O nouă metodă de protejare și creștere a neuronilor

Numeroase tulburări neurodegenerative sunt caracterizate de leziuni la nivelul axonilor. Rolul axonilor este de a conduce impulsurile electrice între neuroni iar leziunile acetora pot determina chiar moartea celulară.
Potrivit datelor actuale, inhibarea unei enzime denumită DLK (dual leucine zipper kinase) pare să protejeze neuronii pe modele de cobai cu boli neurodegenerative. Totuși, aceleași date susțin că DLK inhibă și regenerarea axonilor. La momentul actual, nu există metode prin care se pot aduce modificări la nivel genetic, cu scopul de a îmbunătăți supraviețuirea și regenerarea neuronilor.
În noul studiu, cercetătorii au identificat un grup de gene care, dacă sunt inhibate, favorizează supraviețuirea și regenerarea neuronilor optici. Pentru aceasta, ei au creat celule ganglionare retiniene (RGC) din celule stem umane, pe care le-au monitorizat. Celulele ganglionare retiniene reprezintă un tip de neuron localizat pe suprafața internă a retinei ochiului, cu rol în primirea informațiilor vizuale de la fotoreceptori și transmiterea lor la creier.
În prima parte a monitorizării, oamenii de știință au testat un grup de substanțe chimice pentru capacitatea lor de a favoriza supraviețuirea celulelor ganglionare retiniene. În a doua parte, ei au evaluat capacitatea de stimulare a regenerării.
Conform rezultatelor, genele identificate au crescut supraviețuirea și regenerarea celulelor ganglionare retiniene, atunci când au fost inhibate.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Telepatia sau comunicarea creier-creier prin intermediul Internetului
- Care este „doza optimă” de exercițiu fizic pentru ameliorarea sănătății cognitive la vârstnici?
- Medicamentele folosite pentru reducerea colesterolului reduc totodată riscul de parkinsonism
- Respirația modelează creierul: ritmul respirației influențează ritmul creierului
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni