Administrarea antibioticelor în ambulatoriu la pacienții cu apendicită este sigură și reduce necesitatea intervenției chirurgicale

©

Autor:

Administrarea antibioticelor în ambulatoriu la pacienții cu apendicită este sigură și reduce necesitatea intervenției chirurgicale
Conform unui studiu publicat recent în Jurnalul JAMA, administrarea antibioticelor în ambulatoriu la pacienții cu apendicită este sigură. Utilizarea antibioticelor în această manieră permite multor pacienți să evite intervenția chirurgicală și spitalizarea.
La studiu au participat 726 de participanți randomizați pentru a lua antibiotice, iar 46% dintre aceștia au fost externați din spital în 24 de ore. Participanții aveau apendicită confirmată imagistic, iar datele acestora au fost înregistrate între 2016 și 2020.

Oamenii de știință consideră că administrarea antibioticelor la această categorie de pacienți este sigură și ar trebui să intre în procesul decizional dintre medic și pacient.

În săptămâna după externare, managementul ambulatoriu a fost asociat cu cel mult un un efect advers grav la 100 de pacienți, analizând peste 90% dintre pacienții cărora li s-au administrat antibiotice din lotul de studiu.

Studiul aparține unui program de comparare a rezultatelor medicamentelor tip antibiotic și apendicectomie (din eng. CODA), care a indicat faptul că tratamentul medicamentos nu este inferior ca rezultate față de apendicectomia realizată în urgentă.

Prin urmare, Colegiul American de Chirurgie constată faptul că prin dovezile clinice aduse, majoritatea pacienților cu apendicită pot fi tratați cu antibiotice. Abordarea ambulatorie a apendicitei este sigură și poate reduce costurile asistenței medicale.

sursa: News Medical
foto: busracavus/iStockphoto

Data actualizare: 11-07-2022 | creare: 11-07-2022 | Vizite: 514
Bibliografie
Outpatient antibiotic management of patients with appendicitis is safe, helps avoid surgery, link: https://www.news-medical.net/news/20220706/Outpatient-antibiotic-management-of-patients-with-appendicitis-is-safe-helps-avoid-surgery.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antibioticele comune ar putea cauza confuzie mentală temporară
  • Tratamentul pentru infecțiile rezistente la antibiotice ar putea fi deja existent pe piață
  • Antibioticele ar putea afecta sistemul imunitar și dezvoltarea neuronilor
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum