Nanorețeaua cu eliberare de vitamine pentru regenerarea nervilor periferici

©

Autor:

Nanorețeaua cu eliberare de vitamine pentru regenerarea nervilor periferici
În cazul leziunilor severe ale nervilor periferici, există o procedură standard utilizată de decomprimare a nervului lezat și de sutură a nervului sau folosirea de grefe nervoase. Acestea nu facilitează însă și regenerarea, motiv pentru care cercetătorii au dezvoltat o rețea din nanofibre ce ar putea fi utilizată pentru tratarea afecțiunilor cum este sindromul de tunel carpian.

Rețeaua de fibre a fost creată de către cercetătorii din cadrul National Institute for Material Science din Japonia în colaborare cu Universitatea Osaka. Rețeaua sau plasa are formă plată întinsă și este plasată chirurgical în jurul nervului lezat ca un manșon.

Este din material plastic biodegradabil extrem de moale ce se dizolvă și este absorbit fără probleme de organism în timp. Este impregnată cu vitamina B12 – despre care s-a arătat că este implicată în negenerarea nervilor - ce este eliberată din manșon în locul leziunii. Conform cercetătorilor, administarrea orală de vitamina B12 nu este în mod particular eficientă la tratarea leziunilor nervilor.

În cadrul studiilor de laborator, rețeaua a fost utilizată pentru tratarea nervilor sciatici lezați la cobai. Aceștia și-au recăpătat funcțiile motorii și senzitive în mai puțin de 6 săptămâni, ceea ce este semnificativ mai rapid decât în cazul utilizării metodei tradiționale.

Cercetătorii lucrează momentan în colaborare cu o companie farmaceutică pentru derularea  unui studiu clinic pe subiecți umani, cu scopul de a testa eficiența tehnologiei.

Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Acta Biomaterialia.

Sursa: NewAtlas

Data actualizare: 03-04-2022 | creare: 14-03-2017 | Vizite: 8947
Bibliografie
Vitamin-dispensing nanomesh designed to get on peoples' nerves, link: http://newatlas.com/nerve-nanomesh/48174/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Leziunile nervilor caracteristice diabetului tip 2, detectabile la nivelul corneei
  • Durerea sciatică - ce este și cum o tratezi
  • Sciatica - ce este, cum se manifestă, diagnostic, tratament
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum