023 | Vizite: 199
Bibliografie
Prenatal and early childhood nutritional exposures: a review of the developmental contributions to obesitym, link: https://www.news-medical.net/news/20230411/Prenatal-and-early-childhood-nutritional-exposures-a-review-of-the-developmental-contributions-to-obesity.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Apa - o soluție la îndemână pentru a reduce riscul de obezitate
  • Nutriția de precizie și genetica obezității
  • Prevenția obezității începe înainte de concepție
  •