Grăsimile sănătoase din dietă, un ajutor în combaterea bolilor inflamatorii intestinale
Grăsimile din dietă ar putea conduce la modificări ale florei intestinale, modificări ce joacă un rol vital în combaterea inflamaÈ›iei caracteristică bolii Crohn – aceasta fiind concluzia principală a cercetătorilor din cadrul Case Western Reserve University School of Medicine.
Studiul a fost realizat pe modele animale È™i a revelat faptul că, administrarea grăsimilor aÈ™a-numite „sănătoase” de origine vegetală, inclusiv uleiul de cocos È™i untul de cacao, a redus drastic diversitatea microflorei bacteriene È™i implicit inflamaÈ›ia la È™oriceii care prezentau semne È™i simptome inflamatorii similare bolii Crohn – cu circa 30%.
Validarea acestor date prin studii clinice pe oameni ar putea conduce la identificarea È™i testarea ca probiotic a speciilor bacteriene ce mediază procesele inflamatorii în Boala Crohn, mediere dependentă de aportul doar al anumitor tipuri de grăsimi din dietă.
Concluziile studiului trebuie tratate cu precauÈ›ie, spun cercetătorii, deoarece reacÈ›iile organismului atât la aportul de grăsimi alimentare, dar È™i impactul asupra compoziÈ›iei florei intestinale, sunt unice pentru fiecare individ. Altfel spus, nu toate grăsimile „sănătoase” sunt „bune” pentru toate persoanele.
În acelaÈ™i timp, aceste rezultate sunt promițătoare pentru că dieta este un factor facil modificabil pentru ameliorarea stării de sănătate a pacienÈ›ilor cu boală Crohn, fără efectele secundare È™i riscurile pe care le pot implica terapia farmacologică a patologiei, de e exemplu. Provocarea care rămâne este identificarea factorilor ce stabilesc dacă un tip de grăsime din dietă este „bun” sau „rău” în boala Crohn.
Sursa: News-Medical.Net
Studiul a fost realizat pe modele animale È™i a revelat faptul că, administrarea grăsimilor aÈ™a-numite „sănătoase” de origine vegetală, inclusiv uleiul de cocos È™i untul de cacao, a redus drastic diversitatea microflorei bacteriene È™i implicit inflamaÈ›ia la È™oriceii care prezentau semne È™i simptome inflamatorii similare bolii Crohn – cu circa 30%.
Rezultatele acestui studiu sunt primele care asociază modificările la nivelul microbiomului intestinal sub influenÈ›a grăsimilor dietetice cu ameliorarea inflamaÈ›iei din boala Crohn. CiteÈ™te mai multe despre boala Crohn în articol.
Validarea acestor date prin studii clinice pe oameni ar putea conduce la identificarea È™i testarea ca probiotic a speciilor bacteriene ce mediază procesele inflamatorii în Boala Crohn, mediere dependentă de aportul doar al anumitor tipuri de grăsimi din dietă.
Concluziile studiului trebuie tratate cu precauÈ›ie, spun cercetătorii, deoarece reacÈ›iile organismului atât la aportul de grăsimi alimentare, dar È™i impactul asupra compoziÈ›iei florei intestinale, sunt unice pentru fiecare individ. Altfel spus, nu toate grăsimile „sănătoase” sunt „bune” pentru toate persoanele.
În acelaÈ™i timp, aceste rezultate sunt promițătoare pentru că dieta este un factor facil modificabil pentru ameliorarea stării de sănătate a pacienÈ›ilor cu boală Crohn, fără efectele secundare È™i riscurile pe care le pot implica terapia farmacologică a patologiei, de e exemplu. Provocarea care rămâne este identificarea factorilor ce stabilesc dacă un tip de grăsime din dietă este „bun” sau „rău” în boala Crohn.
Sursa: News-Medical.Net
Data actualizare: 26-04-2020 | creare: 28-07-2017 | Vizite: 1851
Bibliografie
Study shows how high fat diets can alter gut bacteria to combat harmful inflammation, link: https://www.news-medical.net/news/20170622/Study-shows-howc2a0high-fatc2a0diets-can-alter-gut-bacteria-to-combat-harmful-inflammation.aspx©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Cercetătorii investigează efectele fibrelor dietetice la șoareci
- Alimentația insuficientă crește riscul afecțiunilor mentale la copii
- S-a demonstrat că excesul de zahăr crește riscul apariției bolilor inflamatorii intestinale
- Care sunt factorii care influențează dorința oamenilor de a consuma alimente modificate genetic?
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Boala Crohn
- Rectocolita ulcero-hemoragica
- Etiopatogenia bolilor inflamatorii intestinale
- Bolile inflamatorii intestinale - manifestarile extradigestive
- Boala Crohn și sarcina
- Boala Crohn la copii
- Bolile inflamatorii intestinale
- Regim boala Crohn
- Grăsimile alimentare: pe care să le alegem?
- Grăsimile benefice sănătății
- Omega 3. Surse si beneficii
- Uleiuri vegetale
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Boala Crohn si ma simt inca foarte slabita
- Boala Crohn
- Scaun neformat si boala Crohn in familie
- Operație Pseudopolip inflamator anal- e posibil?
- Retete de regim in boala crohn
- Boala inflamatoare intestinala
- Diagnosticat cu boala Crohn