Modificări ale liniilor directoare pentru tratamentul bolii Crohn

©

Autor:

Modificări ale liniilor directoare pentru tratamentul bolii Crohn
Asociația Americană de Gastroenterologie (AGA) a lansat noi orientări clinice care prezintă beneficiile și riscurile fiecărui medicament disponibil în prezent pacienților cu boala Crohn.
Pe baza unei revizuiri detaliate a literaturii disponibile, AGA recomandă introducerea timpurie a substanțelor biologice pentru pacienții care suferă de boala Crohn luminală și fistulizantă, mai degrabă decât să aștepte până când alte tratamente eșuează. Noile linii directoare sunt publicate în Gastroenterology, jurnalul oficial al Asociației.

Boala Crohn, un tip de boală inflamatorie intestinală care provoacă inflamații în tractul gastro-intestinal, poate determina probleme de sănătate zilnice, spitalizări frecvente și intervenții chirurgicale, atunci când nu este controlată adecvat. Deși nu există un remediu pentru boala Crohn, în prezent există tratamente care pot ajuta pacienții să ducă o viață fără simptome. „Odată cu intrarea pe piață a multor medicamente noi, capacitatea clinicianului de a trata pacienții cu boala Crohn s-a îmbunătățit foarte mult în ultimii 20 de ani”, a declarat autorul principal Joseph D. Feuerstein, cercetător la Beth Israel Deaconess, Boston, Massachusetts.

Recomandări cheie din ghid:

 • 1. Medicamentele biologice sunt cele mai eficiente medicamente pentru tratamentul Crohn și trebuie utilizate mai devreme, mai degrabă decât să întârzie utilizarea acestora până după eșecul mezalaminei și/sau corticosteroizilor, la pacienții cu boală Crohn moderată până la severă sau fistulizantă.
 • a. Se recomandă agenți ai factorului de necroză antitumorală (anti-TNF) sau ustekinumab, iar vedolizumab este sugerat ca tratament de primă linie.
 • b. La pacienții care nu au răspuns anterior la agenții anti-TNF, AGA recomandă ustekinumab sau vedolizumab.
 • c. Natalizumabul biologic nu mai este recomandat din cauza evenimentelor adverse potențiale și a disponibilității unor opțiuni de tratament mai sigure.

„Sperăm ca acest nou ghid să fie un manual pentru clinicieni în selectarea terapiilor potrivite pentru pacienții lor, care ar trebui să conducă la rezultate îmbunătățite ale pacientului și la o nevoie mai mică de intervenții chirurgicale invazive”, a declarat același cercetător.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 02-06-2021 | creare: 02-06-2021 | Vizite: 524
Bibliografie
AGA recommends early use of biologics in patients with moderate-to-severe Crohn's disease, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/05/210527112557.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Diagnosticarea precoce a bolii Crohn, prin intermediul biomarkerilor serici
 • Stresul poate suprimă sistemul imunitar înnăscut, sporind riscul de a dezvolta boli cronice, inclusiv boala Crohn
 • Boala Crohn: cercetări recente pot ajuta la înțelegerea mai exactă a mecanismelor bolii
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum