O nouă abordare medicală poate evalua riscul de osteoporoză

©

Autor:

O nouă abordare medicală poate evalua riscul de osteoporoză
O nouă tehnică cu ultrasunete oferă un mod non-invaziv de evaluare a structurii osoase la microscop. Cercetătorii speră să ajusteze tehnica pentru a fi utilizată în evaluarea riscului de osteoporoză. Cercetătorii au demonstrat, de asemenea, că o variație a aceleiași tehnici poate distinge între tumori și țesutul sănătos.
Potrivit autorului studiului, Marie Muller: „undele sonore vor călători prin părțile solide ale osului și apoi se vor împrăștia ori de câte ori lovesc un por”. Plecând de la viteza cu care sunt difuzate undele cu ultrasunete, cercetătorii au putut evalua, atât numărul de pori dintr-o anumită zonă - sau densitatea porilor, cât și mărimea acestora.

Muller a condus, de asemenea, un studiu care a folosit o tehnică aproape identică pentru a încerca să distingă între țesutul moale sănătos și tumorile solide, la șobolanii de laborator.

Studiul tumoral a folosit microbule care au fost injectate în vasculatura șobolanilor. Deoarece bulele provoacă difuzarea undelor cu ultrasunete - la fel ca porii în os - ultrasunetele pot urmări modificările densității microbulelor în timp ce călătoresc în vasele de sânge.

Plecând de la informația că tumorile creează rețele de vase de sânge care sunt mai dense și mai complexe decât ceea ce se găsește în țesutul sănătos, cercetătorii au descoperit că ar putea identifica tumorile căutând zonele în care microbulele sunt difuzate într-un ritm lent.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 27-09-2019 | creare: 27-09-2019 | Vizite: 607
Bibliografie
Novel approach to ultrasound raises possibility of new medical applications. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/09/190917104500.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum putem reduce riscul de osteoporoză?
  • Dieta anti-inflamatoare, osteoporoza și riscul de fracturi la femei
  • Cum previi osteoporoza
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum