O nouă tehnică microscopică bazată pe nanocanale permite studiul unor particule aproape invizibile

©

Autor:

O nouă tehnică microscopică bazată pe nanocanale permite studiul unor particule aproape invizibile
Biomoleculele sunt necesare pentru a dezvolta medicamente și vaccinuri noi, existând tehnici de microscopie care permit studiul revoluționar al particulelor mici în starea lor naturală, conform cercetătorilor de la Universitatea de Tehnologie Chalmers.
Noua tehnică microscopică prezentată de oamenii de știință permite, de exemplu, urmărirea modului în care celulele pot secreta nanoparticule cu rol esențial în dezvoltarea răspunsului imunitar.

În general, nanomoleculele au dimensiuni foarte reduse, fiind marcate fluorescent sau prin atașarea unei alte suprafețe. Metoda unică de microscopie studiază biomoleculele prin intermediul unor nanocanale care permit obținerea informațiilor indirecte cu privire la formă, mărime, dar și alte particularități ale nanoparticulelor. Canalele sunt umplute cu un fluid de test, iar molecula apare ca o umbră întunecată care se mișcă liber în acesta. Cu ajutorul tehnicii devin vizibile particule cu greutate moleculară de aproximativ 60 kilodaltoni. Particule biologice mai mari, precum veziculele extracelulare, diverse lipoproteine sau substanțe anorganice pot fi în continuare studiate.

Astfel, noua metodă de vizualizare microscopică imprimă un standard superior și contribuie la observarea unor particule mult mai mici care sunt invizibile prin microscopia optică sau electronică actuală.

Scopul cercetătorilor este de a contribui la eficientizarea proceselor de recunoaștere și dezvoltare a unor noi medicamente, bazate pe nanoparticule.

sursa: Science Daily
foto: Chalmers University of Technology

Data actualizare: 23-06-2022 | creare: 23-06-2022 | Vizite: 279
Bibliografie
Nanochannels light the way towards new medicine, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/06/220616101914.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nano-tehnologia - utilitate în vindecarea leziunii acute de rinichi
  • Nanotehnologia ADN-ului este sigură pentru uz medical
  • Utilizarea nanotehnologiei pentru îmbunătățirea potențialului terapeutic împotriva cancerului al polifenolilor
  •