Metaverse poate avea un impact pozitiv asupra sănătății publice

©

Autor:

Metaverse poate avea un impact pozitiv asupra sănătății publice
Metaverse, un termen folosit pentru a descrie un mediu virtual în care oamenii pot interacționa prin intermediul avatarelor lor digitale, ar putea avea un impact pozitiv asupra sănătății publice, potrivit unui articol recent publicat în Journal of Medical Internet Research.
Redactat de către profesorul Javad Koohsari de la Institutul de Știință și Tehnologie din Japonia, în colaborare cu cercetători de la alte șase institute importante de cercetare din Japonia și SUA, articolul propune trei moduri în care Metaverse poate ajuta la proiectarea, testarea și experimentarea unor medii care promovează sănătatea, pentru a minimiza riscul bolilor netransmisibile.

Printre aceste modalități, se menționează faptul că Metaverse ar putea să permită oamenilor să participe la activități virtuale care ar putea să îmbunătățească starea lor de sănătate, cum ar fi sesiuni de fitness, meditație sau terapie virtuală, lucru posibil în Metaverse. Deoarece majoritatea bolilor cronice sunt influențate în mare măsură de „mediul construit”, intervențiile de sănătate care modifică mediile construite pot fi utilizate pentru a reduce prevalența acestor afecțiuni.

De asemenea, Metaverse ar putea oferi oamenilor acces la informații utile despre sănătate, cât și posibilitatea să participe la campanii de sensibilizare și să interacționeze cu alți oameni care se confruntă cu probleme similare. Metaverse poate oferi oamenilor expunerea la medii naturale „verzi”, chiar și atunci când au acces redus sau deloc la aceste medii în lumea reală. Astfel, impactul asupra sănătății mintale ar putea fi redus.

Cu toate acestea, notează autorii, există și câteva provocări și riscuri asociate cu utilizarea Metaverse în domeniul sănătății. Unul dintre acestea este cel al disponibilității limitate al tehnologiei avansate în anumite părți ale lumii. De asemenea, ar trebui să existe o preocupare constantă pentru protecția datelor personale și a confidențialității informațiilor de sănătate. Printre dezavantajele Metaverse se numără, de asemenea, izolarea socială ca urmare a unei imersiuni excesive în medii virtuale, comportamentele anti-sociale, sedentarismul și expunerea prelungită la ecrane.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 23-02-2023 | creare: 23-02-2023 | Vizite: 221
Bibliografie
How can the metaverse improve public health? link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/02/230221113116.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: