Noi reparații ale arterelor cardiace cu ajutorul unui dispozitiv nou aprobat

©

Autor:

Noi reparații ale arterelor cardiace cu ajutorul unui dispozitiv nou aprobat
Regurgitarea tricuspidiană este o condiție în care valva tricuspidă a inimii nu se închide complet, permițând sângelui să se întoarcă în atriu, ceea ce face ca inima să pompeze mai greu pentru a muta sângele prin valvă. Afectând aproximativ 1,6 milioane de americani, simptomele includ pulsarea activă în venele gâtului, mărirea ficatului, oboseala și umflăturile corpului. Netratată, aceasta poate duce la fibrilație atrială, insuficiență cardiacă, afecțiuni renale și chiar deces.
Tratamentele nonchirurgicale actuale se limitează la diuretice și medicamente care ameliorează simptomele. Cu toate acestea, pacienții cu regurgitare tricuspidiană severă prezintă un risc extrem de mare pentru intervențiile chirurgicale, fiind adesea doar monitorizați și tratați cu diuretice.

Echipa de cardiologie de la UC Davis Health este printre primele din SUA care tratează pacienții cu regurgitare tricuspidiană utilizând un cateter inovativ printr-o procedură minim invazivă numită reparare transcateter de tip edge-to-edge (TEER). Acest tratament este posibil datorită dispozitivului medical TriClip™ de la Abbott, UC Davis Medical Center fiind una dintre primele locații din țară care are acces la acest sistem comercial și prima din vestul Statelor Unite care îl utilizează de la aprobarea sa recentă de către FDA.

Procedura TEER tricuspidiană implică introducerea unui dispozitiv printr-un cateter începând din zona inghinală, ghidat de raze X și ultrasunete. Odată ajuns la inimă, dispozitivul aduce împreună părțile valvelor, îmbunătățind astfel sigilarea și reducând scurgerea. Dispozitivul a fost testat pentru siguranță și eficacitate clinică ca parte a studiului TRILUMINATE Pivotal, iar UC Davis Health a avut una dintre cele mai mari rate de înscriere în acest studiu clinic național.

Această abordare minim invazivă permite inimii să pompeze sângele mai eficient și să amelioreze simptomele regurgitării tricuspidiene. UC Davis Health este lider în repararea transcatheter de tip edge-to-edge de aproape două decenii și oferă, de asemenea, mai multe proceduri minim invazive pentru repararea valvei mitrale. Dr. Singh de la UC Davis a subliniat că disponibilitatea comercială a sistemului TriClip reprezintă o onoare și o dovadă a abordării excelente bazate pe echipă în îngrijirea pacienților, misiunea centrului fiind de a oferi îngrijire completă, eficientă și de înaltă calitate.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 17-04-2024 | creare: 17-04-2024 | Vizite: 171
Bibliografie
Cardiology team performs novel heart artery repair with newly approved device, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/04/240409170147.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum