O abordare personalizată poate scădea riscul tulburărilor de memorie la vârstnici

©

Autor:

O abordare personalizată poate scădea riscul tulburărilor de memorie la vârstnici
În timp ce noi medicamente pentru boala Alzheimer se îndreaptă spre aprobarea, cercetătorii de la UC San Francisco și Kaiser Permanente Washington au descoperit că schimbările personalizate în sănătate și stil de viață pot întârzia sau chiar preveni pierderea memoriei pentru adulții în vârstă cu risc ridicat.
Studiul, cunoscut sub numele de SMARRT, s-a concentrat pe oferirea unui coaching personalizat pentru fiecare participant, bazat pe profilul lor de risc, preferințe și priorități.

Cercetările publicate în JAMA IM a implicat 172 de participanți, dintre care jumătate au primit coaching personalizat pentru a îmbunătăți sănătatea și stilul de viață în domenii care ar putea crește riscul de Alzheimer, cum ar fi diabetul necontrolat și sedentarismul.

Participanții care au urmat coaching-ul au experimentat o îmbunătățire modestă în testele cognitive, cu o îmbunătățire de 74% față de grupul fără intervenție. Au fost observate, de asemenea, îmbunătățiri în factorii de risc și calitatea vieții, cu aproximativ 145%, respectiv 8%.

Participanții la studiu au fost în mare parte motivați să facă schimbări de stil de viață pentru a reduce riscul de demență. Aceștia au colaborat cu un asistent medical și un antrenor de sănătate pentru a selecta și aborda factorii de risc specifici, cu sesiuni de coaching la câteva luni.

Participanții fără intervenție au primit materiale educaționale despre reducerea riscului de demență.

Pandemia nu a diminuat efectele pozitive ale studiului, cu participanții din grupul de intervenție având rezultate mai bune cognitiv și mai puțini factori de risc după studiu.

Studiul sugerează că programele de reducere a riscului pot fi o alternativă eficientă și accesibilă la medicamentele anti-amiloid, cu potențialul de a fi integrate în managementul bolii Alzheimer, similar cu tratamentul bolilor cardiovasculare.

sursa: News Medical

Data actualizare: 29-11-2023 | creare: 29-11-2023 | Vizite: 434
Bibliografie
Personalized health and lifestyle changes can delay memory loss in older adults, link: https://www.news-medical.net/news/20231127/Personalized-health-and-lifestyle-changes-can-delay-memory-loss-in-older-adults.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • STUDIU: Alergarea combate efectele negative ale stresului asupra memoriei
  • Utilizarea computerului previne pierderile de memorie asociate înaintării în vârstă
  • Prevenirea pierderilor de memorie
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum