O nouă terapie crește șansele de supraviețuire la pacienții cu tumori cerebrale

©

Autor:

O nouă terapie crește șansele de supraviețuire la pacienții cu tumori cerebrale

Administrarea unei combinații de medicamente chimioterapice în timpul operației de cancer cerebral, cu ajutorul unui polimer biodegradabil, duce la supraviețuirea pe termen lung, au descoperit cercetătorii de la Universitatea din Nottingham.
Într-un nou studiu publicat în Clinical Cancer Research, oamenii de știință au analizat șansele de supraviețuire la șoarecii cu glioame maligne, după ce au primit o combinație de două medicamente chimioterapice - etoposid și temozolomidă. Administrarea acestora a fost realizată cu ajutorul unui polimer biodegradabil numit PLGA / PEG.

Medicamentele au fost amestecate, la temperatura camerei, sub forma unei paste. Aceasta a fost, apoi, aplicată pe cavitatea creierului, creată după îndepărtarea tumorii în timpul operației. Pasta a reușit să elibereze medicamentele chimioterapice în creier și să țintească celulele canceroase care determină revenirea cancerului.

Animalele care au primit această intervenție au supraviețuit mai mult în comparație cu cele tratate cu tratamentul standard de îngrijire.

Glioblastomul multiform este cea mai agresivă și comună tumoare cerebrală. Tratamentul este limitat de incapacitatea medicamentelor potențial eficiente de a pătrunde în creier atunci când sunt livrate prin fluxul sanguin sau administrate oral.

Sursa: Science Daily


Data actualizare: 01-08-2019 | creare: 01-08-2019 | Vizite: 3452
Bibliografie
Biomaterial-delivered chemotherapy leads to long-term survival in brain cancer. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190718112422.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dieta ketogenică - de ajutor pentru persoanele cu cancer cerebral?
  • Medicamente antidiabetice asociate cu scăderea riscului de tumori cerebrale
  • Inovare în tratamentul glioblastomului prin imunoterapie alogenă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum