Obiceiurile de somn asociate cu consumul de alcool și droguri la adolescenți

©

Autor:

Obiceiurile de somn asociate cu consumul de alcool și droguri la adolescenți
Un studiu al universității Pittsburgh School of Medicine a descoperit că durata și calitatea somnului la sfârșitul copilăriei pot prezice consumul de alcool și droguri în adolescența târzie. Studiul a fost publicat în revista Drug and Alcohol Dependence.

Cercetătorii au analizat 186 de băieți din Pennsylvania ai căror mame au completat un chestionar - Child Sleep Questionnaire - privind somnul copilului la vârsta de 11 ani. Pe baza răspunsurilor s-a calculat timpul și calitatea somnului. La vârsta de 20 și 22 de ani, aceiași băieți au completat ei înșiși un chestionar privind consumul de cannabis și alcool.

După ce s-au luat în calcul rasa, problemele socio-economice, pericolele din cartier, autoreglarea, internalizarea și externalizarea problemelor, s-a găsit o asociere între durata și calitatea somnului la 11 ani și consumul de alcool și droguri pe perioada adolescenței.

Participanții la studiu care au dormit cel mai puțin - comparativ cu cei care au dormit cel mai mult - au fost și cei mai predispuși la consumul timpuriu și repetat de alcool și cannabis. Fiecare oră în minus de somn la vârsta de 11 ani a fost asociată cu o grăbire cu 20% a primei utilizări. Calitatea slabă a somnului a fost asociată cu un consum mai timpuriu de alcool și cannabis, precum și cu consumul repetat.

„După ce am luat în considerare posibilele influențe, am reușit să stabilim că problemele de somn preced problemele legate de consumul de droguri și alcool. Pe lângă alte eforturi pentru prevenția consumului de substanțe, somnul este un element pe care trebuie sa-l avem în vedere.”, a declarat Dr. Brant P. Hasler, profesor în psihologie și psihiatrie, autor al studiului de față.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 11-10-2019 | creare: 21-09-2016 | Vizite: 1547
Bibliografie
Sleep habits, adolescent drug and alcohol use linked, shows research, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/09/160919133447.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Câte ore ar trebui să doarmă un copil?
  • Sănătatea mintală a copiilor depinde de durata de somn
  • Rutina de somn ajută copiii să se adapteze la grădiniță
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum