O modalitate nouă de testare a medicamentelor explică de ce eșuează medicamentele pentru Alzheimer

O modalitate nouă de testare a medicamentelor explică de ce eșuează medicamentele pentru Alzheimer

©

Autor:

O modalitate nouă de testare a medicamentelor explică de ce eșuează medicamentele pentru Alzheimer
Analizând mecanismele bolii Alzheimer în neuronii umani, cercetătorii de la Universitatea din California au identificat o nouă metodă de screening a medicamentelor folosite împotriva bolii, care explică de ce tratamentele actuale nu dau rezultatele dorite. Cercetătorii au propus noi È›inte pentru dezvoltarea medicamentelor împotriva bolii.
Dezvoltarea medicamentelor pentru boala Alzheimer a fost condusă de mult de ipoteza că plăcile de amiloid, formate prin acumularea proteinelor beta-amiloid în creier, sunt cele care distrug neuronii È™i cauzează boala Alzheimer. În consecință, multe eforturi de cercetare s-au concentrat pe proiectarea unor medicamente care elimina aceste plăci. O astfel de abordare nu a condus însă la o vindecare sau la îmbunătățirea demenÈ›ei la pacienÈ›i. Mai mult decât atât, în unele cazuri tratamentul a înrăutățit boala.

Pentru a înÈ›elege de ce, cercetătorii au dezvoltat o metodă de screening a medicamentelor care analizează ce mecanisme de boală sau endotipuri se modifică în neuronii pacienÈ›ilor ca urmare a tratamentului. Endotipul cel mai studiat a fost formarea plăcii de amiloid, însă È™i alte endotipuri au fost, de asemenea, în atenÈ›ia oamenilor de È™tiință. Acestea includ de-diferenÈ›ierea neuronilor la o stare anterioară a celulei „non-neuronale”, suprimarea genelor neuronale È™i pierderea conexiunilor sinaptice.

În studiu, cercetătorii au analizat două medicamente experimentale pentru Alzheimer, care au fost concepute pentru a reduce sau a preveni creÈ™terea plăcilor de amiloid. Primul medicament candidat, numit Semagacestat, a eÈ™uat în studiile clinice în stadiu avansat. Celălalt a fost un medicament dezvoltat de co-autorul studiului, Steven Wagner, care este profesor de neuroÈ™tiinÈ›e la Universitatea din California.

Cercetătorii au descoperit că medicamentele fixează doar unele endotipuri, cum ar fi formarea plăcilor de amiloid. Medicamentele, de asemenea, fixează parÈ›ial endotipul de de-diferenÈ›iere, forÈ›ând celulele „non-neurone” să se transforme înapoi în neuroni. Cu toate acestea, transformarea nu este completă, deoarece neuronii încă nu au conexiuni sinaptice È™i, prin urmare, nu pot comunica între ei.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 01-02-2022 | creare: 01-02-2022 | Vizite: 396
Bibliografie
New drug screening method answers why Alzheimer’s drugs fail, suggests new targets, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/01/220127104219.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea, gelozia È™i indispoziÈ›ia la femei au fost asociate cu creÈ™terea riscului de Alzheimer
  • Sforăitul È™i apneea de somn, asociate cu un declin cognitiv prematur
  • Ar putea un simplu test de salivă să depisteze boala Alzheimer?
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum