Exercițiile pentru brațe îmbunătățesc capacitatea motorie după AVC

©

Autor:

Exercițiile pentru brațe îmbunătățesc capacitatea motorie după AVC
În urma unui studiu s-a descoperit că exercițiile pentru brațe pot îmbunătăți mersul la persoanele care au suferit un accident cerebral vascular, chiar și la câțiva ani de la eveniment. Rezultatele studiului au fost publicate în revista Journal of Neurophysiology.

Cercetătorii de la University of Victoria din British Columbia, Canada, au lucrat cu un grup de adulți vârstnici, care au suferit un accident vascular în urma cu 7 luni până la 17 ani, față de începerea cercetărilor. Participanții la studiu au efectuat exerciți de ciclism pentru brațe de intensitate moderată, în trei ședințe de 30 de minute, în fiecare săptămână, timp de cinci săptămâni.

Cercetătorii au măsurat capacitatea fizică a voluntarilor înainte și după antrenament, folosind diagrame și teste standard pentru funcția fizică. Acestea au inclus:
  • Șase minute mers - cât de departe ajunge o persoană în șase minute de mers;
  • Viteză mers 10 minute - cât de repede poate merge o persoană în 10 minute;
  • Viteză pornire și mers - timpul necesar unei persoane pentru a se ridica din poziție șezând, a merge trei metri și a se întoarce și așeza din nou.

A mai fost testată activitatea electrică în mușchi și reflexul de întindere în parte de jos a piciorului și încheietura mâinii, atât la ciclism cu brațele, cât și la mers.

Rezultatele testelor au indicat o îmbunătățire a performanțelor la toate testele de mers, chiar cu până la 28% la testele „Viteză pornire și mers”. Ciclismul brațelor a ajutat, de asemenea, la diminuarea încordării din mușchi și creșterea activității neuronale. Porivit cercetătorilor, nervii brațelor s-au activat și s-au adaptat pentru a îmbunătăți funcția măduvii spinării în alte zone ale corpului afectate de AVC, cum ar fi picioarele.

„Deși îmbunătățirile în mers nu sunt la fel de puternice ca cele din alte forme de antrenament, totuși evidențiază rolul pe care antrenamentul brațelor îl are în reabilitarea locomotorie”, au mai adăugat cercetătorii.

Sursa: ScienceDaily

Data actualizare: 07-02-2019 | creare: 07-02-2018 | Vizite: 1694
Bibliografie
Arm exercise improves walking ability after stroke, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/02/180206115454.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Suportul emoțional – esențial pentru recuperarea după un AVC
  • Alți 22 noi factori de risc genetic pentru AVC
  • Recuperarea motorie după AVC accelerată de stimularea nervului vag
  •