Administrarea antibioticelor în ambulatoriu la pacienții cu apendicită este sigură și reduce necesitatea intervenției chirurgicale

La studiu au participat 726 de participanți randomizați pentru a lua antibiotice, iar 46% dintre aceștia au fost externați din spital în 24 de ore. Participanții aveau apendicită confirmată imagistic, iar datele acestora au fost înregistrate între 2016 și 2020.
Oamenii de știință consideră că administrarea antibioticelor la această categorie de pacienți este sigură și ar trebui să intre în procesul decizional dintre medic și pacient.
În săptămâna după externare, managementul ambulatoriu a fost asociat cu cel mult un un efect advers grav la 100 de pacienți, analizând peste 90% dintre pacienții cărora li s-au administrat antibiotice din lotul de studiu.
Studiul aparține unui program de comparare a rezultatelor medicamentelor tip antibiotic și apendicectomie (din eng. CODA), care a indicat faptul că tratamentul medicamentos nu este inferior ca rezultate față de apendicectomia realizată în urgentă.
Prin urmare, Colegiul American de Chirurgie constată faptul că prin dovezile clinice aduse, majoritatea pacienților cu apendicită pot fi tratați cu antibiotice. Abordarea ambulatorie a apendicitei este sigură și poate reduce costurile asistenței medicale.
sursa: News Medical
foto: busracavus/iStockphoto
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Azitrox 500 - cum se ia?
- Durere in partea dreapta jos
- Antibioticele vs Xanax & Escitalopram
- Febra dupa tratament cu antibiotic
- Din septembrie tratez o sinuzita maxilara, cu diverse antibiotice
- Apendicita?
- Racita... sa trec pe antibiotice chiar daca nu fac febra?
- Augmentin cu o zi inainte de operatie sinus lift
- Balonare de la Klacid?!
- Sarcina si Wilprafen 500, Klion D100